«Legion Run»: Τώρα, και στην Ελλάδα (photos)

«Legion Run»: Τώρα, και στην Ελλάδα (photos)

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του στην Κύπρο το «Legion Run» έρχεται και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Ιουνίου.

Η πρωτότυπη διοργάνωση υπόσχεται να χαρίσει έντονες συγκινήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο διευθυντής επικοινωνίας, Αντώνης Αλεξόπουλος, εξήγησε αρχικά για το «Legion Run»: Είναι μια ανεπανάληπτη, μια έντονη εμπειρία ζωής, που θα μπορούσε εύκολα να καταταγεί στη λίστα των καλύτερων στιγμών που μπορεί να ζήσει κάποιος. Η διοργάνωση αποτείνεται από μια μη-διαγωνιστική διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με παγκοσμίου κλάσης εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματόπλεγμα και άλλα υλικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα να προκαλέσουν το σώμα και το μυαλό και ένα παράλληλο ολοήμερο φεστιβάλ με ζωντανή ροκ μουσική, παιχνίδια, διαγωνισμούς, φαγητό και ποτό. Οι περιγραφές των εμποδίων, καθώς και η διαδρομή και λεπτομέρειες για το φεστιβάλ μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα μας». Είπε ακόμα…

-Το «Legion Run» έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια σε άλλες χώρες. Πώς και ήρθε και στην Ελλάδα;
«Το «Legion Run» έχει ξεκινήσει από την Κύπρο, όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο. Με κολακεύει ιδιαίτερα που σας φαίνεται σαν θεσμός που είναι ήδη εδραιωμένος, γιατί όντως στην Κύπρο η πρεμιέρα μας δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού. Για να εξηγήσω καλύτερα, οι στίβοι μάχης (που είναι η βασική ιδέα στην οποία στηρίζονται αυτές οι διοργανώσεις) υπάρχουν από την αρχαιότητα και ήταν μέρος της στρατιωτικής προετοιμασίας σε διαφόρους πολιτισμούς. Τώρα, στις ημέρες μας, οι διοργανώσεις με βάση το «obstacle racing/running» ξεφύτρωσαν από το πουθενά, αλλά είναι το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι της παγκόσμιας βιομηχανίας Fitness. Το «Legion Run» δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα έρευνας. Δεν ανακαλύψαμε ξανά τον τροχό, σε καμία περίπτωση, αλλά είχαμε διαπιστώσει μια ευκαιρία για καθιέρωση τέτοιων διοργανώσεων στη Νότια και την Κεντρική Ευρώπη. Φιλοδοξούμε να καθιερωθούμε σαν μη-διαγωνιστική, κατεξοχήν ομαδική διοργάνωση, γεγονός που μας κάνει διαφορετικούς από τους ανταγωνιστές μας. Στο «Legion Run» θεωρούμε πως οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι παντού, με την έννοια του ότι όλοι έχουμε τις ίδιες πρωτόγονες επιθυμίες και ανάγκες για να διασκεδάσουμε, να ξεδώσουμε και να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μίζερη καθημερινότητα των μεταμοντέρνων καιρών σε κοινωνίες με διάφορες «κρίσεις. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος προορισμός, μετά την άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα μας στην Κύπρο, και η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην οποία θα έρθουμε στις 21 Ιουνίου. Ακολούθως, θα πάμε σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και θα επιστρέψουμε τον Οκτώβριο στην Αθήνα καθ’ οδόν προς Κύπρο, όπου είναι και η βάση μας».

-Πόσο καιρό το προετοιμάζετε;
«Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα τον περασμένο Νοέμβριο, όπου και είχε συσταθεί και η πρώτη ομάδα. Βλέπαμε μόνο σαν στόχο τη διοργάνωση στην Κύπρο, με ανάμικτα συναισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Όλα όσα έγιναν στην πορεία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έκαναν ευτυχισμένο πολύ κόσμο, ο όποιος ακόμα και τώρα, αρκετές εβδομάδες μετά, μοιράζεται  το τι έζησε εκείνη τη μέρα. Αφού περάσαμε το πρώτο μεγάλο τεστ βάλαμε πλώρη για την περιοδεία μας. Είμαι σίγουρος πως για όλους ήταν μία από τις καλύτερες ημέρες στη ζωή τους και πιστεύω ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει τον Ιούνιο και στη Θεσσαλονίκη».

-Μέχρι τώρα η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη, πόσο ευχαριστημένοι είστε;
«Η συμμετοχή έως τώρα είναι όντως μεγάλη, αλλά  έχουμε υψηλότερες προσδοκίες με βάση τα όσα έχουμε δει στημ Κύπρο. Σε ένα νησί με  περίπου 800.000 κάτοικους είχαμε 4.500 συμμετέχοντες και περίπου 7.000 κόσμο που είχε περάσει όλη την ημέρα από την περιοχή του φεστιβάλ. Συνεπώς, έχουμε καλύτερες προσδοκίες από τους φίλους μας στην Ελλάδα, καθώς ξέρουμε πως ο κόσμος εδώ ξέρει να περνάει καλά και να μη το βάζει κάτω στα δύσκολα».

-Εσείς έχετε συμμετάσχει στο παρελθόν ή θα συμμετάσχετε στη διαδρομή;
«Μη με στενοχωρείς! Για εμάς που δουλεύουμε στο «Legion Run» η ημέρα της διοργάνωσης είναι λίγο παράξενη σε συναισθήματα. Από τη μία είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τον κόσμο να περνά απίθανα, να διασκεδάζει, να νιώθει περήφανος για το τι έχει καταφέρει και ενώ θα θέλαμε και εμείς να το κάνουμε έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όσους μας τιμούν με την παρουσία τους και μας στηρίζουν. Ελπίζω σε κάποια από τις πολλές διοργανώσεις να μπορέσω να λάβω μέρος.  Έχω δοκιμάσει τους στρατιωτικούς στίβους μάχης και κάποια μικρά obstacle races σαν φοιτητής στη γυμναστική ακαδημία, αλλά πιστέψτε με αυτό που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη δεν συγκρίνεται!».

-Δεδομένου πάντα ότι δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος, ποιο είναι το κίνητρο για να συμμετάσχει κανείς στο «Legion Run»;
«Όπως σωστά αναφέρατε στο «Legion Run» δεν ανακοινώνουμε νικητές ούτε καν χρονομετρούμε. Ο μοναδικός αντίπαλος είναι η ίδια η διαδρομή και ο εαυτός μας. Το «Legion Run» συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Ο καθένας και η καθεμία που συμμετέχει, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, όπως την αποδοχή μιας πρόκλησης, τη δοκιμασία, την εμπειρία κάτι διαφορετικού που φαίνεται δύσκολο ή απλά την ευκαιρία να διασκεδάσει σε ένα περιβάλλον που δεν θα τον κρίνει κανείς. Όπως και στη ζωή μας, παρ’ όλο που οι στόχοι και τα εμπόδια είναι ατομικό θέμα, κάποτε χρειάζεται να δεχθούμε και να δώσουμε βοήθεια. Η διαδρομή του «Legion Run» αναπαριστά αυτό ακριβώς. Προσκαλεί τους ανθρώπους να πολεμήσουν τους φόβους τους και κάνοντάς το να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από τα άτομα της δικής τους ομάδας και από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει το: «We Are Legion, We Are One Of Many».

-Σας ξαφνιάζει το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από γυναίκες;
«Καθόλου. Ποιος έχει πει πως οι γυναίκες δεν είναι ικανές για οτιδήποτε; Η επιθυμία, η ικανότητα και η φωτιά μέσα μας είναι ίδια σε όλους, ανεξαρτήτου  φύλου».

-Ίσως υπάρξουν άτομα που πραγματικά επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά ίσως να ντρέπονται ή να διστάζουν. Τι έχετε να τους πείτε;
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιοδήποτε να ντρέπεται ή να διστάζει. Λόγω του μη-διαγωνιστικού χαρακτήρα είμαστε ανοικτοί σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, χωρίς να υπάρχει άγχος και πίεση για απόδοση, χρόνους, θέσεις και βαθμολογίες. Σημασία έχουν η εμπειρία και η δοκιμασία. Υπάρχει τόση τρέλα εκείνη την ημέρα, που δεν υπάρχει κανένα νόημα για ντροπή. Τα μελή του «Legion Run» αποδέχονται τους πάντες».

-Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθήσουν κάποια προετοιμασία πριν από τη διαδρομή ή μπορεί ο οποιοσδήποτε να  έρθει και να τρέξει;
«Κάποιες ομάδες επιλέγουν να προετοιμαστούν και έχουμε ήδη κάποια γυμναστήρια που είναι αναγνωρισμένα από το «Legion Run». Κάποιοι επιλέγουν να δοκιμάσουν τη διαδρομή εκείνη την ημέρα. Στην ουσία χρειάζεται μόνο καλή υγεία, έτσι μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε. Πολλά από τα εμπόδιά μας αποτελούν πνευματική πρόκληση και όχι σωματική αυτό καθαυτό. Για τις δοκιμασίες δεν υπάρχει προετοιμασία, απλά τις κάνεις».

-Ποια είναι η συμβουλή σας σε όσους συμμετέχουν;
«Μην το χάσετε, γιατί θα το μετανιώσετε!».

-Εκτός από τη γνωστή διαδρομή θα υπάρχουν και άλλα events;
«Το δεύτερο συστατικό μας είναι το φεστιβάλ, το οποίο ξεκινά από το πρωί και διαρκεί μέχρι τη δύση του ηλίου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική από DJs και συγκροτήματα, φαγητό, ποτό, διασκεδαστικά και μοναδικά παιχνίδια και διαγωνισμούς».

-Αν κάποιος δεν θέλει να τρέξει στη διαδρομή, αλλά δεν θέλει να είναι μέρος της λεγεώνας, υπάρχει κάποιος τρόπος;
«Φυσικά, αν και θα το μετανιώσει! Για άτομα που για κάποιο λόγο δεν θέλουν να λάβουν μέρος ή είναι κάτω των 18 υπάρχει η επιλογή του να παραβρεθούν σαν θεατές και να περάσουν καλά στο φεστιβάλ μας. Οι έγγραφες γίνονται από την ιστοσελίδα μας, μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας. Η σελίδα παρέχει εξυπηρέτηση μέσω chat, για όσους  χρειάζονται καθοδήγηση για την εγγραφή».

-Τέλος, γιατί να έρθει κάποιος στο «Legion Run»;
«Γίνετε να χάσει κάποιος ένα τέτοιο ανεπανάληπτο γεγονός; Αλλά δεν είναι ανάγκη να πιστέψει κάποιος όσα λέω. Όποιος θέλει να δει για τι πράγμα μιλάμε μπορεί να δει το video που έχει γυριστεί στην Κύπρο».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved