Για το «Γκράαλ»
Ο Νταν Μπράουν έχει αφιερώσει τη μισή, αν όχι όλη, τη συγγραφική του ζωή στην ανακάλυψη του Αγίου Δισκοπότηρου, του Γκράαλ.
Ο 52χρονος ιστιοπλόος Φιλίπ Μονέ, βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του Άγιου Δισκοπότηρου, του «Graal» των Ωκεανών. Ο Γάλλος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το λεγόμενο «Μεγάλο Οκτάρι», την αφρόκρεμα των παγκοσμίων ρεκόρ.
Πρόκειται για …«Σχέδιο ζωής. Ο τελευταίος και μοναδικός άθλος που θέλω α πετύχω στη θάλασσα. «Το Άγιο Δισκοπότηρο του ωκεανού» παραδέχεται ο ίδιος. Ο Φιλίπ Μονέ, 52 ετών σήμερα, θέλει να κατακτήσει έως το τέλος της χρονιάς το «Μεγάλο Οκτάρι»: «Πρόκειται για έναν περίπλου, που θα επιχειρήσω μόνος με ένα Καταμαράν και θεωρείται ένα από τα οκτώ δυσκολότερα ρεκόρ στο άθλημα», ομολογεί ο ίδιος.
Ένα εκτεταμένο σχέδιο με «περιβαλλοντικές και κοινωνικές» επεκτάσεις, από τον άνθρωπο Μονέ, που ήθελε και θέλει να είναι πρωτοπόρος. Ο Μονέ είναι από τους ανθρώπους, που έχουν αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό και τους αθλητές, καθώς έχει ασχοληθεί με αθλητές υψηλού επιπέδου από ακροβατικό σκι έως την ιππασία και την ιστιοπλοΐα. Κέρδισε και δύο ράλι Παρίσι-Ντακάρ με τον Οριόλ (1992) και τον Σλέσερ (1999)!
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο
Το σχέδιο για το ρεκόρ του Μονέ, έχει αρχή τον «Δρόμο του Χρυσού» , δηλαδή τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες- Χονολουλού, Ώκλαντ- Ώκλαντ (το γύρο της Νέας Ζηλανδίας), Σίδνεϊ-Σίδνεϊ (το γύρο της Αυστραλίας), Τόκιο-Τόκιο (το γύρο της Ιαπωνίας), Σαγκάη- Ρίο ντε Τζανέιρο, Κέιπ Τάουν-Ντόχα και τέλος Χονγκ Κονγκ-Λονδίνο («Δρόμος του τσαγιού»).
Η προσπάθεια θα αρχίσει από τη Μπρεστ, το λιμάνι που αποτελεί την αρχή και το τέλος πολλών ταξιδευτών. Αν όλα πάνε καλά και φθάσει στο Λονδίνο, το ρεκόρ ολοκληρωθεί, θα επιχειρήσει, αν βοηθήσουν και οι άνεμοι, τη διαδρομή Λονδίνο-Αγία Πετρούπολη. Όλα αυτά θα τα επιχειρήσει με ένα καταμαράν, με το οποίο έτρεξε και τον τελευταίο αγώνα του.