Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας: Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος

Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας: Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος

«Την Κυριακή 4 Μαΐου δεν κλείνουμε, αλλά ανοίγουμε το κέντρο γιατί έτσι θέλουμε την πόλη μας. Το ανοίγουμε για να περάσουν οι χιλιάδες δρομείς αλλά και στους χιλιάδες θεατές πολίτες που θα φωτίσουν με το χαμόγελό τους και τη συμμετοχή τους το κέντρο της Αθήνας».

Αυτό τόνισαν οι ομιλητές στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου στη οποία παρουσιάστηκε και ο κύριος χορηγός του Ημι-Μαραθωνίου BMW Hellas.

Πέρα από τις αγωνιστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες που παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους του Τύπου έγινε ιδική αναφορά στην εντυπωσιακή αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την περσινή διοργάνωση κατά 30%, καθώς πλησιάζουν μέχρι στιγμής τους 12.000 δρομείς.

Το επίκεντρο των αγώνων της Κυριακής είναι η πλατεία Συντάγματος από όπου θα δοθούν οι εκκινήσεις τόσο του 3ου Ημι-Μαραθωνίου και του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος όσο και των 5 και 3χλμ. Η καρδιά όμως της διοργάνωσης θα χτυπά από την Πρωτομαγιά μέχρι το Σάββατο 3 Μαΐου στο Γυμναστήριο του Φωκιανού (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο) όπου θα βρίσκεται το κέντρο εγγραφών, θα γίνεται η παραλαβή των αριθμών και του υλικού από τους δρομείς. Παράλληλα εκεί θα λειτουργεί και το κέντρο Τύπου για τις διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ και των φωτορεπόρτερ.

Οι εγγραφές σε Ημιμαραθώνιο και 5χλμ συνεχίζονται σήμερα και αύριο στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και μέχρι το Σάββατο στο γυμναστήριο «Φωκιανός», όπου θα λειτουργήσει το κέντρο εγγραφών και άλλων υπηρεσιών της διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά στα 3χλμ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του Δήμου και από την Πέμπτη έως το Σάββατο στον Φωκιανό.

Βασίλης Σεβαστής (Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ): «Βρισκόμαστε λίγο πριν την 3η διοργάνωση ενός θεσμού, που με βασικό συνεργάτη το Δήμο Αθήνας, τείνει να εξελιχθεί σε έναν αγώνα ανάλογο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και αποτελεί συμπλήρωμα του. Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί στόχο για μας, καθώς θέλουμε να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε με γεγονότα, που συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην προβολή της πόλης.
 
Και σε αυτή τη διοργάνωση θα έχουμε ξένους δρομείς. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας σειράς διοργανώσεων που γίνονται με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ. Ολα αυτά συνθέτουν και συναποτελούν μια ομάδα δρομικών διοργανώσεων, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Θέλω να ευχαριστήσω το Γιώργο Καμίνη, τον Γιάννη Σγουρό, τον Πάνο Λειβαδά γγα του ΕΟΤ, τη Δημόσια Τηλεόραση και βεβαίως την BMW Hellas, που είναι ο νέος συνεργάτης μας και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις διοργανώσεις μας».
 
Γιώργος Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων): «Δεν υπάρχει καλύτερη προεκλογική εκστρατεία από το να κάνεις τη δουλειά σου. Νιώθω μια ηθική ικανοποίηση για τον αγώνα, γιατί είναι κάτι που το αρχίσαμε μαζί με τον τότε πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, είδαμε πως είχαμε ένα κενό και με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπω κάτι που ξεκινήσαμε να εξελίσσεται σε θεσμό. Είναι ευχής έργο που την Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 12.00. Στη διοργάνωση Θα πάρουν μέρος πάνω από 10.000 άνθρωποι, άρα είναι ωφέλιμο και από τουριστικής πλευράς. Φυσικά και θα τρέξω και με χαρά σας δίνω ραντεβού στις 8.15 για τα 3χλμ. Παροτρύνω τους Αθηναίους και της Αθηναίες να κατέβουν στο Σύνταγμα θα είναι μια μέρα γιορτής για την πόλη μας».
 
Ντενίζ Δημάκη (πρωταθλήτρια μαραθωνίου): «Τιμή μου να βρίσκομαι στις συνεντεύξεις Τύπου τέτοιων διοργανώσεων. Για τους αθλητές είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε τέτοιους αγώνες στην πόλη μας. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τις διοργανώσεις στο εξωτερικό. Νομίζω πως το γεγονός ότι ο αγώνας είναι στο κέντρο, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τον κόσμο».
 
Σπύρος Φίλιππας (Πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος BMW Hellas): «Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε εδώ και θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ. Η BMW Hellas στηρίζει το αθλητικό ιδεώδες και συμβάλει στο έργο του ΣΕΓΑΣ ως κύριος χορηγός του Ημιμαραθωνίου, αλλά και χορηγός του Μαραθωνίου.
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος συνεισφέρει στην προώθηση του πολιτισμού, στόχος η καθιέρωση του ως εθνικό προϊόν με ονομασία προέλευσης. Είμαστε υπερήφανοι για την συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, θα είμαστε κι εμείς την Κυριακή στο κέντρο της πόλης».
 
Μιχάλης – Άγγελος Βουράκης (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περ. Αττικής): «Εχετε ευχές από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό,  για καλή και επιτυχημένη διοργάνωση. Καλή επιτυχία στους αθλητές. Να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας πρόλαβε μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί».
 
Γιάννης Σταματόπουλος (Πρόεδρος ΟΕ Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου): «Η Αθήνα δεν κλείνει την Κυριακή, αντίθετα ανοίγει, απλώς οι φίλοι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Θα είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο».
 
Βαγγέλης Παπαποστόλου (Τεχνικός Διευθυντής Μαραθωνίου- Ημιμαραθωνίου): «Στον αγώνα έχουν εγγραφεί να πάρουν μέρος πάνω από 12.0000 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες. Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικό νέο στοιχείο για τη διοργάνωση, το γεγονός ότι εκκίνηση και τερματισμός θα είναι ακριβώς στο κέντρο της πόλης, μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον όγκο των δρομέων. Η εκκίνηση των 5χλμ. λόγω αυξημένης συμμετοχής θα γίνει στην κάτω πλευρά της πλατείας προς την Φιλελλήνων. Από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί, με εξαίρεση την Αμαλίας, που θα κλείσει από τις 04.00».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved