Kickboxing: Ξεκάθαρη απάντηση από Ζαμπίδη

Kickboxing: Ξεκάθαρη απάντηση από Ζαμπίδη

Σίγουρα έχει… κουράσει η σεναριολογία περί υποτιθέμενου αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη με τον Σταμάτη Μπιτάκο, αλλά η πλευρά του «Iron Mike» θέλησε να ξεκαθαρίσει την οπτική της επί του ζητήματος.

Πρόσφατα, η promoter, Γεωργία Μπιτάκου, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωταθλητής kickboxing αρνήθηκε πρόταση ύψους 100,000 ευρώ για τον επίμαχο αγώνα, αλλά σύμφωνα με την απάντηση της αντίπαλης πλευράς προσπάθησε απλά να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητα του 33χρονου αθλητή προς όφελός της, μεταξύ άλλων. Ακολουθεί η ανακοίνωση χιλίων λέξεων:

«Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης ως επαγγελματίας και άνθρωπος σε όλη του την πορεία μέχρι σήμερα πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες με αξίες και ήθος και λειτουργεί με επαγγελματική ηθική και αρχές που διέπουν τους επαγγελματίες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βγήκε την επόμενη μέρα της συνάντησης της manager του Τόνιας Φουσέκη με την κα Μπιτάκου, να δημοσιοποιήσει την πρόταση της.

Όταν η εν λόγω διοργανώτρια επισκέφθηκε το Zambidis Club προφασιζόμενη διαφορετικούς λόγους για το ραντεβού, έκανε επαγγελματική πρόταση για αγώνα στον Μιχάλη Ζαμπιδη, η οποία ήταν για συνδιοργάνωση αγώνα και μοίρασμα των εσόδων στις δυο πλευρές. Η απάντηση ήταν αμέσως αρνητική, αν και δεν ήταν επίσημη η πρόταση απουσία και της μάνατζερ Τόνιας Φουσέκη, καθώς η πρόταση δεν ήταν αγωνιστικού επιπέδου αλλά διοργανωτικού. Επιπλέον, ο αγώνας αυτός δεν είχε κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον και υπήρχε ήδη κλεισμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, η διοργανώτρια βγήκε δημόσια και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε άρνηση από πλευράς του Μιχάλη Ζαμπίδη να αγωνιστεί με προτεινόμενη αμοιβή 100.000€, κάτι που δεν ίσχυε και προφανώς ήταν ψευδές. Όταν απαντήσαμε ότι δεν υπήρχε πρόταση όπως την δημοσιοποίησε, έκανε ξανά δημόσια πρόταση ότι είχε και μπορούσε να διαθέσει το ποσό των 100.000€, εγγυημένα από χορηγούς. Αν και είναι προκλητικό στις εποχές μας να μιλάμε και να διαφημίζουμε τέτοια υπέρογκα ποσά, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν.

Η εκτίμηση μας από την αρχή, ήταν ότι δεν μπορούσε να συγκεντρώσει ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό αλλά βασιζόμενοι στη δημόσια δήλωση της, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για συζήτηση της πρότασης, εφόσον η ίδια γνώριζε και είχε δεχτεί την προϋπόθεση που ο Μιχάλης Ζαμπιδης έθεσε, ότι δηλαδή θα δεχόταν τον αγώνα μόνο αν η διοργανώτρια θα κατέβαλε 50% με την υπογραφή του συμβολαίου και ταυτόχρονα θα δέσμευε το υπόλοιπο 50% σε τραπεζικό λογαριασμό, το οποίο θα αποδεσμευόταν την ημέρα του αγώνα, μιας και η ίδια είχε δηλώσει δημοσίως ότι είχε τα χρήματα από χορηγούς.

Ωστόσο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της διοργανώτριας και της μάνατζερ του Μιχάλη Ζαμπίδη, κατόπιν αιτήματος της κυρίας Μπιτάκου, η τοποθέτηση της ήταν διαφορετική από αυτά που δήλωνε και δηλώνει: στην ερώτηση της κας Φουσέκη εάν διέθετε τα χρήματα, η απάντηση ήταν ότι δεν τα είχε, ούτε καν το ποσό της προκαταβολής, και ότι θα τα έβρισκε.

Πρότεινε την αποδοχή του αγώνα από τον Μιχάλη Ζαμπίδη χωρίς συμφωνητικό και προκαταβολή επί της συμφωνίας (κάτι που είναι κανόνας στους επαγγελματικούς αγώνες), ενώ παράλληλα να γίνει η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του αγώνα και σε 20 μέρες με ένα μήνα, εάν και εφόσον μπορέσει να μαζέψει τα χρήματα της προκαταβολής απο τους χορηγούς (ουσιαστικά καπηλευόμενη τη φήμη, την αναγνωσιμότητα και το όνομα του κου Ζαμπίδη) να επανέλθει με την προκαταβολή και το συμβόλαιο, ενώ το υπόλοιπο του ποσού, εάν και εφόσον, θα καταβαλλόταν την ημέρα του αγώνα.

Η δήλωση και ταυτόχρονη πρόταση της διοργανώτριας εξ αρχής ήταν ότι έχει το ποσό που πρότεινε και με βάση αυτή την τοποθέτηση ανταποκριθήκαμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τα χρήματα και εμείς δεν μπορούμε να βασιστούμε σε λόγια και «εάν και εφόσον», ούτε μας διασφαλίζει το επιχείρημα ότι τα δικαστήρια θα δώσουν τη λύση σε περίπτωση που δεν δοθεί η αμοιβή. Δεν δήλωσε εξ αρχής ότι εφόσον συμφωνήσουμε θα πάει να βρει τα χρήματα, δήλωσε ότι τα έχει, πράγμα που δεν ισχύει.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στην κα Μπιτάκου και να επιχειρηματολογήσουμε για την αθλητική πορεία του κου Ζαμπίδη, εάν είναι ή δεν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και με ποιους έχει αγωνιστεί, τι έχει, εάν έχει προσφέρει στη χώρα του και στο χώρο του kickboxing στην Ελλάδα και κατά πόσο είναι ηθικό και πρέπον να δέχεται συκοφαντίες και μειωτικούς χαρακτηρισμούς επειδή αρνήθηκε μια πρόταση η οποία φάνταζε ουτοπική και αποδείχτηκε ανυπόστατη. Δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνεύσουμε να βάλουμε στο πρόγραμμα του έναν αγώνα και μια πολύμηνη προετοιμασία χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον και με αναξιόπιστες συνθήκες συνεργασίας όταν έχει μπροστά του πολύ σημαντικούς αγώνες με διεθνή χαρακτήρα, παγκόσμιο ενδιαφέρον και αξιόπιστες συνθηκες συνεργασίας. Για να αποδείξει τι;

Η πορεία του Μιχάλη Ζαμπίδη στο kick boxing δεν αποτελεί μύθο, αλλά πραγματικότητα, συνεπώς δεν έχει να φοβηθεί καμία κατάρριψη!

Οι 15 παγκόσμιοι τίτλοι που έχει κατακτήσει, οι 153 νίκες σε 175 αγώνες και τα 86 ΚΟ στα μεγαλύτερα παγκόσμια σαλόνια του kick boxing και απέναντι στους πιο δυνατούς, έμπειρους και σκληρούς αντιπάλους/αθλητές του κόσμου, το γεγονός ότι με αφορμή αυτόν ήρθε για 1η φορά το Κ-1 στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια διοργάνωσης του στην Ιαπωνία, ότι οι αγώνες του προβάλλονται από τα μεγαλύτερα κανάλια παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής τηλεόρασης με τεράστια νούμερα τηλεθέασης, οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλων στα social media που τον στηρίζουν γιατί νιώθουν περήφανοι για τις νίκες του, αποδεικνύουν με πράξεις και όχι με λόγια, ποιος είναι και τι έχει κατακτήσει.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν υποτιμά κανέναν αντίπαλο και συναθλητή, από την πλευρά του υπάρχει αθλητική άμιλλα γι’ αυτό και έχει προσκαλέσει τον κο Μπιτάκο αρκετές φορές να κάνουν sparring μαζί, άσχετα αν αυτός δεν έχει δεχθεί. Από την άλλη πλευρά, είναι λυπηρό η promoter να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητή κάνοντας μια πρόταση χωρίς υπόσταση για να κερδίσει τις εντυπώσεις και δημοσιότητα και στη συνέχεια να προσπαθεί να τον διασύρει γιατί δεν αποδέχεται την αναξιόπιστη πρόταση της.

Δεχόμαστε πάρα πολλές προτάσεις για συμμετοχή του Μιχάλη Ζαμπίδη σε αγώνες από όλο τον κόσμο, αλίμονο έαν σε κάθε αρνητική πρόταση κάθε διοργανωτής έβγαινε να τον εξυβρίζει και να προσπαθεί να αμφισβητήσει την επαγγελματική υπόσταση του αθλητή, αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν δυστυχώς.

Εάν η πρόταση αυτή δεν ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου και εάν είχε επαγγελματική υπόσταση, δεν θα έπαιρνε τόση έκταση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κι επιπλέον θα υπήρχε εχεμύθεια όπως είθισται σε όλες τις επαγγελματικές συμφωνίες, έως ότου τουλάχιστον καταλήξουν.

Είναι πολύ αρνητικό για την εικόνα του αθλήματος, αλλά και για τις αξίες που ο Μιχάλης Ζαμπίδης πρεσβεύει και υπηρετεί σε όλη του την αθλητική πορεία να διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά που υπονομεύουν ουσιαστικά τον αθλητισμό με λάθος μηνύματα, γιατί αθλητισμός δεν είναι χρήματα και δημοσιότητα αλλά τρόπος ζωής που βασίζεται στην ευγενή άμιλλα.

Τέλος θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στις επόμενες σημαντικές αγωνιστικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Μιχάλης Ζαμπίδης και δεν θα δώσουμε άλλη συνέχεια στο θέμα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο OnsportsTVLive Chat Αγγλία-Σενεγάλη 0-0
Live Chat Αγγλία-Σενεγάλη 0-0
Πάφος-Παναθηναϊκός: Στον κόσμο οι παίκτες μετά το ματς (Photos)
Πάφος-Παναθηναϊκός: Στον κόσμο οι παίκτες μετά το ματς (Photos)
Άρης-Μακάμπι Χάιφα 2-2: Αντίδραση στο φινάλε οι «κίτρινοι» (photos)
Άρης-Μακάμπι Χάιφα 2-2: Αντίδραση στο φινάλε οι «κίτρινοι» (photos)
Πάφος-Παναθηναϊκός: Προβληματισμένος ο Γιοβάνοβιτς – «Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε» (Video)
Πάφος-Παναθηναϊκός: Προβληματισμένος ο Γιοβάνοβιτς – «Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε» (Video)