Γιαννιώτης στο Onsports: «Κολυμπάω για τα... μυστικά της θάλασσας!» (photos+videos)

Γιαννιώτης στο Onsports: «Κολυμπάω για τα... μυστικά της θάλασσας!» (photos+videos)

Ο κορυφαίος αθλητής στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, ο Σπύρος Γιαννιώτης, μιλάει στο Onsports και αποκαλύπτει τα... μυστικά της θάλασσας που έχει ανακαλύψει και αυτά που θέλει ακόμα να βρει!

Έχοντας αγωνιστεί σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις και φέρει σπουδαίες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε τι σημαίνει η θάλασσα για αυτόν. Γιατί για να έχει καταφέρει τόσα πολλά κολυμπώντας θα πρέπει να την ξέρει καλά... Και όντως αυτό μας λέει, αλλά υπογραμμίζει το κίνητρο που έχει, να μάθει ακόμα περισσότερα για αυτήν.

Ο Έλληνας κολυμβητής αναδείχθηκε για τρίτη σερί σεζόν καλύτερος αθλητής στη χώρα μας επικρατώντας των Βασίλη Σπανούλη και Παναγιώτη Γκιώνη στη σχετική ψηφοφορία που έγινε από τον ΠΣΑΤ και δεν μας κρύβει ότι αυτού του είδους οι διακρίσεις τον κάνουν πιο δυνατό.

Στόχος του πρωταθλητή μας στην ανοικτή θάλασσα είναι πάντα η κορυφή και όπως δηλώνει στο Onsports αυτό θα επιχειρήσει να κάνει και στις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος. Τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να είναι σε 2.5 χρόνια από τώρα, αλλά ο έμπειρος αθλητής παραδέχεται στο Onsports ότι στην άκρη του μυαλού του είναι η συμμετοχή του σε αυτό το μεγάλο γεγονός του αθλητισμού και αυτό είναι κάτι που δουλεύει μέσα του για να είναι έτοιμος όταν έρθει η ώρα.

Μερίδιο στα σημαντικά κατορθώματα του Σπύρου Γιαννιώτη, αυτά που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν, δεν θα μπορούσε να μην έχει και η διατροφή του, η οποία όπως μας αναφέρει δεν είναι και τόσο... αυστηρή, αφού τρώει ακόμα και γλυκά και δη... Μακεδονικό Χαλβά!

Για 3η χρονιά αναδείχθηκες κορυφαίος αθλητής στην απονομή των βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Έχεις γνωρίσει πολλές τέτοιες διακρίσεις στην καριέρα σου. Πώς υποδέχεσαι κάθε μία από αυτές; Πώς σε βοηθούν αγωνιστικά; Σου δίνουν μεγαλύτερη δύναμη;

«Τέτοιου είδους διακρίσεις είναι πολύ σημαντικές για μένα καθώς αποτελούν μια αναγνώριση της προσπάθειας μου. Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και «όρεξη» για νέες επιτυχίες».

Μπροστά σου έχεις δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις για τις οποίες προετοιμάζεσαι. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με ποια θέση θα είσαι ικανοποιημένος σε κάθε μία από αυτές;

«Στόχος για φέτος είναι το πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο τον Αύγουστο, αλλά πριν από αυτό θα κάνω μια σειρά αγώνων, τα παγκόσμια κύπελλα. Πρώτος αγώνας είναι 1 Φεβρουαρίου στην Αργεντινή.  Σε αυτόν τον αγώνα πηγαίνω «αναγνωριστικά» αλλά σίγουρα κυνηγάω να μένω σταθερά στις υψηλές θέσεις».  

Τι σημαίνει για σένα η θάλασσα, στην οποία έχεις αφιερώσει όλη σου τη ζωή; Έχεις ανακαλύψει τα... μυστικά της;

«Η αλήθεια είναι από μικρό παιδί είμαι στη θάλασσα. Για μένα είναι όλη μου η ζωή και είμαι πολύ τυχερός που ασχολούμαι με ένα άθλημα που έχει σχέση με αυτή!

Η θάλασσα έχει πολλά μυστικά και εκείνη αποφασίζει πότε θα τα αποκαλύψει… ωστόσο υπάρχουν κάποια τα οποία έχω μάθει, αλλά το όμορφο είναι ότι έχει τόσα πολλά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που με τραβάει το κολύμπι σε αυτή, να θέλω να μάθω ακόμη περισσότερα. Κάτι που σίγουρα έχω μάθει και θα έχω πάντα στο μυαλό μου είναι πως τη θάλασσα πρέπει να τη σέβεσαι».   

Στο Λονδίνο έχασες για λίγο το μετάλλιο και αυτό ήταν κάτι που σε στενοχώρησε. Έχεις προσδιορίσει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις ώστε να καταφέρεις στο Ρίο να ανέβεις στο βάθρο;

«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και αυτό είναι το ωραίο. Κάθε φορά, δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Σίγουρα έχω σκεφτεί κάποια πράγματα, αλλά το Ρίο είναι μακριά ακόμα. Σκέφτομαι και προχωράω σκαλί σκαλί… αν φτάσω και καταφέρω να είμαι στο Ρίο, θα δώσω το 100% του εαυτού μου όπως κάθε φορά που αγωνίζομαι».  

Σίγουρα η διατροφή σου έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να μπορείς να διατηρείσαι σε υψηλό επίπεδο και να έχεις σταθερή απόδοση. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ποια στοιχεία δε λείπουν από το καθημερινό διαιτολόγιό σου;

«Η προπόνηση είναι πολύ επίπονη, με πολλά χιλιόμετρα μέσα σε πισίνες και θάλασσες για αυτό και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας όσο γίνεται περισσότερο. Θα έλεγα ότι τα μακαρόνια, το ρύζι και το κρέας είναι στη καθημερινότητα μου. Ωστόσο στο διαιτολόγιο μου υπάρχουν και άλλες τροφές, ακόμη και γλυκά όσο και να σας φαίνεται περίεργο. Για παράδειγμα τρώω Μακεδονικό Χαλβά που παράγεται από ταχίνι δηλαδή αλεσμένο σουσάμι το οποίο είναι ένας σπόρος πολύτιμός και με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Σπύρο Γιαννιώτη:

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Γιαννιώτης στο Onsports: «Κολυμπάω για τα... μυστικά της θάλασσας!» (photos+videos)



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved