Ασημάκη: «Παλέψαμε από την αρχή»
Στη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ουγγαρίας, αλλά και στο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια του World League αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.
Οι Ελληνίδες διεθνείς πήραν σπουδαία νίκη επί της και πλησίασαν στην πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η 25άχρονη φουνταριστή, με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, παραδέχθηκε πως κρατούν τα θετικά από το εν λόγω μας και συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την προσπάθειά τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Είμαστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί έχουμε μία ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ιταλία, οπότε πρέπει να κερδίσουμε και άλλον αγώνα. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας κι αυτό δυσκολεύει τη δουλειά μας. Κρατάμε τα θετικά από αυτό το παιχνίδι, που είναι ότι παλέψαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα, βασικός στόχος μας είναι το Πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το καλοκαίρι», τόνισε.
Καλούμενη να σχολιάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης, αλλά και τη δυναμική της αντιπάλου, πρόσθεσε: «Όλα τα γκολ προήλθαν από ομαδικές προσπάθειες, δούλεψε ολόκληρη η ομάδα για αυτά. Την κάθε χρονική στιγμή που έμπαινε ένα γκολ εκμεταλλευόμασταν τα κενά της άμυνας της Ουγγαρίας κι έτσι φθάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη, παρά τις διακυμάνσεις στο σκορ. Η Ουγγαρία είναι πολύ καλή ομάδα, κατά τη γνώμη μου άξιζε το χρυσό στη Βαρκελώνη».