Μιχαλαριάς: «Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό»
SHARE

Μιχαλαριάς: «Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό»

Στη δύσκολη χρονιά που ολοκληρώνεται για τον Ερασιτέχνη μίλησε ο πρόεδρος του ΑΟ Παναθηναϊκός Ηλίας Μιχαλαριάς.

Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη έκανε στην κάμερα της Nova τον απολογισμό του 2013, μίλησε για τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου στη Λεωφόρο, αλλά την προοπτική ενός νέου γηπέδου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Μιχαλαριά:

Έχετε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την ημέρα που αναλάβατε, καθώς ο Ερασιτέχνης ανήκει ουσιαστικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ώστε να ορθοποδήσει η "Μάνα του Λόχου". Τι απολογισμό θα κάνατε γι' αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά;

«Είναι όπως το είπατε. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Το πρώτο πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, είναι να καταφέρουμε να οργανώσουμε τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το λέω και το ξαναλέω. Οι οικονομικοί πόροι στον Παναθηναϊκό, λόγω του μεγέθους του συλλόγου και της λαϊκής βάσης που έχει, δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο ζητούμενο. Αυτό βέβαια γίνεται, όταν έχεις μια σωστή βάση. Διότι όταν δεν έχεις τη βάση και την οργάνωση για να απορροφήσεις αυτούς τους πόρους, τότε τα λεφτά χάνονται και χρειάζονται φυσικά πολύ περισσότερα χρήματα. Το κύριο μέλημα μας σε αυτούς τους πέντε μήνες που είμαστε στη διοίκηση, είναι καταρχήν να οργανώσουμε τον σύλλογο. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα δείτε και τα αποτελέσματα, με μια πρώτη γεύση στη Γενική Συνέλευση που θα κάνει ο σύλλογος τον Ιανουάριο».

Βλέπουμε γεμάτο τον "Τάφο του Ινδού" σε κάθε παιχνίδι του γυναικείου μπάσκετ, μεγάλη στήριξη στο βόλεϊ, κόσμο ακόμα και στα παιχνίδια πινγκ-πονγκ, νέα τμήματα όπως το ράγκμπι και σε λίγο καιρό και το μπέιζμπολ που θα μπει στη ζωή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Θεωρείτε ότι έχει αρχίσει μια νέα εποχή;

«Κατά κάποιο τρόπο έχει αρχίσει μια νέα εποχή, από την άποψη ότι ο κόσμος έχει πάρει πάνω του τον σύλλογο. Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Λέμε για την οργάνωση, αλλά αν δεν υπήρχε η εθελοντική εργασία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, τότε όλο αυτό θα ήταν αδύνατο. Υπάρχει τρομερή θέληση και τρομερή εθελοντική εργασία. Είναι απίστευτο πόσο αγαπούν κάποιοι φίλαθλοι τον Παναθηναϊκό. Απίστευτο πραγματικά, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Για κάποιους ανθρώπους, ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή τους».

Παρ' όλα αυτά "ματώνετε" οικονομικά και είναι λογικό να χρειάζεστε χρήματα σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Τι θα θέλατε να πείτε;

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση στον κόσμο, ώστε να γίνουν μέλη στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή ναι μεν έχουμε 300 μέλη- και είναι σημαντικό έσοδο για εμάς- αλλά εμείς φανταζόμαστε τον Παναθηναϊκό πολύ μεγαλύτερο. Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στον κόσμο, να γίνει μέλος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. Και να παίρνει μέρος στις αποφάσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Πότε θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός Α. Ο. θα μπορέσει να σταθεί και πάλι γερά στα πόδια του και να μην χρειάζεται βοήθεια;

«Καλή ερώτηση... Αυτή είναι η επιθυμία μας. Σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα πλάνο, το οποίο ονομάζουμε "Αθλητισμός για όλους". Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μας και της κοινωνίας μας και εμείς ως σύλλογος της Αθήνας, μιας πόλης η οποία δεν έχει πολλές κοιτίδες αθλητισμού, οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε αυτό το έργο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πρωτοπόρος και σε κοινωνικό και σε αθλητικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει το λεγόμενο "Ευ Ζην". Θέλουμε να ανέβει το κοινωνικό επίπεδο των πολιτών του Δήμου Αθηναίων, αλλά και όλης της Ελλάδας, γιατί ο Παναθηναϊκός ναι μεν εδρεύει στην Αθήνα, αλλά είναι σύλλογος που έχει φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα».

Το "κεφάλαιο" Λεωφόρος είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Τελευταία ακούγονται διάφορα, όπως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να χάσει το σπίτι του... Κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ιστορική έδρα της ομάδας. Θεωρείτε ότι αυτές οι προσπάθειες τελικά θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε;

«Θα κάνουμε το αδύνατο-δυνατό για να κρατήσουμε τη Λεωφόρο στην κυριότητα του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουροι ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό, δεν καταλαβαίνουμε γιατί βγαίνουν δημοσιεύματα και Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία αμφισβητούν την κυριότητα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και να είστε σίγουροι ότι και ως διοίκηση του Π.Α.Ο. και ως φίλαθλοι, αλλά και ως απλοί πολίτες της Αθήνας, θα κάνουμε το αδύνατο- δυνατό, για να μείνει η Λεωφόρος στην κυριότητα του Παναθηναϊκού. Το μόνο πράγμα με το οποίο αλλάζουμε τη Λεωφόρο μας, είναι με κάποιο γήπεδο το οποίο να πληροί της προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός Α.Ο. Όλος ο Παναθηναϊκός. Είτε είναι στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ ή στον Ερασιτέχνη».

Στα προσωρινά σας πλάνα είναι η μερική ανακατασκευή της Λεωφόρο με βάση και τα χρήματα που θα πάρει ο σύλλογος από την Περιφέρεια Αττικής;

«Βεβαίως. Και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει κάνει τρομερή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Κάποια από τα έργα που θα γίνουν και έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Αλαφούζο να γίνουν σε αυτή την ανακατασκευή, αφορούν και τη βελτίωση του "Τάφου του Ινδού". Θέλουμε να γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο, το οποίο θα είναι αντάξιο του συλλόγου. Όχι ότι δεν είναι αντάξιο αυτή τη στιγμή... Απλά η εποχή έχει περάσει και δεν είμαστε πια στο 1960, αλλά στο 2013. Και φυσικά θα λειτουργήσουμε και το κολυμβητήριο που είναι κάτω από τη Θύρα 13 και το οποίο πραγματικά θα δώσει ένα έξτρα έσοδο στον σύλλογο».

Πότε ελπίζετε ότι θα αποδεσμευτούν τα χρήματα από την Περιφέρεια και θα αρχίζουν οι εργασίες στη Λεωφόρο;

«Αυτό ακόμα δεν μπορώ να το ξέρω με ακρίβεια, αλλά είμαι σίγουρος πως όταν τελειώσει η ποδοσφαιρική περίοδος θα αρχίσουν οι εργασίες».

Για τη Νέα Λεωφόρο που παρουσίασαν πρόσφατα τα μέλη του Παναθηναϊκού Κινήματος, τι πιστεύετε, τι ελπίζετε, τι οραματίζεστε;

«Αυτό το όραμα, είναι η χαρά κάθε Παναθηναϊκού. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Παναθηναϊκός που να μην δάκρυσε με αυτό το όνειρο. Σίγουρα υπάρχουν πολλά εμπόδια, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αν βάλουμε κάτι στο μυαλό μας εμείς οι Παναθηναϊκοί- αλλά και σαν άνθρωποι γενικότερα- τότε γιατί να μην το βάλουμε μπροστά, αν μπορεί να γίνει και αν συστρατευθεί όλος ο Παναθηναϊκός προς αυτή την κατεύθυνση; Είναι κάτι το οποίο φυσικά είναι το τέλειο, είναι το ιδανικό. Είναι δύσκολο μεν, αλλά δεν ξέρεις... Αν το βάλεις κάτω, γιατί να μην βγεις».

Τι ευχή θέλετε να κάνετε στην Παναθηναϊκή οικογένεια για τη νέα χρονιά;

«Υγεία. Πάνω απ' όλα υγεία. Αυτό είναι που μετράει. Να έχουμε την υγειά μας οι Παναθηναϊκοί και όλος ο κόσμος και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Είναι δύσκολοι καιροί, αλλά πάνω απ' όλα εύχομαι υγεία σε όλους».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη


Η Fast & Furious Chevy του Vin Diesel δημοπρατείται
Η Fast & Furious Chevy του Vin Diesel δημοπρατείται
Μαρκό: Πάει για Ιωάννου
Μαρκό: Πάει για Ιωάννου
Σκάνδαλο Crashgate: Όταν η αξιοπιστία αποχώρησε από τη Formula One
Σκάνδαλο Crashgate: Όταν η αξιοπιστία αποχώρησε από τη Formula One
Στην Επισκοπή ο Πέδρο Μάτος
Στην Επισκοπή ο Πέδρο Μάτος

Κορονοϊός: Συναγερμός μετά από πάρτι γενεθλίων - Σε καραντίνα 950 άτομα

Κορονοϊός: Συναγερμός μετά από πάρτι γενεθλίων - Σε καραντίνα 950 άτομα

GNTM 3: Tο Twitter τρελάθηκε με τη γυμνή φωτογράφιση του Ηρακλή

GNTM 3: Tο Twitter τρελάθηκε με τη γυμνή φωτογράφιση του Ηρακλή

Καιρός: «Συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού». Η ενημέρωση του Αρναούτογλου...

Καιρός: «Συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού». Η ενημέρωση του Αρναούτογλου...

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί των ζωδίων που είναι τοξικοί

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί των ζωδίων που είναι τοξικοί

Μυρμήγκια στην κουζίνα; Εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε μια και καλή

Μυρμήγκια στην κουζίνα; Εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε μια και καλή

Φασκόμηλo: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα (εικόνες)

Φασκόμηλo: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα (εικόνες)