ΣΕΓΑΣ: Παρουσίασε το σχεδιασμό και ζήτησε συνεργασία
SHARE

ΣΕΓΑΣ: Παρουσίασε το σχεδιασμό και ζήτησε συνεργασία

Ως φιλόδοξη και υλοποιήσιμη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, την πρόταση για το νέο αθλητικό σχεδιασμό για το 2014- 2016. Η συλλογικότητα, η συνεργασία, αλλά κυρίως η αλλαγή νοοτροπίας χαρακτηρίζουν τις θέσεις της ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του υψηλού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ παρουσιάστηκαν οι προτάσεις (τη Δευτέρα θα κατατεθούν στο συμβούλιο), που αφορούν στον τρόπο ένταξης αθλητών στο σχεδιασμό, στον τρόπο στήριξη τους, αλλά και στις υποχρεώσεις που θα έχουν τόσο εκείνοι όσο και οι προπονητές που θα συνεργαστούν με την ομοσπονδία.

Η συνέπεια στις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στους θεσμούς και φυσικά το έργο τους, θα είναι οι βασικές αρχές συνεργασίας της ομοσπονδίας με τους προπονητές. Προτάσεις που έχουν ακόμη να κάνουν με τη λειτουργία των επιτροπών, τη συντονισμένη προπονητική καθοδήγηση αθλητών και τη σταθερή συνεργασία ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών.

Ο νέος αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης σωματείων, σωματειακών προπονητών, ομοσπονδιακών προπονητών και συνεργατών, αθλητριών και αθλητών καθώς και προσαρμογή του αγωνιστικού πλαισίου και του συστήματος αξιολόγησης μέσα από την υλοποίηση της οποίας ο ΣΕΓΑΣ οδηγεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη στοχευμένη ανάδειξη αθλητριών και αθλητών τελικά και αποτελεσμάτων και δεν αρκείται στην διαχείριση τους, όταν και εάν προκύψουν.

Ο Κώστας Παναγόπουλος χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας να προχωρήσει σε αλλαγές σε περίοδο κρίσης. Τόσο ο Κώστας Παναγόπουλος, όσο και ο Βασίλης Σεβαστής ξεκαθάρισαν πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί τόσο στο οικονομικό του σκέλος, όσο και σε ό,τι αφορά το βάρος των αποφάσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έγινε γνωστή η συνεργασία ΣΕΓΑΣ και IAAF, για τετραετή υλοποίηση του προγράμματος kids athletics στην Ελλάδα. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, περισσότερα από 200.000 παιδιά. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε η προσπάθεια εύρεσης λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια με το κλειστό της Παιανίας, στο οποίο είναι ανάγκη να γίνουν κοστοβόρες παρεμβάσεις προκειμένου να δοθεί προς χρήση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ξεκαθάρισε ότι «για να επιτύχει ο νέος Αθλητικός Σχεδιασμός θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις εφορμογής του και η συμετοχή όλων είνα υοχρεωτική, διαφορετικά ο ρόμβος θα καταρρεύσει».

Επίσης είπε οτι γίνονται ινλήσεις για να προχωρήσει το θέμα της Παιανίας κα επιτέλους η Πολιτεία να αποφασίσει για την επισκευή και παραχώρηση του κλειστού σταδίου, αλλά κα την αποκατάσταση των ζημιών στην οροφή του κλειστού προπονητηρίου του ΟΑΚΑ που το νερό κάνει την εμφάνισή του μετα από κάθε νεροποντή.

Σε ερώτηση, «πως θα επιτευχθούν όλα αυτά με μια νέα διοίκηση αλλά με παλιά ομάδα», ο κ Παναγόπουλος αντέδρασε και θέλησε να υπεραμυνθεί των αποφάσεων της ομοσπονδίας τονίζοντας: «Ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει άλλη άλλη διοίκηση, αλλά απλώς έχουν αλλάξει κάθοιες θέσεις. Αυτά που πιστεύαμε και υποστηρίζαμε δεν έχουν αλλάξει. Το χρόνο και τον τρόπο των αλλαγών που θα γίνουν θα τον επιβάλω εγώ. Δεν είμαι γλάστρα κανενός και με υποτιμά κάτι τέτοιο».

Ισπανία: Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Τζεντίλε!
Ισπανία: Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Τζεντίλε!
AEK: Από τη νέα χρονιά Ξανθόπουλος και Καββαδάς!
AEK: Από τη νέα χρονιά Ξανθόπουλος και Καββαδάς!
Έμεινε στην Γιουνάιτεντ η Βαλένθια
Έμεινε στην Γιουνάιτεντ η Βαλένθια
Στο Τορίνο μόνο Γιουβέντους (video)
Στο Τορίνο μόνο Γιουβέντους (video)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies