Τζούριτς: «Θυμίζει Ελλάδα στην Τουρκία»

Τζούριτς: «Θυμίζει Ελλάδα στην Τουρκία»

Η νοοτροπία των Τούρκων ανθρώπων του θυμίζει τη ζωή στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος πήρε μεταγραφή από την ιταλική Τρεντίνο στην τουρκική Χάλκμπανκ.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για τις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του περιβάλλον.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

"Όταν είμαι στο γήπεδο αισθάνομαι σα να είμαι στο Τρέντο, αφού η μισή από την περσινή μου ομάδα είναι εδώ. Έξω από το γήπεδο όμως νιώθω ότι λες και είμαι στην Ελλάδα, αφού η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ μου θυμίζει πολύ Ελλάδα».

Ο Δημήτρης Τζούριτς, συμπλήρωσε μια εβδομάδα πλέον στην Άγκυρα, εκεί όπου θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του καθώς μαζί με τους Στόιτσεφ (προπονητής), Καζίτσκι, Χουαντορένα, Ράφαελ άφησαν την Τρεντίνο και τη Βόρειο Ιταλία για την Τουρκία και την Χαλκμπανκ, με τον Έλληνα άσο να αφήνει και τη θέση του κεντρικού καθώς στη νέα του ομάδα θα αγωνίζεται ως διαγώνιος.

Η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα ήταν εύκολη, αφού από τη μια οι παλιοί του γνώριμοι από το Τρέντο κι από την άλλη η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι άνθρωποι της Χαλκμπανκ τον βοήθησαν πάρα πολύ με τον ίδιο να δηλώνει στο volleyball.gr: «Αισθάνομαι ανακουφισμένος γιατί τελείωσε η μεταγραφή μου και άνοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα μου. Ήθελα να παίξω διαγώνιος και παρόλο που υπήρχαν αρκετές ομάδες τόσο από την Ιταλία όσο και κι από άλλες χώρες η υπόθεση είχε κολλήσει, αλλά ευτυχώς νομίζω ότι στο τέλος βρέθηκε μια πολύ καλή λύση».

Η παρουσία του πρώην προπονητή του, αλλά και των υπολοίπων παικτών από την Τρεντίνο είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο «τόσο αγωνιστικά, όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη και σίγουρα ένας από τους λόγους που ήρθα στην Χαλκμπανκ ήταν κι αυτός. Συν τοις άλλοις όλοι τους είναι παίκτες υψηλού επιπέδου κι είναι σημαντικό να έχω τέτοιους συμπαίκτες στην πρώτη μου χρονιά ως διαγώνιος».

Με την Τρεντίνο ο 24άχρονος άσος κατέκτησε σχεδόν τα πάντα, αφού το μόνο που του… ξέφυγε είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει με τη νέα του ομάδα, ωστόσο ο ίδιος δεν βιάζεται να βάλει στόχους.

«Τα πράγματα είναι λίγο περίεργα… Από τη μια είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά από την άλλη έχει έρθει στην Χαλκμπανκ η μισή Τρεντίνο. Δεν είναι εύκολο να τα πάρεις όλα, αλλά σίγουρα η ομάδα θα διεκδικήσει τίτλους. Φυσικά και θέλω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρώτα απ’ όλα θέλω να βρω τα πατήματα μου ως διαγώνιος και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κι αν αυτό συνδυαστεί με τίτλους θα είναι ότι το καλύτερο», τονίζει με έμφαση ενώ σημειώνει για τις εγχώριες μάχες του Τουρκικού πρωταθλήματος: «τα τελευταία χρόνια οι ομάδες συνεχώς δυναμώνουν κι απ’ ότι λένε οι άνθρωποι της ομάδας το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο δυνατό. Υπάρχουν πέντε, έξι ομάδες οι οποίες είναι πολύ δυνατές κι οι υπόλοιπες ακολουθούν οπότε αναμένεται μια πραγματικά αμφίρροπη χρονιά»".



Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved