Volleyleague: «Χρειαζόμαστε κάτι για να αλλάξουμε...»

Volleyleague: «Χρειαζόμαστε κάτι για να αλλάξουμε...»

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς και ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης που κατέθεσαν σειρά προτάσεων στα θέματα που περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης προπονητών – ΕΣΑΠ μίλησαν στην ΕΣΑΠ για τις εντυπώσεις τους αλλά και για τα αποτελέσματα της παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ αλλά και για τη σημασία που έχει για το ελληνικό η συνεργασία προπονητών και σωματείων.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δήλωσε:

«Ήταν πράγματι μια εποικοδομητική συζήτηση, όχι μόνο λόγω χρονικής διάρκειας αφού περάσαμε τις 5 ώρες αλλά και ως προς την ποιότητα. Επίσης τέθηκαν 2-3 ζητήματα ενδιαφέροντα μέσα στην ατζέντα των θεμάτων που χρίζουν μεγάλης ανάλυσης. Είναι ζητήματα ανάλυσης, βοήθειας των παικτών και αξιοποίησης τους με τουρνουά, καμπ και άλλες διοργανώσεις. Αυτό που φαίνεται είναι ότι και η ΕΣΑΠ και οι προπονητές προβληματιζόμαστε για το που πηγαίνουμε και για το πως μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε. Μιλήσαμε για την επιμόρφωση των προπονητών αλλά και για το πως θα κρατήσουμε κοντά μας τους αθλητές. Η ατζέντα ήταν μεγάλη και κατατέθηκαν πολλές και σημαντικές προτάσεις. Σίγουρα έγιναν πολλά θετικά τη σεζόν που τελείωσε και τέθηκαν μικροί προβληματισμοί για μικροαλλαγές για τη νέα περίοδο. Βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Το σημαντικό είναι ότι τέθηκαν ζητήματα ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ και επιμόρφωσης των προπονητών. Η κλειστή Λίγκα είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα που όπως φαίνεται θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο αλλά εάν είναι να εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί μετά από δύο χρόνια. Όλοι συμφώνησαν πως έχουμε αργήσει. Τα πράγματα προς τα εκεί πηγαίνουν... Μεγάλο θέμα είναι και η συνεργασία με την ΕΟΠΕ η οποία κι εκείνη θα πρέπει να καταλάβει λίγο το που ακριβώς πηγαίνει τα πράγματα σε ένα παγκόσμιο βόλεϊ και το τι ακριβώς μπορεί να πουλήσει η ίδια, είτε με αναθεώρηση ενδεχομένως και κάποιων πραγμάτων στις κατηγορίες έτσι όπως τις έχει δημιουργήσει έτσι ώστε να είναι κοντά τα δεδομένα της με τα δεδομένα που παρουσιάζονται στην Α1 ανδρών».

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε:

«Ήταν άλλη μία σοβαρή συνάντηση. Είχε γίνει και πέρσι μία ανάλογη συνάντηση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνονται συνέχεια τέτοιες συναντήσεις. Συζητήθηκαν πολύ σοβαρά πράγματα. Το πιο σοβαρό για μένα ήταν το ζήτημα της κλειστής Λίγκας με κριτήρια κυρίως οικονομικά και οργανωτικά. Θεωρώ πως είναι το σκαλί για να αλλάξει τελείως το ελληνικό βόλεϊ. Χρειαζόμαστε κάτι για να αλλάξουμε... Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Πρέπει να κάνουμε πιο γρήγορα από τους άλλους διότι μας έχουν ξεπεράσει. Πρότεινα αλλαγή στο σύστημα των πλέι οφ ώστε να παίζουν στα πλέι οφ για τις θέσεις 1-8 και όχι 1-4 και 5-8. Μου άρεσε όπως λειτούργησε η Α1 την σεζόν 2012-13. Είχαμε μία καλή σεζόν και οι ομάδες και η διαιτησία. Ηταν από τις καλύτερες χρονιές για τη διαιτησία και βοήθησε πολύ το video referee. Το σημαντικότερο είναι να γίνει κλειστή Λίγκα. Αν τηρείς τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΣΑΠ δεν θα πέφτεις. Μιλάμε για οργανωτικές προϋποθέσεις, οργανωτικές, οικονομικές προϋποθέσεις. Δεν θα υποβιβαστεί η τελευταία ομάδα αλλά η ομάδα που δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις της ΕΣΑΠ. Αυτά όλα βοηθούν στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος που πουλάμε».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved