Βλάχος: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα φαβορί»

Βλάχος: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα φαβορί»

Ο τεχνικός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, υποστήριξε πως οι «Ερυθρόλευκοι» δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πορεύονται μόνιμα ως… το φαβορί του πρωταθλήματος.

Αποσπάσματα των όσων είπε στην εφημερίδα Sportday

Εν αντιθέσει με τα τελευταία χρόνια, φέτος η ομάδα είχε την πολυτέλεια να επικεντρωθεί στη δουλειά της, γιατί είχαν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες. Ηταν αυτός ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός πήρε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του;

«Ξεκάθαρα είναι πολύ καλή η διαχείριση του νέου προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη. Οπως πολύ σημαντική είναι και η στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτός ήταν ο λόγος που όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη ανέβηκαν φέτος επίπεδο και πήραν τίτλους. Και φυσικά, όταν μπορείς να επικεντρωθείς απερίσπαστος στη δουλειά σου, έχεις την ηρεμία που χρειάζεσαι για να φτάσεις στις επιτυχίες. Και τα προηγούμενα χρόνια οι διοικήσεις στήριζαν την ομάδα, αλλά οι πολλές αλλαγές που έγιναν πέρυσι βοήθησαν περισσότερο από ό,τι φαίνεται».

Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείτε ομάδα που 'χει την ταμπέλα του φαβορί;

«Είναι αλήθεια πως πάντα είμαστε φαβορί, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τίτλους και διακρίσεις, οπότε όποιος έρχεται πρέπει να ζει με αυτό. Σαφώς και το άγχος είναι μεγαλύτερο, γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά μια μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει παίκτες, οι οποίοι αντέχουν όλο αυτό το βάρος, όπως και να δουλεύουν όσο σκληρά πρέπει για να υλοποιούν τους στόχους. Για να καταλάβετε, το Κύπελλο το πήραν οι παλαιότεροι παίκτες, εκείνοι που είχαν τις περισσότερες εμπειρίες και ξέρουν να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν όταν ανήκεις στον Ολυμπιακό».

Το 1998, ως παίκτης, χάσατε στον τελικό Κυπελλούχων Ευρώπης από τη Φερεντσβάρος. Σας έχει μείνει απωθημένο που θέλετε να... τακτοποιήσετε ως προπονητής;

«Αν υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να κάνει μια τέτοια πορεία είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Μακάρι να γίνει με μένα, αλλά πιστεύω πως ακόμα η ομάδα θέλει πολλή δουλειά. Για να κάνεις μία καλή πορεία στην Ευρώπη πρέπει οι παίκτες να έχουν πολλά παιχνίδια, κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς στη χώρα μας διεξάγεται ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το μόνο σίγουρο είναι πως το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος θα ρίξει κι άλλο την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα, αλλά μόνο με το όνομα δεν πας πουθενά. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός στο μέλλον θα ξανακάνει μία τέτοια πορεία».

Σε ένα do or die παιχνίδι, όπως είναι ο τελικός Κυπέλλου, όλα μπορούν να συμβούν. Μια σειρά αγώνων όμως, καταλήγει πάντα στα χέρια της καλύτερης ομάδας. Τι να περιμένουμε από τους τελικούς;

«Δεν θα το θεωρούσα έκπληξη αν χάναμε από τη Βουλιαγμένη στον τελικό του Κυπέλλου, αντιθέτως θα έλεγα. Η Βουλιαγμένη ήταν η νταμπλούχος της περασμένης σεζόν και είμαστε κοντά, υπό την έννοια της δυναμικής. Βέβαια, εξυπακούεται πως δεν θεωρώ έκπληξη τη νίκη μας. Απλά πιστεύω ότι σε αγώνες με τέτοιου επιπέδου ομάδες κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Τώρα, για τη σειρά των τελικών πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί, θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα ξαναγίνουμε νταμπλούχοι» μετά το 2011».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved