Μποξ: Επαγγελματικό μποξ στην Κούβα!

Μποξ: Επαγγελματικό μποξ στην Κούβα!

Μετά από πενήντα χρόνια απαγόρευσης, η επαγγελματική πυγμαχία εμφανίστηκε και επίσημα στην Κούβα, όπως είχε διαφανεί τους τελευταίους μήνες.

Πλέον οι μποξέρ θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε χρηματοδοτούμενες ομάδες και να αγωνίζονται χωρίς προστατευτικά έναντι μηνιαίου μισθού! Γενικά όλοι οι κανονισμοί είναι αντίστοιχοι της επαγγελματικής πυγμαχίας και η σχετική διοργάνωση, της οποίας ηγείται η ίδια η AIBA, έχει τίτλο World Series of Boxing και αποτελείται από δώδεκα συλλόγους. Το συγκεκριμένο τουρνουά ξεκίνησε το 2010-11 και πλέον, στην τρίτη σεζόν του, θα έχει πυγμάχους από την Κούβα, που δεν θα απολέσουν την ερασιτεχνική ιδιότητά τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως ο Φιντέλ Κάστρο απαγόρευσε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα, μαζί και το μποξ, το 1961. Έκτοτε, οι μποξέρ της Κούβας έχουν δημιουργήσει θετική παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου επιτρέπονται μονάχα ερασιτέχνες, αλλά πλέον η πυγμαχία της χώρας παίρνει διαφορετικές διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να αποτραπεί η συμμετοχή των αθλητών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.



Ώρες κοινής ησυχίας: Ποιες είναι πλέον - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες
Ώρες κοινής ησυχίας: Ποιες είναι πλέον - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες
ΔΕΑΒ: Χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ
ΔΕΑΒ: Χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ
Elite League: Στη Λευκάδα το Final-4
Elite League: Στη Λευκάδα το Final-4
Τένις: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Μπαδόσα
Τένις: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Μπαδόσα
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved