Χριστοφιδέλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»

Χριστοφιδέλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετά το τρεμπλ της φετινής σεζόν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday, μιλώντας για όλους και για όλα..

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Χριστοφιδέλης:

Συνολικά 37 αγώνες σε πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό να σημειώνει 34 νίκες και μόλις 3 ήττες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Μυστικό δεν υπάρχει, αλλά ακόμη κι αν υπήρχε δεν θα στο έλεγα (σ.σ.: γέλια). Όταν βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις. Να είσαι σε εγρήγορση από το πρώτο ματς της χρονιάς έως το τελευταίο. Ολοι θέλουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από το σε ποια βαθμολογική θέση θα βρίσκονται. Βασικά συστατικά πάντως της επιτυχημένης χρονιάς είναι η σωστή οργάνωση και διαχείριση».

Ήταν τόσο μεγάλη η υπεροχή του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά ή έπαιξε ρόλο και η αποδυνάμωση των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος;

«Αυτό που μετράει είναι η δική μας ομάδα. Είναι τεράστια παγίδα να μπαίνεις στη διαδικασία να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει κανείς να κοιτάζει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα».

Το τρεμπλ επετεύχθη, τι ακολουθεί μετά; Έχει τις δυνατότητες ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει κάποια διάκριση στην Ευρώπη;

«Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Από κει και πέρα, είναι θέμα της διοίκησης αν θα είναι σε θέση η ομάδα να κυνηγήσει κάτι καλό στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο πράγμα να προσπαθεί αφενός να εξυγιάνει τον σύλλογο και αφετέρου να τον φτάσει στην κορυφή τόσο της Ελλάδας -κάτι που εν μέρει το πετύχαμε φέτος- όσο και της Ευρώπης. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα με αυτούς τους παίκτες στο ρόστερ της αξίζει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει όλα τα φόντα για να το κάνει πράξη στο μέλλον. Το θέμα δεν είναι βέβαια απλά και μόνο να παίξουμε στην Ευρώπη, αλλά και να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε το καλοκαίρι να επιστρέψεις στο λιμάνι;

«Δεν ζορίστηκα να γυρίσω πίσω. Για να είμαι ειλικρινής, από τότε που έφυγα, είχα στόχο να ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό, στον οποίο ανδρώθηκα και αγωνίστηκα τα περισσότερα χρόνια. Εξάλλου, έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι επιθυμία μου είναι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Άρα πρόθεσή σου είναι να παραμείνεις και την επόμενη χρονιά στην ομάδα...

«Δεν γύρισα για να ξαναφύγω έπειτα από ένα χρόνο. Εγώ θέλω και από τη στιγμή που αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό, πρόθεσή μου είναι φυσικά να παραμείνω».

Έφτασες τα οκτώ πρωταθλήματα, όσα έχει και ως παίκτης ο προπονητής σου, Δημήτρης Καζάζης. Πώς κρίνεις την πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Κλήθηκε να διαχειριστεί τόσο αγωνιστικές όσο και έξω-αγωνιστικές καταστάσεις. Θεωρώ ότι οι κινήσεις του ήταν απόλυτα σωστές. Είναι άνθρωπος που αναγνωρίζει τα λάθη του και αν παραμείνει και την επόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας, θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος».

Πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος με τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού και τον... προβληματικό Ηρακλή;

«Μπορεί να γίνει πρωτάθλημα, και μάλιστα ανταγωνιστικό και χωρίς αυτές τις δύο ομάδες, κάτι που είδαμε και φέτος. Οπωσδήποτε κάθε υγιής φίλαθλος θέλει να βλέπει στην Α1 και τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή. Έπρεπε, όμως, κάποια στιγμή να γίνει το... ξεσκαρτάρισμα στον χώρο μας. Είναι ό,τι χειρότερο να είσαι σε μια ομάδα, να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και να μη σε πληρώνουν. Αυτό το σκηνικό έχει γίνει... συνήθεια για πολλούς».

Τι προσέφερε η διοίκηση Κουντούρη σε σχέση με τις προηγούμενες και τι ρόλο διαδραμάτισε στην επιτυχία της ομάδας;

«Η διοικητική ηρεμία είναι τεράστια υπόθεση για μια ομάδα. Να ξέρουν παίκτες και προπονητής ότι όλα τα θέματα είναι λυμένα. Τηρουμένων των αναλογιών, οι συνθήκες που είχαμε ήταν οι ιδανικές. Δεν ήταν μόνο οι ανάγκες της ομάδας που έπρεπε να εκπληρωθούν, αλλά και οι υποχρεώσεις του συλλόγου από το παρελθόν. Ο στόχος επετεύχθη χάρη και στη βοήθεια του κόσμου που ήταν συνεχώς δίπλα μας».

Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Δαλακούρας είναι μεταξύ των παικτών που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ;

«Όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται και να αποδείξουν τι αξίζουν. Ο Μενέλαος (σ.σ.: Κοκκινάκης) από πέρυσι δούλευε σκληρά και φέτος του δόθηκε η δυνατότητα να ξεδιπλώσει τον ταλέντο του».

Ολυμπιακός: «Το σπίτι μου»

Οικογένεια: «Ιδανικό»

Εθνική ομάδα: «Ονειρο κάθε αθλητή»

Βόλεϊ: «Τρόπος ζωής»

Σπύρος Μπλέτσας (φροντιστής της ομάδας): «Ο πατέρας μας»



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved