Καζάζης: «Ο Βασιλιάς (Ολυμπιακός) ζει...»

Καζάζης: «Ο Βασιλιάς (Ολυμπιακός) ζει...»

Βασιλιά χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο προπονητής του, Δημήτρης Καζάζης, μετά τη νίκη επί του Παμβοχαϊκού και την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ στους Άνδρες.

«Ο βασιλιάς ζει... Αύριο έχουμε συνέχεια, ένα ακόμα παιχνίδι και πρέπει να μπούμε το ίδιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι. Τακτικά τους πιέσαμε στην υποδοχή για να τους τη χαλάσουμε, είχαμε προσαρμόσει τα μπλοκ και την άμυνα μας σε αυτό το σημείο και πιο συγκεκριμένα στους Καλντέιρα και Γιοβάνοβιτς. Στο 3ο σετ κάτσαμε λίγο αλλά πήραμε το παιχνίδι διότι στο τέλος χάρη της ψυχραιμίας και της συγκέντρωσης που είχαμε. Για τον Χριστοφιδέλη τι να πω, μπλοκ, υποδοχή, πολλή δουλειά. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να βοηθήσει ακόμα και τραυματίας. Είμαστε πολύ πιο ήρεμοι όταν τον έχουμε. Είναι ο καλύτερος ακραίος στην Ελλάδα. Για τον τελικό : Για μας είναι το ίδιο με όποιον και να παίξουμε. Πρέπει να μπούμε και σε αυτό το ματς συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε προτίμηση, όταν κάνεις προτίμηση σημαίνει ότι υποτιμάς. Και οι δυο ομάδες είναι καλές και όποιος και να είναι θα τον αντιμετωπίσουμε», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Πειραιωτών.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς, δήλωσε: «Όταν ξεκινάς από τους πρώτους πόντους να κυνηγάς τον ΟΣΦΠ με διαφορές 3-4 πόντων είναι δύσκολο να το ανατρέψεις. Ήμασταν διαβασμένοι, ο ΟΣΦΠ άλλαξε λίγο τακτική αλλά για μας δεν λειτούργησε καθόλου το κομμάτι της επίθεσης. Ο Ζόραν εκνευρίστηκε και δεν λειτούργησε ούτε στο ψυχολογικό κομμάτι. Τα νούμερα τα λένε όλα δεν πήραμε πόντους από αυτόν και φυσιολογικά χάσαμε. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ο Χριστοφιδέλης δεν θα έπαιζε. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσεις τον αντίπαλο η να χαλαρώσεις επειδή πιθανόν να μην παίξει ο Χριστοφιδέλης. Το υπερβολικό θέλω καμιά φορά βγάζει και υπερβολική πίεση και αν δεν σου πάει και το ματς από την αρχή όπως έγινε εδώ σήμερα με τον ΟΣΦΠ που είναι μια έμπειρη ομάδα μοιραία μας κέρδισε 3-0. Ο ΟΣΦΠ έχει παίκτες που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους και μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις υπό πίεση. Το ίδιο έχουμε και εμείς αλλά σήμερα δυστυχώς δεν έγινε».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης, επισήμανε: «Φανήκαμε δυνατοί. Πιέσαμε τον αντίπαλο στα αδύνατα του σημεία. Είχαμε θυμώσει για την ήττα με 3-0 στην έδρα του Παμβοχαϊκού αλλά δείξαμε ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν χάνει από κανένα όταν παίζει σωστά και το αποδείξαμε σήμερα. Για τον τελικό: Ο Ολυμπιακός όποιος και να είναι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να κερδίσει και να φέρει το κύπελλο στον Ολυμπιακό».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Νίκος Σμαραγδής, είπε: «Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμασταν για αυτό τον ημιτελικό, μπήκαμε δυνατά από το πρώτο σετ και γνωρίζαμε την κάθε κίνηση του Παμβοχαικού. Κατακτήσαμε τον πρώτο στόχο, τα λόγια είναι περιττά, να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος θα δούμε το βίντεο και θα παλέψουμε. 50-50 είναι ο τελικός όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Δεν έχουμε προτίμηση. Εμείς θέλουμε το κύπελλο. Η νίκη είναι έργο ομάδας, παίζαμε με όλο τον Παμβοχαικό και όχι με τον Γιοβάνοβιτς. Δουλεύουμε συνέχεια για να είμαστε καλύτεροι».

Ο πασαδόρος του Παμβοχαϊκού, Θανάσης Τερζής, τόνισε: «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι παρά μόνο στο 3ο σετ. Είχαμε κακές εκτελέσεις και αρρυθμία γενικώς. Δεν παίξαμε σωστό βόλεϊ. Μας πίεσαν και μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Δεν τελειώσαμε πολλές κόντρα-μπάλες απέναντι στον ΟΣΦΠ ο οποίος είχε πολύ καλή υποδοχή και ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Και ο Γιορντάνοφ πήρε σημαντικούς πόντους, προβληματιστήκαμε δεν βρήκαμε λύση και χάθηκε το ματς παρότι στο τρίτο σετ μπορούσαμε να κάνουμε το 2-1. Τον έχουμε κερδίσει τον ΟΣΦΠ, του είχαμε χαλάσει τότε την υποδοχή και τον είχαμε κερδίσει. Για τη συνέχεια είμαστε στην τετράδα και θα τα δώσουμε όλα για να βρεθούμε στον τελικό του πρωταθλήματος».

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού, Γιάννης Μαντέκας, υπογράμμισε: «Δεν μπήκαμε καθόλου στο παιχνίδι. Δεν τους πιέσαμε στο σέρβις και στο μπλοκ. Ως αποτέλεσμα είχαν καλή υποδοχή και μας πήραν εύκολα τα δυο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ βελτιωθήκαμε αλλά δυστυχώς σε έναν ημιτελικό αν έχεις μια κακή μέρα δεν μπορείς να κερδίσεις. Δεν φταίει μόνο ένας παίκτης, το άθλημα είναι ομαδικό (για Γιοβάνοβιτς). Πριν από το ματς επειδή ήμασταν οι μόνοι που τους είχαμε κερδίσει δεν είχαμε άγχος. Ήρθαμε για το κύπελλο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Για τη συνέχεια, θα το ξεπεράσουμε αύριο, κοιτάμε μπροστά. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε όλοι 100% στα "κόκκινα" για να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved