Οι γυναίκες της Νοτίου Αφρικής ενάντια στον Πιστόριους
Τις έντονες αντιδράσεις της ANC Women’s League προκάλεσε η αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους. «Απογοήτευση και αναμονή για απόδοση δικαιοσύνης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εν λόγω οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια να δεχθεί το αίτημα του Πιστόριους για αποφυλάκιση ως την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ έφερε αρκετές αντιδράσεις από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών στη Νότιο Αφρική.
Μέλη της ANC Women’s League άλλωστε ήταν διαρκώς έξω από το δικαστήριο και τις τρεις ημέρες που εξελίχθηκε η ακροαματική διαδικασία και διαμαρτύρονταν για την πράξη του Όσκαρ Πιστόριους. Στο άκουσμα της αποφυλάκισης, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι σέβονται μεν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, περιμένουν ωστόσο να αποδοθούν οι πρέπουσες ευθύνες και ποινές για τη δολοφονία της άτυχης συντρόφου του παραολυμπιονίκη.
«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την έρευνα που διεξήγαγε ο αξιωματικός η οποία φαίνεται να είναι αντιεπαγγελματική και καθόλου καλά προετοιμασμένη κάτι που έγινε αντιληπτό.
Παραμένουμε σε επαγρύπνηση απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση δικαιοσύνης της Ρίιβα Στινκαμπ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ANCWL.