Μάχη στο Μαραθώνιο του Τόκιο

Μάχη στο Μαραθώνιο του Τόκιο

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο Μαραθώνιος που θα γίνει την Κυριακή (24/2) στο Τόκιο, αφού σε αυτό συμμετέχει μεγάλος αριθμός δρομέων που υπόσχονται να κάνουν και καλές επιδόσεις.

Από φέτος και για ένα δοκιμαστικό διάστημα δύο ετών, ο αγώνας της ιαπωνικής πρωτεύουσας συγκαταλέγεται στους έξι κορυφαίους Μαραθωνίους του κόσμου, μαζί με αυτούς της Βοστώνης, του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Σικάγου και της Νέας Υόρκης.

Το ρεκόρ αγώνα με 2 ώρες 7 λεπτά, 23 δευτερόλεπτα που έχει ο Κενυάτης Βίκτορ Ρότλιν από το 2008, δείχνει να απειλείται φέτος με τη συμμετοχή αθλητών που έχουν ατομικά ρεκόρ κάτω από τις 2 ώρες και 5 λεπτά. Ο Κενυάτης Ντένις Κιμέτο, που έχει ατομικό ρεκόρ 2:04:16, στέλνει σαφή προειδοποίηση στους αντιπάλους του: «Έχω προετοιμαστεί για τον αγώνα, δεν φοβάμαι τίποτα, θα προσπαθήσω να τρέξω τον αγώνα σε 2:04.

Ο συμπατριώτης του Μάικλ Κιπιέγκο, που ήταν ο περσινός νικητής με 2:07:37, ελπίζει επίσης σε μια γρήγορη κούρσα: «Η προετοιμασία μου πήγε καλά και βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Η διαδρομή είναι δύσκολη, αλλά μια επίδοση κοντά στα 2:05 είναι μέσα στις δυνατότητές μας».
Οι νικητές και νικήτριες του αγώνα θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα αξίας 500.000 δολαρίων.



Ανανεώσε ο Γκαλαλβίνι με Κολοσσό
Ανανεώσε ο Γκαλαλβίνι με Κολοσσό
Παρελθόν από την Μονακό ο Τζαϊτέ
Παρελθόν από την Μονακό ο Τζαϊτέ
Στην Τσεντεβίτα ο Χουγκάζ
Στην Τσεντεβίτα ο Χουγκάζ
Εποχή Κοκόσκοφ στην Εφές
Εποχή Κοκόσκοφ στην Εφές
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved