Βασιλαντωνάκη: «Έτσι νικήσαμε τον Ολυμπιακό!»

Βασιλαντωνάκη: «Έτσι νικήσαμε τον Ολυμπιακό!»

Μία από τις πρωταγωνίστριες της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, η Ανθή Βασιλαντωνάκη, μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε η ομάδα της να φτάσει στην επικράτηση επί των «ερυθρόλευκων».

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη χθες ξεπέρασε το μπλοκ του Ολυμπιακού και χάρισε στον Παναθηναϊκό μια ανέλπιστη και πολύτιμη νίκη και σήμερα… ξεπέρασε τα πειράγματα των συμμαθητών της στο σχολείο, όπου οι μισοί της έλεγαν μπράβο για τον θρίαμβο και οι άλλοι μισοί, από το κόκκινο… στρατόπεδο, την «κορόιδευαν», όπως δήλωσε η ίδια στο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Η 17χρονη διεθνής, που αναδείχθηκε MVP της 14ης αγωνιστικής (είχε κερδίσει τον τίτλο και στην 8η αγωνιστική) τόνισε πως αυτό που έζησε χθες ήταν ανεπανάληπτο… «Ήταν μια διαφορετική εμπειρία, κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Το χάρηκα πάρα πολύ και το παιχνίδι και τον κόσμο και είμαι γεμάτη ωραία συναισθήματα», σχολίασε.

Το ματς ήταν ξεχωριστό, όπως και η προετοιμασία προς αυτό, με την Βασιλαντωνάκη να αναφέρει: «Προετοιμαστήκαμε περισσότερο ψυχολογικά γιατί βαθμολογικά η ομάδα του Ολυμπιακού είναι καλύτερη. Θέλαμε να μην κάνουμε λάθη, να κάνουμε κάποια πράγματα σωστά και πιστεύαμε πως το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό. Ο προπονητής μας μας έλεγε πως τέτοια ματς μία φορά γίνονται και να το ευχαριστηθούμε. Μας μίλησε και η Ξανθή Μυλωνά, που είναι πιο έμπειρη και ξέρει από τέτοια παιχνίδια και μας είπε να μην αγχωθούμε για να μην κάνουμε λάθη».

Η ίδια, σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι, έκανε ελάχιστα, αν και πήρε 68 προσπάθειες! Στο τέλος μάλιστα, στο 14-13, η πρώτη της επίθεση κόπηκε από το μπλοκ, η δεύτερη επίσης, αλλά η τρίτη, ένα πλασέ στη μικρή διαγώνιο, έγραψε το φινάλε! «Γενικά δεν με νοιάζει αν τρώω μπλοκ, δεν πέφτω ψυχολογικά. Χθες, μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες, επειδή ήταν κρίσιμο σημείο, σκέφτηκα πως χρειαζόταν κάτι πιο «έξυπνο» και αφού είδα το γήπεδο, έκανα το πλασέ και κερδίσαμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον λαό του Παναθηναϊκού που είναι κοντά στην ομάδα σε νίκες και ήττες και χθες ειδικά… «αν δεν μας βοηθούσαν τόσο πολύ θα ήταν διαφορετικό αποτέλεσμα», όπως παραδέχεται η νεαρή αθλήτρια, η οποία στάθηκε και στις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα (προπονητής, ξένη παίκτρια, επιστροφή Μυλωνά): «Η αλλαγή προπονητή χρειαζόταν σε όλες μας. Άλλαξαν κάποια πράγματα και τεχνικά και ψυχολογικά. Επίσης, με την Ξανθή, που είναι πολύ έμπειρη και πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια».

Το «τριφύλλι» κινδυνεύει ακόμα με υποβιβασμό, αλλά τα κορίτσια της ομάδας δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται… «Στόχος είναι φυσικά να μην πέσουμε. Έγιναν αλλαγές και ξεκινήσαμε καλά, μετά και τη χθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού. Θα ανέβουμε και ψυχολογικά και πλέον από κάθε μία βγαίνει πάντα κάτι καλύτερο κι έτσι θα πετύχουμε να μείνουμε στην Α1 γυναικών», είπε η Ανθή.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εθνικής Κορασίδων στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (τέλη Μαρτίου στο Μαυροβούνιο) επισημαίνοντας: «Ο όμιλος θα είναι σαφώς πιο δύσκολος από τα προκριματικά του Βόλου. Θα δουλέψουμε όλες στα σωματεία μας και μετά θα περιμένουμε τις προπονήσεις μας στην εθνική. Θέλουμε να κάνουμε καλή προετοιμασία και ελπίζω να είμαστε τουλάχιστον στην 6άδα για προκριθούμε και στο παγκόσμιο».



Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved