Μπαζέν: «Ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Μπαζέν: «Ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Μετά την ήττα από τον Παμβοχαϊκό που ήταν η πρώτη του στη Volleyleague, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ματς της Τετάρτης (16/1) με την Στρόιτελ Μινσκ στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Challenge Cup.

Η ομάδα της Λευκορωσίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεκδικεί την πρόκριση της στην προημιτελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, έχοντας αποκλειστεί πέρσι από τη γαλλική Ρεν και πρόπερσι από την Αρκάς.

Στο ρόστερ της Στρόιτελ, υπάρχουν ο 22άχρονος Κουβανός Ιοσβάνι Ερνάντες κι ο 29άχρονος Γάλλος πασαδόρος Γιαννίκ Μπαζέν, ο οποίος μίλησε στην ΕΟΠΕ για τις επικείμενες μάχες με τον Ολυμπιακό, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την ανεκπλήρωτη επιθυμία του για μια μεταγραφή στην Ελλάδα.

Ο Μπαζέν, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Γαλλίας το 2010 κι έκτοτε αγωνίστηκε διαδοχικά στην Γαλατάσαραϊ, στην Πλατανέρος του Πουέρτο Ρίκο, ενώ πέρσι ολοκλήρωσε την σεζόν στην Σομόν (Α2 Γαλλίας) για να αποφασίσει το καλοκαίρι να γνωρίζει την εμπειρία της Λευκορωσίας.

«Μετά την όχι και τόσο καλή εμπειρία μου στην Τουρκία αναζητούσα μια Λίγκα όπου θα βελτίωνα την αυτοπεποίθηση μου και στο Πουέρτο Ρίκο είχα την ευκαιρία να παίξω σε μια καλή ομάδα και σε ένα πρωτάθλημα με πολλά δυνατά παιχνίδια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκεί όντως ξαναβρήκα τον εαυτό μου και τελείωσα τη σεζόν στην Σομόν, αλλά δεν ήθελα να μείνω στη Γαλλία. Δεδομένης της γενικότερης κρίσης που έχει προκύψει στην Ευρώπη, συν το γεγονός ότι σπουδαίοι πασαδόροι είτε δεν έχουν ομάδα, είτε είναι σε ομάδες κατώτερες των προσδοκιών αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση της Στρόιτελ. Η τοπική Λίγκα δεν είναι πολύ δυνατή, αλλά η ομάδα έπαιζε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, δίνουμε συνέχεια φιλικά με Ρωσικές ομάδες και το πιο σημαντικό τα λεφτά είναι σίγουρα», εξηγεί ο ίδιος για την επιλογή του ενώ η απάντησή του για το τι ξέρει από τον Ολυμπιακό κι αν στο παρελθόν έχει αγωνιστεί αντίπαλος ελληνικής ομάδας (σε συλλογικό επίπεδο) τον ξάφνιασε

«Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω αντίπαλος ελληνικής ομάδας, αλλά πριν από λίγα χρόνια ονειρευόμουν να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Πολύ καλοί μου φίλοι έχουν παίξει στην Ελλάδα και σ’ αυτές τις ομάδες, όπως ο Μίλκοβιτς στον Ολυμπιακό, ο Σαμικά στον Παναθηναϊκό και μου έχουν πει πολλές ιστορίες, αλλά δυστυχώς πλέον η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ και τις ομάδες βόλεϊ. Κι είναι κρίμα γιατί η χώρα σας είναι υπέροχη κι οι οπαδοί των ομάδων σας καταπληκτικοί».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού που γνωρίζει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω όλο το ρόστερ της ομάδας, αλλά σίγουρα είναι μια έμπειρη ομάδα με παίκτες κλάσης όπως οι Γιορντάνοφ, Χριστοφιδέλης. Αντιθέτως εμείς έχουμε μια νεανική ομάδα, η οποία ναι μεν έχει πολύ ταλέντο αλλά είμαστε άπειροι. Σίγουρα όμως θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων μας. Προσωπικά αν δεν πίστευα ότι μπορούμε θα καθόμουν σπίτι μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved