Καριπίδης: «Να είμαστε ενωμένοι»

Καριπίδης: «Να είμαστε ενωμένοι»

Ο διεθνής ακραίος της Κηφισιάς, Θεόκλητος Καριπίδης εξέφρασε την πεποίθησή του, πως η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δεν θα κινδυνέψει φέτος και ζήτησε από τους συναθλητές του να συσπειρωθούν.

Αναλυτικά, δήλωσε ο Καριπίδης στο www.pasap.gr:

ΠΑ.Σ.Α.Π: Έπειτα από την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στα Λαμία η Κηφισιά πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στο Ζηρίνειο. Πως βλέπεις τη συνέχεια για την ομάδα σου;
Θ.Κ: Προσωπικά πιστεύω πως μάλλον δεν θα κινδυνέψουμε φέτος… Δεν ξέρω πόσο αλαζονικό ακούγεται αυτό, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μας και νομίζω πως μετά από κάποια χρόνια που είμαστε μαζί, μπορούμε πλέον να διαχειριζόμαστε τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια.
Γιατί πάντα όταν παίζεις με ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με τη δική σου, υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας… Βλέπω όμως, πως μέχρι τώρα έχουμε ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικοί οι βαθμοί που παίρνουμε και κατά την άποψή μου το πρόγραμμα που έχουμε στη συνέχεια είναι βατό.

ΠΑ.Σ.Α.Π: Το επόμενο ματς είναι εκτός έδρας με τον Παμβοχαϊκό, τον περσινό τριταθλητή Ελλάδας, που φέτος όμως δεν έχει βρει ακόμη τα… πατήματά του στο τάραφλεξ.
Θ.Κ: Είναι μία επικίνδυνη έδρα, που παραδοσιακά όμως τα καταφέρνουμε. Είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για το φετινό πρωτάθλημα , αλλά από ότι βλέπω είμαστε… όλοι στο ίδιο καζάνι. Έχουμε μερικές μέρες να προετοιμαστούμε και παραμένω αισιόδοξος για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑ.Σ.Α.Π: Σε αντίθεση πάντως με τα προηγούμενα ματς, κόντρα στη Λαμία πήρατε από την αρχή "κεφάλι" στο σκορ και φτάσατε σχετικά εύκολα στη νίκη.
Θ.Κ: Ναι και είναι σημαντικό για εμάς… Επαναλαμβάνω, πως έχουμε πίστη στην ομάδα μας. Φέτος ξεκινήσαμε καλά, τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι… Γιατί είναι αλήθεια, πως αυτή αβεβαιότητα που υπάρχει στον αθλητισμό επηρεάζει πάρα πολύ τους παίκτες.

ΠΑ.Σ.Α.Π: Μίλησες για αβεβαιότητα και δράττομαι της ευκαιρίας να σου ζητήσω ένα σχόλιο για τα "πετσοκομμένα" κονδύλια που θα διατεθούν από τον φετινό προϋπολογισμό στον αθλητισμό.
Θ.Κ: Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο σε αυτή τη χώρα είναι πως δεν κοιτάμε τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και δίνουμε προσοχή περισσότερο σε άλλα πράγματα, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο σημαντικά. Για αυτό, όσο ακούγομαι με τη χαμηλή μου φωνή, θα ήθελα να περάσω το μήνυμα πως - όσο και αν κάποια λόγια ηχούν στα αυτιά μερικών ως ευχολόγια- πρέπει να ξεκινήσουμε σε μία βάση οργανωτική και να οργανωθούμε καλύτερα. Δεν κρύβω, ότι μολονότι είμαι ένας νέος άνθρωπος, δυστυχώς είμαι απαισιόδοξος.

ΠΑ.Σ.Α.Π:  Πριν λίγες μέρες στο Ζηρίνειο επισκέφτηκε το σωματείο της Κηφισιάς ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ και πέρα από την ενημέρωση που σας έγινε ανταλλάξατε πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σήμερα ως επαγγελματίες αθλητές;
Θ.Κ: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με κάποια πράγματα τα οποία εμείς τα θεωρούμε «παρατυπίες»… Τα θεωρούμε "παρατυπίες" και δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μπορούμε εμείς οι αθλητές να έχουμε μία βάση νομική, ώστε να μπορούν να συνάπτονται επαγγελματικά συμβόλαια.  Θα πρέπει να κρατηθούμε στον επαγγελματικό αθλητισμό και να βρούμε τους πόρους και τα κονδύλια για αυτό.
Αυτό που πρέπει όμως να πω για τον ΠΑΣΑΠ είναι ότι υπάρχει μία πολύ οργανωμένη κίνηση, υπάρχουν εν ενεργεία αθλητές που ασχολούνται και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πώς έχει στηθεί αυτός ο Θεσμός.
Για αυτό ζητώ από όλους τους συναθλητές μου στην Α1 και στην Α2 να συσπειρωθούν. Νομίζω πως αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη…. Ζητώ από όλους να είναι παρόντες, να συμμετέχουν και είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε πολύ καλά.

ΠΑ.Σ.Α.Π: Επειδή έχεις αγωνιστεί στο εξωτερικό και διαθέτεις εμπειρίες που δεν έχουν πολλοί  άλλοι συναθλητές σου, τι διαφορές υπάρχουν στα ξένα πρωταθλήματα και τι βήματα πρέπει να γίνουν, ώστε να προσπαθήσουμε να τα προσεγγίσουμε;
Θ.Κ: Νομίζω πως στα ξένα πρωταθλήματα δε χρειάζεται να επεμβαίνει τόσο πολύ το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών γιατί υπάρχει διαφορετική, καλύτερη, οργάνωση. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε όλοι οι φορείς, να κρατήσουμε το άθλημα σε ένα επίπεδο. Και όταν αναφέρομαι σε φορείς εννοώ την Πολιτεία, την ΕΣΑΠ, την ΕΟΠΕ όσο μπορεί, κάτι που δεν βλέπω να γίνεται, δυστυχώς όμως πρέπει να στηρίξουμε όλοι το άθλημα… Και ασφαλώς και εμείς οι αθλητές από την πλευρά μας.

ΠΑ.Σ.Α.Π: Ποια είναι η άποψη σου για το μείζον θέμα της δυσλειτουργίας κυρίως της Α’ βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης (ΕΕΟΔΑΠ);
Θ.Κ: Η δύναμη που έχουμε μείς στα χέρια μας είναι τα συμβόλαιά μας… Με αυτά μπορούμε να απευθυνθούμε  στο όργανο, στην αθλητική δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς και αυτό το δικαίωμα μας έχει… κοπεί! Υπάρχουν τόσες υποθέσεις που εκκρεμούν. Σήμερα κυρίως,  οι αθλητές στρεφόμαστε προς το Νόμο, κάτι που δεν γίνονταν παλιότερα, και ζητάμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Πρέπει να πιέσουμε οι αθλητές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απεργιών και των αποχών των δικαστών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας «κόψουν» και το τελευταίο «όπλο» που έχουμε στα χέρια μας, γιατί αλλιώς… χαθήκαμε!

ΠΑ.Σ.ΑΠ: Οι παίκτες τι κάνουν από την πλευρά τους;
Θ.Κ: Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα... Κατ’ αρχήν οι παίκτες είναι παρόντες και συνεπείς στις υποχρεώσεις, κάτι στο οποίο όμως δεν βλέπουν αντίκρισμα από τα σωματεία τους. Κάθε μέρα οι αθλητές προσπαθούν, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του σε προπονήσεις και αγώνες, αλλά αντιμετωπίζουν οργανωτικά προβλήματα.
Για αυτό το μόνο που ζητάω από τους συναθλητές μου είναι Συσπείρωση! Τίποτ’ άλλο...



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved