Γιαννιώτης: «Κακή παρένθεση οι Ολυμπιακοί»

Γιαννιώτης: «Κακή παρένθεση οι Ολυμπιακοί»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε και τη ψυχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζει κακή παρένθεση την εμφάνισή του στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος προ ημερών κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανοικτής θάλασσας, μίλησε στην «Real Sports» για την προσπάθεια που έκανε στους Αγώνες της Αγγλίας, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του.

«Μπορώ να πω ότι μετά τους Ολυμπιακούς είχα αδειάσει. Ήθελα να είμαι στο βάθρο. Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, όμως μέσα μου ήξερα ότι έπρεπε να συνεχίσω τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου τελικά μετά από μία σειρά αγώνων κατέκτησα την πρώτη θέση», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Ο στόχος μου, όμως, ήταν οι Ολυμπιακοί. Η 4η θέση ήταν κακή παρένθεση για μένα. Ο κόσμος το είδε ως επιτυχία, αλλά μέσα μου ήξερα ότι μπορούσα για παραπάνω. Η πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας «τίτλος διάρκειας». Δεν έτυχε, πέτυχε».

Παράλληλα, μίλησε και για το ξέσπασμά του μετά το τέλος του αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το ένιωθα πολύ. Είμαι Έλληνας και θέλω να αντιπροσωπεύω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Η αντίδραση μου ήταν αγνή. Μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν. Να είναι σίγουροι πως έδωσα την ψυχή μου».

Όσον αφορά στα όνειρά του για το άθλημα, απάντησε: «Θέλω να δω παιδιά να ακολουθούν τα βήματά μου. Σκεφτόμαστε με τον προπονητή μου, τον Νίκο Γέμελο, να διοργανώσουμε κάποιους αγώνες και να τα μυήσουμε. Έχουμε θάλασσες. Οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να βοηθήσουν για να αναδείξουμε τον τουρισμό μας».

Τέλος, μίλησε και για το ενδεχόμενο να είναι «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, το 2016: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζω, αλλά να είστε σίγουροι ότι αν με κουβαλούν τα χέρια μου θα είμαι εκεί».



Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved