Α1 πόλο: Σκέψεις αποχώρησης από τον ΝΟ Χανίων

Α1 πόλο: Σκέψεις αποχώρησης από τον ΝΟ Χανίων

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία αναγκάζει τη διοίκηση του ΝΟ Χανίων να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κατέβει στο πρωτάθλημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ το ζήτημα της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα Α1 πόλο το αφήνει στην κρίση του κόσμου και των φορέων των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων συμμετείχε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, στην οποία αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν εκ μέρους του Προέδρου κ. Διαθεσόπουλου, τα δεδομένα που προκύπτουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Ήταν γνωστό πως το σύνολο των σωματείων θα εισέπραττε την γενικότερη αδυναμία της Ομοσπονδίας να τους παράσχει το έλασσον έστω από τις διευκολύνσεις που τους πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια, εντούτοις, στην κυριολεξία ήρθαν αντιμέτωπα με μια ωμή πραγματικότητα…

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ένα σωματείο ως γνωστόν με πολύ μεγάλη ιστορία στην ελληνική υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό, εισέρχεται σε δίλημμα σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει ενόψει της συμμετοχής ή μη της ανδρικής ομάδας πόλο στο πρωτάθλημα της Α1.

Δυστυχώς, είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση, ένα διοικητικό συμβούλιο να επωμιστεί το βάρος της απόσυρσης της ομάδας από το πρωτάθλημα αλλά και την ευθύνη, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί γενικώς στη χώρα, να συναινέσει στην πραγματοποίηση 22 αγώνων, το σύνολο των οποίων θα διεξαχθούν σε κολυμβητήρια της Αθήνας. Αυτή άλλωστε ήταν η μία και μοναδική δέσμευση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, να αναλάβει την ευθύνη να ορίζει κολυμβητήρια στην Αθήνα, στην περίπτωση που αυτό των Χανίων παραμείνει κλειστό για τους ερχόμενους μήνες.

Θεωρούμε πως την τελική απόφαση καλείται να την πάρει ο Χανιώτικος λαός και οι φορείς της πόλης των Χανίων, με δεδομένο άλλωστε ότι η ομάδα αυτή ανήκει στους Χανιώτες.

Τα Χανιά πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα, εκτός από ποδόσφαιρο για το οποίο χαιρόμαστε όλοι για την εξέλιξη και πρόοδο που παρουσιάζει, πως μπορούν να τα καταφέρουν και στην πισίνα, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα το καμάρι του Ομίλου που δεν είναι άλλο από την ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης.

Αν έχουμε τις δυνατότητες, το κολυμβητήριο να συνεχίσει εκτός από τις επόμενες ώρες και για όλο τον χειμώνα να παραμείνει ανοικτό, δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να πάρουμε την οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα βασάνιζε τη συνείδηση και την υπερηφάνεια μας…».Μποτία - Φουρέιρα: Οι πρώτες φωτό από το μαιευτήριο
Μποτία - Φουρέιρα: Οι πρώτες φωτό από το μαιευτήριο
Super League 2: Έκτακτο ΔΣ για τις εξελίξεις στο θέμα των εσόδων από το Στοίχημα
Super League 2: Έκτακτο ΔΣ για τις εξελίξεις στο θέμα των εσόδων από το Στοίχημα
Ολυμπιακός: Τίμησε τη μνήμη των θυμάτων (photos)
Ολυμπιακός: Τίμησε τη μνήμη των θυμάτων (photos)
Παναθηναϊκός: Ανεβάζει ρυθμό για Άρη ο Μάγκνουσον
Παναθηναϊκός: Ανεβάζει ρυθμό για Άρη ο Μάγκνουσον