ΠΑΟΚ: Σαουλίδης για όλα!

ΠΑΟΚ: Σαουλίδης για όλα!

Τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση κλείνοντας την καριέρα του σαν αρχηγός του ΠΑΟΚ, εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο Αντώνης Σαουλίδης.

Αναλυτικά:

Αντώνη φάνηκε να υπάρχει ένα παράπονο στην ανακοίνωση της αποχώρησής σου…

«Δεν αισθάνομαι πικραμένος, αλλά στεναχωρημένος που δεν είμαι στο πλευρό των συμπαικτών μου. Εννοώ το να συνεχίσω να είμαι μαζί τους, γιατί εν ολίγοις είχα δηλώσει ότι η περσινή ήταν η τελευταία μου σεζόν αγωνιστικά. Η οικογενειακή και η επαγγελματική μου κατάσταση δε μου το επιτρέπει. Είχα και έναν τραυματισμό στον ώμο από πέρσι και όλα αυτά δε μου επέτρεπαν να συμμετέχω αγωνιστικά».

Θεωρείς ότι έφυγες ξαφνικά από τον ΠΑΟΚ;

"Πολλές φορές πέρσι, συζητήσαμε για αυτό. Πέρσι δεν ήταν μία προσπάθεια για να διατηρηθεί η ομάδα στα ίδια επίπεδα, αλλά ξεκινήσαμε κάτι για να δημιουργήσουμε ένα χαντμπολικό τιτάνα στο χώρο της Ελλάδας που να μπορεί να έχει φιλοδοξίες και για ευρωπαϊκή διάκριση. Είχαμε ένα όραμα το οποίο διακόπηκε απότομα.Σε καμία περίπτωση δε θα έφευγα έτσι ξαφνικά. Κατέθεσα μία πρόταση στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, να συνεχίσουμε την περσινή λειτουργία, με μία βελτιωμένη δομή και με παράγοντες που ήθελαν να ασχοληθούν με το χάντμπολ του ΠΑΟΚ, με κάποιους ανθρώπους της αγοράς που ήθελαν να βοηθήσουν. αλλά αποφασίστηκε ότι αυτό δε θα ήταν προς όφελος της ομάδας και έτσι δε μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσω».

Στην πρόταση σου υπήρχαν εξασφαλισμένα έσοδα για τη νέα σεζόν;

«Βρέθηκαν κάποια χρήματα που θα ενίσχυαν το μπάτζετ της ομάδας κατά 50%, χωρίς να υπολογίζουμε τα διαρκείας. Δεν έχω εξήγηση. Δε μου δόθηκε ποτέ κάποια απάντηση και έβγαλα το συμπέρασμα ότι απορρίπτεται η πρόταση που είχα καταθέσει. Αυτό που είχαμε πει είναι ότι μέσα από την προσπάθεια που θα κάναμε, θα προσπαθούσαμε να κάνουμε το τμήμα, αυτάρκες οικονομικά, για να βοηθήσουμε και τον Ερασιτέχνη».

Με ποιους ανθρώπους του Ερασιτέχνη συζήτησες την πρότασή σου;

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η πρεμιέρα της ομάδας, να ξεκινήσει με το δεξί και να δημιουργήσει βάσεις για να πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι σκόπιμο να αναφερθώ σε ονόματα. Δε θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Κατέθεσα μία πρόταση σε ανθρώπους της διοίκησης, έκριναν καλώς ή κακώς, ότι δεν είχε να συνεισφέρει κάτι καλύτερο και πήραν αυτήν την απόφαση. Τα έσοδα ήταν εξασφαλισμένα. Τους είπα να ορίσουν με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν. Μου είπαν θα το μεταφέρουν στο Δ.Σ. αλλά από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Στην πρόταση σου υπήρχε άνθρωπος του Ερασιτέχνη στην ομάδα;

«Η ομάδα ανήκει στον Ερασιτέχνη και προφανώς και θα είχαν τον έλεγχο και την εκπροσώπηση. Εμείς ζητούσαμε τον έλεγχο της καθημερινότητας, όπως και την προηγούμενη σεζόν. Δεν υπήρχε κάποιο θέμα αποσχίσεων… Εμείς ζητήσαμε να κάνουμε τη διαχείριση της ομάδας, όπως και πέρσι».

Από την περασμένη γενική συνέλευση υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις. Τι σχολιάζεις για αυτό;

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν καθοδηγούμενες. Η περσινή χρονιά δεν ήταν πετυχημένη; Δεν έγινε γνωστό το χάντμπολ σε ακόμα περισσότερο κόσμο; Είναι δική τους επιλογή. Εκλέχτηκαν από τα μέλη του Α.Σ. και έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν. Πιθανόν να μη με εμπιστεύονται. Αλλά σε αυτήν την κρίσιμη συζήτηση, δε θα έπρεπε να μου πουν να καταθέσω μπροστά στο Δ.Σ., την πρόταση;»

Εγινε απολογισμός της περσινής σεζόν;

«Εχω κάνει τον απολογισμό μου σε ανθρώπους της διοίκησης και όλες μου οι σημαντικές κινήσεις ήταν σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Για να μην κρυβόμαστε, τα λεφτά που ξοδέψαμε από την αυτοδιαχείριση, ήταν περισσότερα από τις χορηγίες και τα διαρκείας. Κατά την περσινή περίοδο δεν αφήσαμε καμία οφειλή προς τρίτους. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να πληρώσω τους τρεις μισθούς, που όφειλε ο Α.Σ. στην προπέρσινη σεζόν. Φτάσαμε σε ένα σημείο που όλοι στην ομάδα, πήραν κάποια χρήματα και με τη συμβολή του Θανάση Χατζόπουλου, βρήκα τη χορηγία της KRAFT. Με αυτήν την επιταγή κλείναμε τις εκκρεμότητες και το ήξεραν όλοι ότι θα πληρωθούν οι παίκτες με αυτά τα χρήματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και το υπόλοιπο που υπήρχε, ήταν διασφαλισμένο. Θα την έπαιρνε ο Ερασιτέχνης την επιταγή και θα κατέβαλλε τα χρήματα στους παίκτες. Απολογισμός έχει γίνει και είναι στη διάθεση όλων».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι θα είναι έκπληξη. Δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ. Εχουμε καλή ομάδα όμως. Και πέρσι λέγαμε ότι θέλαμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά θέταμε τις βάσεις για να γίνουμε φαβορί για την πρώτη θέση. Στο Κύπελλο έχει ευνοϊκή κλήρωση και μπορεί να φτάσει μέχρι στον τελικό. Αν φτάσει εκεί είναι ένα ματς, όλα γίνονται».

Αν χρειαστεί θα επιστρέψεις;

«Είμαι και ΠΑΟΚτσής και αγαπώ την ομάδα. Οπου μπορώ θα τη βοηθήσω. Δεν πιστεύω ότι έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι έχω κόψει τις επαφές με τους συναθλητές μου. Ότι περνάει το χέρι μου θα το κάνω, ως φίλαθλος, αλλά προφανώς όχι από θέση ευθύνης».

Ποια στιγμή είναι αυτή που κρατάς;

«Ο γύρος του θριάμβου μέσα στην Τούμπα. Ελπίζαμε ότι απλά ο κόσμος θα μας χειροκροτήσει. Ο κόσμος τελικά μας αποθέωσε και αυτό ήταν κάτι απρόσμενο για μας. Κάθε φορά που το σκέφτομαι ανατριχιάζω, όπως τη στιγμή που το έζησα»



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved