Χατζηθεοδώρου: «Δεν θέλω να πω το «αντίο» χωρίς τίτλο»

Χατζηθεοδώρου: «Δεν θέλω να πω το «αντίο» χωρίς τίτλο»

Ο κορυφαίος σε τίτλους Έλληνας αθλητής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μιλά έξω από τα… δόντια, για τις πιο δύσκολες, όπως παραδέχεται ο ίδιος, στιγμές στην καριέρα του, αφού μετά από 17 χρόνια, δεν κατάφερε να «γευτεί» την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Τις πιο δύσκολες στιγμές στην αθλητική του καριέρα περνά ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, αφού μετά από 17 χρόνια δεν πανηγύρισε τίτλο, σε μία άσχημη όπως εξελίχθηκε για τον ίδιο και την ομάδα του, χρονιά. Ο «άρχοντας» των τίτλων, αφού βρίσκεται πρώτος στη λίστα στην Ελλάδα, με την κατάκτηση 31 τροπαίων, παραχωρεί εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Onsports και δεν διστάζει να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα του θέσαμε.

Πήρες τον πρώτο σου τίτλο στα 19 σου χρόνια και έφτασες 36 για να μην πανηγυρίσεις κάποιο τρόπαιο. Πώς είναι να μην παίρνεις έναν τίτλο μετά από 17 χρόνια;

Μετά από 16 αγωνιστικές σεζόν… Είναι πρωτόγνωρό συναίσθημα για μένα. Ήλπιζα ότι από τη στιγμή που φτάσαμε τόσο κοντά στο Κύπελλο, θα πανηγυρίζαμε τον τίτλο, που θα ήταν ιστορικός για την ομάδα της Χίου. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε και από ‘ κει και πέρα, αυτό που μας απασχολεί είναι η επόμενη ημέρα, τι θα πράξει ο πρόεδρος, Παναγιώτης Παππής και αν θα υπάρξει συνέχεια για αυτήν την ομάδα.

Ισχύει ότι σας έγινε περικοπή της τάξεως των 20%;

Καμία περικοπή δεν μας έγινε. Ο πρόεδρος είναι απόλυτα συνεπής, μας πληρώνει κάθε 15 ημέρες και μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε. Δεν έχει μιλήσει καθόλου για το οικονομικό και είναι η πρώτη φορά ακούω για περικοπές. Από ‘και πέρα, τι έχει στο μυαλό του για τη συνέχεια μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην χώρα και το άθλημά μας έχει πληγωθεί αρκετά. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο, που λατρεύει το πόλο της Χίου και μακάρι να μείνει στο πόλο. Εύχομαι να μπουν και άλλοι άνθρωποι, άνθρωποι – χρηματοδότες σε όλα τα σωματεία, γιατί κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται, τείνει να σβήσει.

Το μετάνιωσες που άφησες την Παρτιζάν για να έρθεις στην Χίο;

Άφησα το εξωτερικό λόγω λιμενικού σώματος, αφού δεν μπορούσα να βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στο εξωτερικό. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν πρόπερσι στα μισά της σεζόν, είδα πόση όρεξη είχαν ο πρόεδρος και ο τότε προπονητής Βαγγέλης Ρούπακας. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη συνάντηση και όταν τελείωσε η αγωνιστική σεζόν με την Παρτιζάν, η μοναδική εν Ελλάδι πρόταση που είχα, ήταν από την Χίο. Όχι μόνο δεν μετάνιωσα αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και προνομιούχο, αφού ήρθα σε ένα σωματείο υγιές και με υψηλούς στόχους. Δεν φανταζόμουν ότι θα στραβώσει έτσι, στο τελείωμα της σεζόν.

Τι συνέβη και στράβωσαν τα πράγματα;

Από την αρχή μέχρι τώρα, ήταν όλα ανάποδα. Δεν είχαμε καθόλου τύχη. Πληγωθήκαμε με αλλεπάλληλους τραυματισμούς, αλλάξαμε προπονητή και δεν είχαμε το χρονικό περιθώριο για να δουλέψουμε περισσότερο με τον νέο. Μας «σκότωσαν» οι συνεχείς διακοπές λόγω Εθνικής, κάτι που έγινε βέβαια για όλες τις ομάδες, μείναμε δύο μεγάλες περιόδους χωρίς κολυμβητήριο αφού και το Ζάππειο ήταν κλειστό και δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση. Κάποιοι λόγοι συνετέλεσαν περισσότερο άλλοι λιγότερο και για αυτό είχαμε το κακό αποτέλεσμα.

Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι δικαιολογίες…

Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Είμαστε «παλιές καραβάνες» στον χώρο, ειδικά εγώ και ο Βλοντάκης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα στα πιο νέα παιδιά. Ήταν δεδομένα που θα έπρεπε να προσπεράσουμε, αλλά η ουσία είναι πως φέτος η Χίος απέτυχε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα που είχε κάνει από την αρχή της περιόδου.

Πώς σχολιάζεις όσα ακούστηκαν για σένα, κυρίως η έκφραση «μισθοφόρος», που χρησιμοποιήθηκε και πώς έχεις φτάσει στο τέλος της καριέρας σου;

Δεν είχα τοποθετηθεί στο θέμα. Δεν ασχολούμαι με τα σχόλια που ακούστηκαν, ακούγονται και θα ακούγονται, γιατί κάποιοι ψάχνουν ευκαιρίες για να σε χτυπήσουν. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό μου και η αλήθεια είναι πως ήθελα έναν τίτλο, ειδικά φέτος. Και αυτό, μόνο και μόνο για να το αφιερώσω στον Πρόεδρο. Όλα τα παιδιά εξάλλου είχαν το ίδιο σκεπτικό, μιας και έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα.

Νιώθεις ότι απέτυχες αυτήν την χρονιά;

Όχι δεν νιώθω αποτυχημένος και όποιος το πει αυτό δεν γνωρίζει από αθλητισμό και κυρίως από πόλο. Όλα αυτά είναι μες στον αθλητισμό, οι καλές στιγμές και οι δύσκολες. Εμείς αυτή τη στιγμή περνάμε μία δύσκολη στιγμή, μαζί με όλους τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω πως στο μέλλον θα έρθουν και πάλι κάποιοι τίτλοι, μπορεί και όχι. Είμαι μεν γεμάτος από την καριέρα μου, όχι όμως κορεσμένος, διψάω να παίρνω τίτλους, θέλω να μεγαλώσω το ρεκόρ μου. Θα δουλέψω ακόμα περισσότερο στη συνέχεια αφού ακολουθεί η εθνική ομάδα και η πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Μετά τους Ολυμπιακούς τι προβλέπεται για τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου;

Αυτό δεν θέλω να το σκέφτομαι και να το συζητάω. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις αλλά καταρχήν θα πρέπει να αφοσιωθώ στην εθνική ομάδα. Εάν υπάρξουν κάποιες εξελίξεις κατά τη διάρκεια στην ομάδα της Χίου, είτε θετικές είτε αρνητικές, βάσει αυτών που θα αποφασίσει ο Πρόεδρος, τότε θα εξαρτηθούν και οι επιλογές μου για τη νέα χρονιά.

Έχει περάσει από το μυαλό σου κάποια στιγμή να ασχοληθείς με την προπονητική;

Δεν το έχω σκεφτεί. Πάντα έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει η προπονητική. Δεν έχω αλλάξει γνώμη, αφού πιστεύω ότι ο επαγγελματίας προπονητής περνά πολλές δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, ακόμα είμαι εν ενεργεία αθλητής, δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ τι διαφορετικό μπορώ να κάνω. Αν συμβεί αυτό, τότε έχω «τελειώσει» και θα με χαλάσει σαν άνθρωπο, οπότε δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Τώρα που φτάνεις σιγά σιγά στη δύση της καριέρας σου, τι σκέφτεσαι;

Όλη αυτή η πορεία και η καριέρα μου ήταν ονειρώδης. Έχω ζήσει μοναδικές στιγμές και με τον Ολυμπιακό και με την Παρτιζάν και με το απίστευτο οικογενειακό κλίμα στην Χίο. Είχα υπάρξει θερμός στις εκδηλώσεις μου σε όποια ομάδα κι αν ήμουν. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά και επειδή είμαι ρομαντικός, θέλω η δύση της καριέρας μου να συνδυαστεί με έναν τίτλο για να πω ότι φεύγω. Δεν θέλω να πω το «αντίο» χωρίς τίτλο, όχι ότι θα είναι αρνητικό για μένα. Εξάλλου, ό,τι έχω  καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, είναι δύσκολο να τα πλησιάσει οποιοσδήποτε.

Με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τον Νίκο Δεληγιάννη πριν μερικά χρόνια πανηγυρίζατε μαζί τίτλους. Τώρα βρίσκεστε σε κόντρα;

Ο αθλητισμός, τη μία μας θέλει να είμαστε συμπαίκτες και την άλλη αντίπαλοι. Σκέψου, ότι με τον καλύτερό μου φίλο, με τον αδερφό μου θα έλεγα πλέον, Αντώνη Βλοντάκη, όταν έπαιζε στον Εθνικό και εγώ στον Ολυμπιακό, είχαμε παίξει μπουνιές. Δεν κρατάει κανείς απωθημένα πλέον, με τον Αντώνη έχουμε τέλεια χημεία αφού ό,τι γίνεται μες στο νερό μένει εκεί. Με τον Νίκο ήμασταν συμπαίκτες την «χρυσή» εποχή του Ολυμπιακού, έχουμε πανηγυρίσει πολλούς τίτλους μαζί και ο καθένας παίρνει το κομμάτι της ιστορίας που του αναλογεί. Αυτός πλέον είναι πολίστας του Ολυμπιακού και εγώ της Χίου. Όσον αφορά στις δηλώσεις που έκανε, ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως επιθυμεί, έτσι και ο Νίκος. Ποιος έχει δίκιο ή άδικο έχει λίγη σημασία, αλλά σημασία έχει τι γράφει η ιστορία στο τέλος.

Φέτος υπήρξαν πολλοί, που είπαν ότι κουμάντο στην Χίο δεν έκανε ο προπονητής αλλά οι παίκτες και κυρίως τα σχόλια ήταν για σένα και τον Αντώνη Βλοντάκη. Τι ισχύει τελικά;

Καταρχάς κουμάντο κάνει ο Πρόεδρος εξωαγωνιστικά. Αγωνιστικά, αποφασίζει ο εκάστοτε προπονητής, στην αρχή ο Βαγγέλης Ρούπακας και τώρα ο Μάκης Βολτυράκης. Από ‘κει και πέρα, ούτε εγώ ούτε ο Αντώνης δώσαμε κανένα δικαίωμα για να αναιρέσουμε ή να καθαιρέσουμε την αξία και την ιδιότητα ούτε του Βαγγέλη ούτε του Μάκη. Ως προς τη συμπεριφορά μας, δεν μπορεί να έχει κανείς κανένα παράπονο. Όσον αφορά στην απόδοσή μας, οι δύο προπονητές μπορούν να πουν ό,τι θέλουν και αυτό είναι σεβαστό.

Στη συνέντευξη που είχαμε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο, είχες δηλώσει ότι επιθυμείς να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό. Ισχύει ακόμα;

Τότε είχα δηλώσει ότι όνειρό μου ήταν να τελειώσω στον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή, μες στην απογοήτευση που έχω, κοιτάω μόνο το άμεσο μέλλον, τις υπόλοιπες υποχρεώσεις με την Χίο, εάν τελικά κατέβει ο Παναθηναϊκός και τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Δεν ξέρω τι θα κάνω του χρόνου και απλά, ίδωμεν…

 Τι σε έχει στενοχωρήσει περισσότερο την χρονιά που πέρασε;

Με έχει στενοχωρήσει που υπήρξα πολύ άτυχος με τρεις τραυματισμούς, που δεν μου επέτρεψαν να έχω συνέχεια την απόδοση που επιθυμούσα. Με στενοχώρησε που ήμασταν άτυχοι όλη η ομάδα, αφού πολλά παιδιά τραυματίστηκαν κάποια άλλα παιδιά, οι εναπομείναντες δηλαδή, έπαιξαν περισσότερο διάστημα από όσο έπρεπε, με συνέπεια να κουραστούν πολύ. Όλα αυτά ωστόσο είναι μες στον αθλητισμό. Ήταν η πρώτη φορά που είχα τόσο σοβαρό τραυματισμό και δύο υποτροπές και αυτό μου δημιούργησε μεγάλη στενοχώρια.

Βουλιαγμένη ή Ολυμπιακό βλέπεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Η Βουλιαγμένη έχει τρομερό ψυχολογικό αβαντάζ, αφού κατέκτησε το Κύπελλο. Είναι ένας τελικός που θα κριθεί στις τρεις νίκες και πιστεύω ότι δεν θα κριθεί στα τρία παιχνίδια αλλά θα χρειαστούν τέσσερα ή πέντε. Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός είναι αδύνατον να χάσει μες στον Πειραιά, οπότε θα «χτυπήσει» το πρώτο ή το τρίτο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας, προκειμένου να έρθει και πάλι σε θέση ισχύος, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Η Βουλιαγμένη έχει καλά στοιχεία, είναι ομάδα που κρατάει την ψυχραιμία της, το έδειξε στον τελικό του Κυπέλλου, όταν βρέθηκε να χάνει από εμάς με 2-0. Ελπίζω να γίνουν συναρπαστικοί τελικοί, να μην γίνουν επεισόδια γιατί είναι αμαρτία από το Θεό. Αγωνίζονται δύο κορυφαίες ομάδες στους τελικούς και θα πρέπει να κερδίσει ο καλύτερος.  Εύχομαι να μην είναι οι διαιτητές αρνητικοί παράγοντες, αφού μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό, πολλές φορές τις αντιπαλότητες τις κάνουν οι διαιτητές. Είναι άνθρωποι φυσικά, τα λάθη επιτρέπονται αλλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι συμπτώσεις. Και στο Final 4 στο Αργοστόλι, είδαμε να γίνονται πολλά λάθη. Είναι τελικοί, θα υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά πολλοί από τους παίκτες των δύο ομάδων, είναι συμπαίκτες στην Εθνική και έχουμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό και μετά το τέλος των τελικών θα μαζευτούμε για τον υψηλότερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θεωρείς ότι τα λάθη που έγιναν στο Final 4 από τους διαιτητές ήταν συμπτώσεις; Πώς κρίνεις την αποβολή σου με αντικατάσταση στον μεγάλο τελικό με τη Βουλιαγμένη;

Είναι τρομερό να αποβάλουν οι διαιτητές με το παραμικρό, οποιονδήποτε διαμαρτυρηθεί. Στη δική μου περίπτωση, θεωρώ ότι αδικήθηκα. Με τον Μιχάλη Κουρέτα έχω καλή σχέση και εκτός πισίνας και δεν καταχράστηκα ποτέ τη σχέση μας. Παραπονέθηκα αλλά όχι σε οξύ ύφος και ήταν υπερβολικό να με βγάλει σε ένα κρίσιμο για την ομάδα μου, σημείο. Μπορεί να άλλαζε κάτι αν ήμουν μέσα, μπορεί και τίποτα, αλλά εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα σε έναν ήρεμο και από τις δύο ομάδες, τελικό. Ο πρώτος που βγήκε χωρίς αντικατάσταση ήμουν εγώ, ίσως να ήταν προσωπικό λάθος, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Να περάσουμε στο κεφάλαιο Εθνική. Παρουσιάσατε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο Προολυμπιακό τουρνουά, τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η Εθνική έδειξε καλά σημάδια αγωνιστικά στο Προολυμπιακό τουρνουά, νομίζω ότι το ρόστερ της εθνικής είναι γεμάτο, υπάρχουν αρκετοί παίκτες για κάθε θέση ξεχωριστά. Αυτός είναι και ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον προπονητή, που θα αποφασίσει μέσα από την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς, αφού υπάρχει ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο. Το μειονέκτημα είναι πως όλοι οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις, αφού έχουμε κάνει τρεις και τέσσερις προετοιμασίες. Μίλησα μαζί του στο Αργοστόλι, μου είπε ότι το γνωρίζει και πως θέλει να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα. Υπάρχει ο χρόνος για να δουλέψουμε ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν σύνολο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το καλύτερο και το χειρότερο. Θέλουμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη στους Ολυμπιακούς, να έχουμε ψυχραιμία να σκεφτούμε όλους τους πόντους στα προκριματικά και όταν έρθει η ώρα του νοκ άουτ αγώνα, θα δούμε. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, να συνεχίσουμε έτσι, με τη σταθερότητα που δείχνει η εθνική ομάδα τους τελευταίους μήνες και να κάνουμε κάτι θετικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κλείνοντας, δεν θέλω να σε ρωτήσω κάτι αλλά να μου πεις ό,τι σκέφτεσαι…

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν στενοχώρησα κάποιους, είτε αυτοί είναι φίλαθλοι της Χίου, είτε του Ολυμπιακού που πικράθηκαν από κάποιες συμπεριφορές μου και δηλώσεις μου. Δεν παίρνω τίποτα από τις δηλώσεις μου πίσω γιατί είμαι άντρας και στηρίζω όσα έχω πει. Ωστόσο, τώρα είμαι ήρεμος, χωρίς την πίεση και το άγχος του παιχνιδιού, την αγωνία και τους σφυγμούς που χτυπάνε στο... φουλ, εκείνες τις στιγμές. Θέλω να πω ότι καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Έχω εκρηκτικό ταπεραμέντο αλλά αυτό με χαρακτηρίζει τόσα χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα. Από ‘κει και πέρα, η συγγνώμη έχει να κάνει με μένα, γιατί «καθαρίζω» από μέσα μου. Θέλω να δώσω μία δεύτερη συγγνώμη, πιο προσωπική στον Πρόεδρο, τον Παναγιώτη Παππή, που πόνταρε πολλά και σε εμένα και στα υπόλοιπα παιδιά και σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Από ‘κει και πέρα, εύχομαι να παραμείνω υγιής σωματικά, να έχω διαύγεια πνεύματος, γιατί δεν την είχα φέτος σε πολλά σημεία, δεν ήλεγξα σε κάποιες περιπτώσεις τον εαυτό μου και τα λεγόμενά μου. Αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό για να δούμε και σε εθνικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο τι μέλλει γενέσθαι. Θέλω ακόμα να ζητήσω μία συγγνώμη από τους ίδιους μου του συμπαίκτες, που πραγματικά με στήριξαν όλη αυτήν την δύσκολη και άτυχη αγωνιστική περίοδο. Με άκουγαν με μεγάλη προσοχή, είχα και συμβουλευτικό χαρακτήρα στην ομάδα και εγώ και ο Αντώνης Βλοντάκης. Αγαπάω πολύ αυτά τα παιδιά γιατί είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και τους ευχαριστώ για την συμπεριφορά τους. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιον τίτλο, ήθελα πολύ να δω τα πρόσωπά τους να είναι χαρούμενα, κυρίως όσων δεν έχουν πανηγυρίσει τίτλο, ήθελα να δω χαραγμένη στα πρόσωπά τους, την χαρά του να παίρνεις ένα τρόπαιο. Από ‘κει και πέρα, είμαστε μία οικογένεια και εύχομαι να παραμείνουμε έτσι.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved