Ζαμπίδης: «Οι Έλληνες, αν συντονιστούν, μπορούν να μετακινήσουν... βουνά» (photos+videos)

Ζαμπίδης: «Οι Έλληνες, αν συντονιστούν, μπορούν να μετακινήσουν... βουνά» (photos+videos)

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης γνωρίζει μόνο τη νίκη και παροτρύνει όλους τους Έλληνες να κάνουν το ίδιο, προκειμένου να επιστρέψουν τα χαμόγελα στις θέσεις τους. «Πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, επιτέλους», δήλωσε αποκλειστικά στο Onsports, λίγες ώρες πριν τον αποψινό (21:00) αγώνα, με αντίπαλο τον Φατί Μερζά, στο πλαίσιο του «Iron Challenge».

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα και τη ψυχολογία του Έλληνα, δηλώνει ο Μιχάλης Ζαμπίδης. «Μέσα απ’ αυτό που ζούμε, θα βγει μια πολύ θετική ενέργεια και μια ψυχική ανάταση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο Onsports o «Iron Mike».

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία σε δεκάδες χώρες, αναφέρθηκε, επίσης, στην αντιμετώπιση που έχει από τους ξένους αντιπάλους του, στο εξωτερικό, στη σημασία των επιτυχιών από Έλληνες αθλητές σε μια τέτοια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, στα νέα παιδιά για τα οποία αποτελεί πρότυπο, ενώ έστειλε μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε (21:00), στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού, για να παρακολουθήσουν το «Iron Challenge».

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον παγκόσμιο τίτλο του «King Of The Ring», κάτι το οποίο θα του δώσει το ένα από τα δέκα, συνολικά, «εισιτήρια» για το «Super World Title».

Το αποψινό «μενού» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 7 pre-games, 6 αγώνες kick boxing με Έλληνες αθλητές και αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι ο πολύ μεγάλος αγώνας του Μιχάλη Ζαμπίδη με τον Συριοαυστριακό, Φατί Μερζά.

Το Onsports θα είναι εκεί για να σας μεταδώσει τα όσα θα συμβούν στο ρινγκ...

-Ποια είναι η αντιμετώπιση που έχεις, ως Έλληνας, στο εξωτερικό, σε μια «ιδιαίτερη» περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε; Πώς αισθάνεσαι που σηκώνεις ψηλά την ελληνική σημαία σε... εχθρικό έδαφος;

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Θαυμάζω στην Ελλάδα πολλά πράγματα. Έχουμε σίγουρα κάποια αρνητικά, ως χώρα και ως λαός, όμως έχουμε γεννήσει πάρα πολλά, ως πολιτισμός και αυτά είναι τεράστια. Σε όποιο μέρος κι αν ταξιδέψω εκτιμούν την ιστορία της Ελλάδας. Το ίδιο και εγώ».

-Τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν, πλέον, τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Είσαι αισιόδοξος για το αύριο;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ την κακή ψυχολογία και ενέργεια του Έλληνα. Πιστεύω μέσα απ’ αυτό θα βγει μια πολύ θετική ενέργεια και μια ψυχική ανάταση που έχει η χώρα μας ανάγκη. Καλό είναι να κοιτάξουμε ψηλά, επιτέλους. Θεωρώ ότι θα ταλαιπωρηθούμε λίγο ακόμα, ωστόσο πολύ γρήγορα, όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, θα ανακάμψουμε και θ’ απολαύσουμε ωραία πράγματα».

-Πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο να έρθουν σημαντικές ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες επιτυχίες από Έλληνες αθλητές; Τώρα είσαι εσύ, τον Ιούνιο συμμετέχει η Εθνική ποδοσφαίρου στο EURO και τον Αύγουστο υπάρχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες...

«Σαφέστατα είναι πολύ σημαντικό. Σε παγκόσμια ή ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως είναι τα Ολυμπιακά μετάλλια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι Έλληνες γίνονται μια μεγάλη γροθιά. Γινόμαστε πιο δυνατοί ενεργειακά. Όταν συντονιζόμαστε μετακινούμε… βουνά. Ο πρωταθλητισμός σε υψηλά επίπεδα ενώνει τον Έλληνα και τον ανεβάζει πάρα πολύ».

-Αποτελείς πρότυπο για πολλά νέα παιδιά. Το γνωρίζεις αυτό. Τι θα ήθελες να τους πεις;

«Ο αθλητισμός έχει ενδιαφέρον. Αποτελεί πρόκληση από μόνος του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρωταθλητισμό; Τα συναισθήματα που βιώνει ένας αθλητής είναι πάρα πολύ όμορφα και είναι φτωχά τα λόγια για να μπορέσει κάποιος να τα αναλύσει. Από εκεί και πέρα είναι, σίγουρα, ένας υγιής δρόμος είναι να γυμναζόμαστε όλοι κάθε μέρα και να ανεβάζουμε την ενέργειά μας, σωματικά.

-Τέλος, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους που θα σταθούν στο πλευρό σου στο «Iron Challenge»;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους 10.000 φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στο πλευρό μου την προηγούμενη φορά. Θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ δυνατή διοργάνωση και θ’ αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεχαστεί ο κόσμος από τα όσα συμβαίνουν. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φύγουν όλοι με θετική ενέργεια και ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση τους».

Ζαμπίδης: «Οι Έλληνες, αν συντονιστούν, μπορούν να μετακινήσουν... βουνά» (photos+videos)



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved