Δρίκος: «Θέλουμε τον τίτλο στη Μίκρα»

Δρίκος: «Θέλουμε τον τίτλο στη Μίκρα»

Την επιθυμία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Σωτήτηρης Δρίκος.

Ο τεχνικός του Ηρακλή σε συνέντευξή του αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τη Σύρο καθώς δεν παρέλλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ.

Αναλυτικά τα όσο δήλωσε στο Sentra 103.3:

Για το αν του προκαλεί έκπληξη η ανατροπή του αρχικού 2-0: «Έκπληξη ήταν στο πρώτο παιχνίδι στη Σύρο, όπου ήταν απροσδόκητο ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αν και είμαστε 2-0 μπροστά. Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η Σύρος ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα, άρα μιλάμε για ένα δίκαιο ζευγάρι στον τελικό. Και, φυσικά, σε αυτούς τελικούς είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να «σκουπίσει» τη σειρά, ακόμη και αν έχει το πλεονέκτημα.

Το ρόστερ του Φοίνικα είναι υψηλότατου επιπέδου και στόχων, διαθέτει νοικοκυρεμένη ομάδα και όλοι θέλουν να κάνουν μια καλή χρονιά, ώστε να συνεχίσουν σε αυτή την ομάδα, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στους υπόλοιπους.

Από την άλλη κι ο Ηρακλής διαθέτει καλή και ποιοτική ομάδα που αλλιώς ξεκίνησε τη σεζόν και, τελικά, είναι μεγάλη επιτυχία των αθλητών που κατάφεραν να διατηρήσουν τα πρωτεία στην κανονική διάρκεια, να πάρουν το Κύπελλο και να κάνουν το 2-0 στη σειρά των τελικών. Σίγουρα, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε στα δύο παιχνίδια στη Σύρο, αλλά και πάλι έχουμε τον τελικό στο γήπεδό μας και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει για να κλείσει η χρονιά όπως ξεκίνησε».

Για το αν ο Ηρακλής παίζει με την πλάτη στον τοίχο: «Αν μας έλεγαν στην αρχή ότι θα παίξουμε τον πέμπτο τελικό στη Μίκρα με την Σύρο, θα λέγαμε... εντάξει. Στο γήπεδό μας παίζουμε και, μάλιστα, μετά από μια προσπάθεια ενός ολόκληρου χρόνου να πάρουμε αυτό το πλεονέκτημα. Δεν βλέπω, λοιπόν, κάτι το αρνητικό σε αυτό. Εδώ είμαστε, φτάσαμε στο... ένα και κανένα, είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και ή το παίρνεις ή το χάνεις. Έχω την αίσθηση ότι θα το πάρουμε».

Για το τι έχει μάθει ο Ηρακλής από τα ως τώρα παιχνίδια της σειράς: «Αυτό που έχουμε μάθει είναι να προσέχουμε τα μικρά κενά στην αντιμετώπιση του σερβίς. Η Σύρος έχει ένα δύο παίκτες, καλούς στον συγκεκριμένο τομέα που μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα, κερδίζοντας σειρά από πόντους με αβίαστα λάθη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δείξουμε το ίδιο πάθος με Σύρο και να διατηρήσουμε τα ποσοστά μας στην υποδοχή με επίθεση δική μας, για να είμαστε στο παιχνίδι. Το τελευταίο, αλλά και σημαντικότερο, είναι να το δούμε φάση - φάση, χωρίς να στεκόμαστε στις συνέπειες και τις παρενέργειες που θα έχει».

Για το αν θα υπάρξει επιπλέον άγχος, λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας στο τελευταίο παιχνίδι, με δεδομένα τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Σύρο: «Δεν κοιτάμε τα υπόλοιπα, αλλά μόνο το παιχνίδι. Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι στην ομάδα να λύσουν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινό του Ηρακλή φέτος ήταν πάρα πολύ καλό σε όλες τις εκδηλώσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο Champions League».

Για το αν αλλάζει το σκηνικό με την άνοδο των ομάδων της επαρχίας: «Το σκηνικό αλλάζει και αλλάζει δίκαια. Ένα παιχνίδι της Α1 του βόλεϊ σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα για την Σύρο απ' ότι για την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, αφού αποτελεί το γεγονός της εβδομάδας. Τέτοιες λύσεις πρέπει να βρει ο επαγγελματισμός αθλητισμός, αφού οι ομάδες από συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανήκουν πλέον στο παρελθόν και πολύ δύσκολα μπορούμε αυτό το μοντέλο να το λειτουργήσουμε και πάλι.

Ωστόσο, αυτό το νέο μοντέλο που τείνει να δημιουργηθεί δεν πρέπει να γίνει από κεκτημένη ταχύτητα και δεν πρέπει να πάρει τα αρνητικά του παλιού. Υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία, μεγάλη μάζα στις κερκίδες κι αυτά τα μεγέθη δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το βόλεϊ και αν τελικά έσωσε την παρτίδα: «Το βόλεϊ παράγει... περισσότερο κουτσομπολιό από τα υπόλοιπα αθλήματα και απ' όσο αντέχει. Σε αγωνιστικό επίπεδο, αν και ήταν σαφές μετά από την αποχώρηση κάποιων μεγάλων παικτών ότι θα υποχωρήσει η ποιότητα, υπήρξε ανταγωνισμός και οι νέες ομάδες που αναδείχθηκαν έφεραν φρεσκάδα. Έδωσαν μικρή ανάσα στο άθλημα και πλέον περιμένουμε κι άλλες ανάσες. Η κρίση βοηθάει τα σωματεία να αξιοποιήσουν τους Έλληνες παίκτες γίνουν καλύτεροι, κάποιοι από αυτούς να πάνε στο εξωτερικό, απ' όπου γυρίζουν με εμπειρίες που βοηθάνε και τις ομάδες τους και το άθλημα».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved