Αφρουδάκης: «Θα ανταποκριθούμε κατάλληλα»

Αφρουδάκης: «Θα ανταποκριθούμε κατάλληλα»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης ελπίζει σε βελτίωση της εθνικής ομάδας έστω την τελευταία στιγμή πριν το προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον.

Ο διεθνής πολίστας μίλησε στον Sentra 103,3 για το προολυμπιακό, αλλά και τον αποκλεισμό από το World League.

«Έπρεπε να κερδίσουμε με τρία γκολ διαφορά τη Ρουμανία και ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξουμε σε μια δυνατή διοργάνωση πριν τους Ολυμπιακούς. Σε γενικές γραμμές είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά υπήρχαν και άλλες στιγμές που αμαυρώνουν την εικόνα μας, αφού ακόμη δεν έχουμε σταθερή απόδοση. Πετύχαμε οκτώ γκολ στις δύο πρώτες περιόδους και μόλις δύο στις ισάριθμες τελευταίες. Και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Πάντα παίρνουμε το προβάδισμα και σε κάποια σημεία δεν μπορούμε να αντιδράσει όπως πρέπει. Πιστεύω ότι έχουμε άλλες δέκα ημέρες να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια και στον Καναδά να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Έχουμε έμπειρους παίκτες και σε αυτά τα παιχνίδια στο Έντμοντον που είναι ζωής και θανάτου θα ανταποκριθούμε κατάλληλα» είπε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Για το αν έχει στόχο να ισοφαρίσει το ρεκόρ των πέντε συμμετοχών σε Ολυμπιάδες του Γιώργου Μαυρωτά, επισημαίνει: «Έχουμε πρώτα το προολυμπιακό και όσες φορές έχω αγωνιστεί δεν μου έχει φύγει η ρετσινιά από κάποιες ήττες σε προολυμπιακό. Αυτά τα παιχνίδια ότι πιο δύσκολο έχω δώσει στην καριέρα μου. Είναι παιχνίδια χωρίς αύριο, η πρόκριση του πόλο στην ολυμπιάδα είναι κάτι που το θέλουν όλοι στην Ελλάδα, όπως κι εμείς και πολλά εξαρτώνται από την πρόκριση γενικά σαν άθλημα. Ο κόσμος έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι Ολυμπιάδα... σημαίνει Εθνική πόλο και θα είναι άσχημο να ανοίξει ο κόσμος τις τηλεοράσεις του και να μη μας δει το καλοκαίρι».

Για την κατάκτηση του Κυπελλούχων από την Βουλιαγμένη το 1997, σχολίασε: «Στην Ελλάδα έχουμε σταθμούς σε όλα τα αθλήματα. Ο σταθμός του πόλο, λοιπόν, ήταν αυτή η διάκριση. Μέχρι το 1997 δεν είχαμε παράδοση ούτε επιτυχίες. Ήταν κάτι απίστευτο που δεν το είχαμε καταλάβει. Ξεκινούσαμε τη διοργάνωση για τη συμμετοχή και ένα καλό πλασάρισμα, αλλά φτάσαμε στην κορυφή. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, όπως και ο μεγαλύτερος σεβασμός που άρχισε να έχει ο κόσμος στην Εθνική. Ήταν τεράστια επιτυχία, γιατί εκτός από το γεγονός ότι μια ελληνική ομάδα πήρε Κύπελλο Ευρώπης, μιλάμε για μια ομάδα που είχε 13 Έλληνες, οι 12 από τους οποίους προέρχονταν από τα φυτώρια της Βουλιαγμένης. Δεν το έχει κάνει άλλη ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα στον πλανήτη. Παράλληλα, ήταν συγκλονιστικό που γέμισε το ΟΑΚΑ. Μιλάμε, όμως, για άλλες εποχές, αφού όλος ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο να υποστηρίξει μια ελληνική ομάδα. Δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που σε έσπρωχνε προς τη νίκη, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα από τη δική μας».



Εθνική Νέων: Κλήθηκε ο Ογεμπάντε της Γουέστ Χαμ από τον Μόρα
Εθνική Νέων: Κλήθηκε ο Ογεμπάντε της Γουέστ Χαμ από τον Μόρα
Ο Νεϊμάρ έτοιμος για νέο συμβόλαιο με τη Σάντος
Ο Νεϊμάρ έτοιμος για νέο συμβόλαιο με τη Σάντος
Εκπτώσεις στα εισιτήρια του Vanda Pharmaceuticals Hellenic Championship ATP 250
Εκπτώσεις στα εισιτήρια του Vanda Pharmaceuticals Hellenic Championship ATP 250
Ενθουσιασμένος με το Hellenic Championship ATP 250 ο Βαβρίνκα
Ενθουσιασμένος με το Hellenic Championship ATP 250 ο Βαβρίνκα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved