Χατζηθεοδώρου: «Έχει τη δύναμη να πάει στην Ολυμπιάδα»

Χατζηθεοδώρου: «Έχει τη δύναμη να πάει στην Ολυμπιάδα»

Οι διεθνείς πολίστες Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και Νίκος Δεληγιάννης επέστρεψαν στην εθνική πόλο και ετοιμάζονται για την μεγάλη πρόκληση του προλυμπιακού.

Μίλησαν γι αυτό στον ραδοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 ανφερόμενοι κυρίως στις μεγάλες στιγμές τους με την εθνική:

Χατζηθεοδώρου: «Πήρε σάρκα και οστά λίγες μέρες πριν, όταν και συζήτησα με τον προπονητή και μου ανακοίνωσε το κάλεσμά μου στην Εθνική. Παίζουμε την Δευτέρα και Τετάρτη ξεκινάμε προετοιμασία».

Από τις εμπειρίες τους από τις προηγούμενες παρουσίες τους στην Εθνική επέλεξαν:

Δεληγιάννης: «Δύο είναι οι μεγάλες στιγμές. Το μετάλλιο στο Μόντρεαλ. Αλλά και η 4η θέση στην Ολυμπιάδα της Αθήνας που μας καθιέρωσε στις μεγάλες δυνάμεις του πόλο. Ήταν μεγάλες οι στιγμές. Κάθε εθνική κάνει τον κύκλο της και μέσα στο χρόνο θέλει προσθαφαιρέσεις ώστε να βρει την κατάλληλη χημεία. Αυτό πιστεύω προσπαθεί ο προπονητής ώστε να φτάσει στα ψηλότερα σκαλοπάτια».

Χατζηθεοδώρου: «Οι στιγμές είναι αυτές που ανέφερε ο Νίκος (σ.σ. Δεληγιάννης). Θέλαμε να φτάσουμε πιο ψηλά, αλλά λίγο οι ατυχίες, λίγο το άγχος μας έφεραν στην 4η θέση. Χρειάζεται μια πολύ καλή χημεία ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Αν φτάσουμε στο Λονδίνο είναι κάτι το ξεχωριστό γιατί θα είναι η 14η της συμμετοχή, που είναι μοναδικό για τον ελληνικό αθλητισμό. Πιστεύω πως θα προσφέρουμε τα αναμενόμενα και με τον χαρακτήρα μας και με την απόδοσή μας».

Για τα κριτήρια των προπονητών:

Χατζηθεοδώρου: «Σίγουρα η Εθνική έδειξε θετικό πρόσωπο. Ο προπονητής ζητάει το κάτι παραπάνω από τις τελευταίες προσθήκες. Στην Εθνική πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι ασχέτως ηλικίας. Αν και υπάρχουν πολλά ταλέντα, η γενιά των γεννηθέντων του 1975-76 είναι η καλύτερη που έχει βγει ποτέ».

Δεληγιάννης: «Ούτε τα ονόματα ούτε τα μπάτζετ φέρνουν επιτυχίες αλλά το σύνολο. Αυτή τη γενιά δεν μπορούμε να την βαλσαμώσουμε και να παίζουν για πάντα. Το σύνολο είναι πάνω απ' όλα και θα πρέπει ο καθένας ότι μπορεί. Η εμπειρία πρέπει να συνδυαστεί με το ταλέντο των νέων ώστε να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο. Οι προπονητές ψάχνουν να βρουν τη σωστή χημεία μεταξύ νιάτων, ταλέντου, ενθουσιασμού, φιλοδοξίας και εμπειρίας».

Για την μη κλήση τους στην Εθνική για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα:

Χατζηθεοδώρου: «Όλα ανήκουν στο παρελθόν. Λείπω πέντε χρόνια από την Εθνική και ο Νίκος (σ.σ. Δεληγιάννης) τέσσερα. Το έχουμε ξεπεράσει και προχωράμε μπροστά. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε τώρα και κατά πόσο μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Δεληγιάννης: «Δεν έχω πίκρα μέσα μου. Είπα πως θα προχωρήσω μπροστά. Πάντα με ενδιέφερε η Εθνική και είναι πιο πάνω από μας και πρέπει να την υποστηρίζουμε πάντα».

Για το προολυμπιακό τουρνουά:

Χατζηθεοδώρου: «Η ομάδα έχει τα στοιχεία που απαιτούν το σύγχρονο πόλο. Το προολυμπιακό είναι πιο δύσκολο ψυχολογικά από την ολυμπιάδα. Η κλήρωση είναι πονηρή. Έχει τη δύναμη η ομάδα να πάει στην Ολυμπιάδα».

Δεληγιάννης: «Εύκολα η δύσκολα την πρόκριση θα την πάρουμε. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο μέσα στην πισίνα».



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved