Φουντουλάκης: «Θα μπουκάρουμε στην Βουλή»
SHARE

Φουντουλάκης: «Θα μπουκάρουμε στην Βουλή»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης μίλησε για τις περικοπές και τον αναμενόμενο τρόπο διαμαρτυρίας τους

{textlink02}

Μιλώντας στον Sentra 103,3 έκανε έκκληση και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναλυτικά: 

Για τις περικοπές: «Οι περικοπές που έχουν γίνει αυθαίρετα μας έχουν ισοπεδώσει τελείως… Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος με την ανεργία. Όμως όταν ένα κράτος αποφασίζει και δίνει κάποιο ποσό δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις.
Η αδικία που έγινε αφορά στο ότι πριν τρεις μήνες η ΟΠΑΠ. ΑΕ έδωσε 5.000.000 στην επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για την Ολυμπιακή προετοιμασία και καλά έκανε – και προς Θεού δεν έχω πρόβλημα κανένα με τις ομοσπονδίες, είμαστε φίλοι και συνεργαζόμαστε – και στην Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες που έχει 18 Ολυμπιακά αθλήματα, μετά από επανειλημμένες μας προτάσεις γραπτές, όχι μόνο δεν μας απάντησε αρνητικά αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει.
Και προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Γερουλάνος τηρεί μια πολιτική απέναντί μας απαράδεκτη. Την προηγούμενη φορά στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης μας είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα της επιχορήγησης, του έχουμε στείλει εδώ και τρεις μήνες ένα έτοιμα για ραντεβού αλλά τίποτα».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδίας: «Η μόνη λύση είναι και σας το δηλώνω, το επόμενο 15νθήμερο θα εισβάλλουμε βιαίως στο υπουργείο Πολιτισμού όλο το αναπηρικό αθλητικό κίνημα που είναι σε πρώτη φάση στην Αθήνα και μετά θα το κάνουμε στη Βουλή. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Όταν κάποιοι δεν σέβονται ούτε την ιδιαιτερότητά μας, ούτε τον αγώνα που κάνουμε. Λες και τα βάζουν από την τσέπη τους τα λεφτά ή τους ζητάμε να τους τα στερήσουμε από τους προσωπικούς τους προϋπολογισμούς ή τις τράπεζές τους. Είναι τα λεφτά του ελληνικού λαού, τουλάχιστον να τα μοιράζουν ισότιμα και να έχουμε την ίδια μεταχείριση κι εμείς, το δικαιούμαστε και δεοντολογικά και ηθικά και βάσει συντάγματος σε τελική ανάλυση.
Είμαι τόσο αγανακτισμένος γιατί όλο το χρόνο οι αθλητές μου έδωσαν μεγάλο αγώνα, έκαναν υπέρβαση για να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και αυτή την στιγμή δεν ξέρω εάν θα πάνε καν… Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Εχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα μέσω του υπουργείου Πολιτισμού να κάνουν μια εισήγηση στον υπουργό εσωτερικών που ανήκουν αυτοί που εργάζονται, που δεν έχει κανέναν οικονομικό κόστος, να τους γίνει μια διευκόλυνση ενόψει Παραολυμπιακών αγώνων με τις εργασίες τους. Να μπορούν να γυμνάζονται.
Την Ελλάδα θα πάνε να εκπροσωπήσουν, δεν θα πάνε να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους μόνο. Και δυστυχώς δεχόμαστε άρνηση και από κει. Αρα δεν είναι οικονομικά τα θέματα. Είναι θέμα κλειστού μυαλού και ενός ζαμανφουτισμού που δείχνουν. Δηλαδή με 60 άτομα θα πέσει το ελληνικό κράτος έξω εάν τους διευκολύνει με τις άδειες. Τους λένε `θα πάρεις ή από την κανονική σου άδεια ή άνευ αποδοχών. Μα είναι δυνατόν;
Υπήρχε παλιά μια καταστρατήγηση, είμαι ενάντια σ αυτό το κλίμα, όμως τουλάχιστον αυτοί που ασχολούνται επίσημα, πως θα πάνε μετά κουρασμένοι; Διευκόλυνση ζητάμε, δεν ζητάμε να είναι τεμπέλης να τον στέλνουμε στο σπίτι να κάθεται και να τους στέλνουμε την επιταγή. Κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς να κάνουν μια παρέμβαση και ειδικά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχουμε ένα παράπονο γιατί δεν μας έχει δεχτεί παρόλο που του έχουμε στείλει επιστολή.
Ο Πρόεδρος μπορεί να κάνει μια παρέμβαση για έναν χώρο, ένα εκατομμύριο ανάπηροι είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτή λοιπόν η κατηγορία πρέπει να προσεχθεί, με τηρούμενες τις προτεραιότητες, με τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν θέλουμε να δίνουν λεφτά και εκατομμύρια στον αθλητισμό την ώρα που ο κόσμος πεινάει, αλλά η στοιχειώδη στήριξη πρέπει να υπάρχει και αυτή την ζητάμε και την απαιτούμε»

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία: «Είναι μέρα διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων, διότι τυπικά έχει καθιερωθεί σαν Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία αλλά θα πρέπει αυτοί που κυβερνάνε, να κάνουν έναν απολογισμό στο τι έχουν κάνει για τα άτομα με αναπηρία. Και κατά πόσο έχουν συμβάλει στο να τους λύσουν τα προβλήματα και να τους δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει παρά ελάχιστα βήματα, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα.

Για την Ομοσπονδία: «Αυτό που μπορώ να πω επειδή εκπροσωπώ το κομμάτι του αθλητισμού που είναι ένα κομμάτι ζωντανό, μετά από τόσες επιτυχίες που έχει καταφέρει να κάνει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, να έχει το πρώτο ρεκόρ παγκοσμίως, μετά από Παραολυμπιακούς στην χώρα που θα πάει σε ξένη χώρα, να έχει πετύχει αύξηση μεταλλίων που δεν το χει κάνει καμία χώρα μέχρι στιγμής, στο Πεκίνο πήραμε 25 μετάλλια.
Δυστυχώς, τώρα τελευταία βλέπω κάποια δείγματα αδιαφορίας και ρατσισμού και από το κράτος και από φορείς, διότι για μας δεν είναι αθλητισμός μόνο τα μετάλλια, οι διακρίσεις, κάποιες αμοιβές που παίρνουμε, κάποια κίνητρα που δίνουν όπως σε όλους τους αθλητές… Για μας είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος να ενταχθούμε ισότιμα στην κοινωνία, γι αυτό είναι μια ημέρα πάλης για μας, ένας τρόπος να βγάλουμε όλα τα άτομα με αναπηρία από το σπίτι τους και όσες διακρίσεις έρθουν καλώς να έρθουν».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Η ισοπαλία στο AEL FC Arena (video)
Η ισοπαλία στο AEL FC Arena (video)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Αστακός» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (photos)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Αστακός» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (photos)
ΠΑΟΚ: Οι ευχές των παικτών στον Ραζβάν Λουτσέσκου (video)
ΠΑΟΚ: Οι ευχές των παικτών στον Ραζβάν Λουτσέσκου (video)
FA Cup: Στους «8» η Γουλβς
FA Cup: Στους «8» η Γουλβς

 • Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Εσπανιόλ (Ζ)
  15:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E18
  15:45Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  16:00Mountain Dew Ice Rising Stars Challenge. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Στιγμιότυπα
  16:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • WRC 2019
  17:00SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Στιγμιότυπα
  17:15Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Βόλεϊ: Νοβάρα - Ιλ Μπιζόντε Φιρέντσε
  17:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2019
  17:55SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  18:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  19:00State Farm All Star Saturday Night. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019 (Ζ)
  19:30Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Αλαβές (Ζ)
  19:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Τένις: Στάνισλας Βαβρίνκα - Γκαέλ Μονφίς
  20:002019 ATP World Tour 500. ABN AMRO World Tennis Tournament. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • SportShow (Ζ)
  20:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
  21:45Κύπελλο Ισπανίας 2019. Τελικός. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Βόλεϊ: Ολυμπιακός - Νεφτοτσίμιτς 2010 Μπουργκάς
  22:30CEV Cup Ανδρών 2018-19. Προημιτελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2019
  23:30SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  23:45Φάση των 32. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακότερες φάσεις και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν από την αγωνιστική δράση του UEFA Europa League.
 • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
 • Ποδόσφαιρο: Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ
  00:00UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση των 32. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • NBA Daily
  00:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  00:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπράγκα
  00:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • NBA All Star Weekend 2018 (Ζ)
  00:50All Star Pre Stand Up.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  01:00Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Πολεμικές Τέχνες: UFC Fight Night 2019 (Ζ)
  02:00Φράνσις Νγκάνου 'The Predator' - Κάιν Βελάσκεζ. Φοίνιξ, ΗΠΑ. Το καράτε ανταγωνίζεται το κουνγκ φου και το μποξ το ζίου ζίτσου. Το κικ μποξ έρχεται αντιμέτωπο με το τζούντο και η πάλη με το μάι τάι. Η 'μάχη' μεταξύ των πολεμικών τεχνών και η ανάδειξη του 'απόλυτου πρωταθλητή' μόνο στα κανάλια COSMOTE SPORT.
 • Ποδόσφαιρο: Χόλσταϊν Κίελo - Γκρόιτερ Φιρτ
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Τένις: Fed Cup 2019 by BNP Paribas
  02:45Ανασκόπηση 1ου γύρου. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  03:30Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  04:00Στιγμιότυπα.
 • SportShow
  04:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  04:40Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Εσπανιόλ
  04:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  05:35Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
  06:15Κύπελλο Ισπανίας 2019. Τελικός. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Περούτζια
  06:30CEV Champions League Ανδρών 2018-19. Φάση ομίλων. 5ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2019
  07:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2019
  08:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης
  08:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  08:45All-Star Game. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  09:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σεβίλη
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Χάντμπολ: Κίελο - Μαγδεβούργο
  10:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 21η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν
  10:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  11:00Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500
  12:05ABN AMRO World Tennis Tournament. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  12:15All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπράγκα
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  14:30Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Κιέλτσε - Μονπελιέ
  14:45VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2019
  15:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  15:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  16:00State Farm All Star Saturday Night. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  16:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  16:30Στιγμιότυπα.
 • Topspin (Ζ)
  17:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • WRC 2019
  17:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  18:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2019
  19:00Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500 (Ζ)
  19:30Rio Open presented by Claro. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Μπιλμπάο (Ζ)
  20:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • RBAR 2019 - Magazine
  20:10Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Άβες - Μπενφίκα (Ζ)
  20:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρόμα - Πόρτο
  21:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές
  21:45Τουρκικό Κύπελλο. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies