Διαθεσόπουλος: «Να μην τραυματίσουμε το Παγκόσμιο»

Διαθεσόπουλος: «Να μην τραυματίσουμε το Παγκόσμιο»

Στη σκιά των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον Ολυμπιακό Βόλου, ξεκινάει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων.

Με ιδιαίτερη έμφαση στα πρόσφατα επεισόδια στην πόλη, αλλά και την «αδικία», όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βόλου, απέναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου η συνέντευξη Τύπου ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, μίλησε για την ευκαιρία να «μετατρέψουμε την αδικία σε μια δημιουργική προοπτική»: «Η αυριανή ημέρα αποτελεί σταθμό στην αθλητική ιστορία του Βόλου. Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Βόλος έχει μακρά παράδοση στο Ναυταθλητισμό. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων ανδρών αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας. Η τελετή έναρξης, που θα γίνει στο λιμάνι, θα είναι λιτή, αλλά όμορφη, που θα φέρει τη σφραγίδα της πόλης. Τους αγώνες αυτούς δεν μας τους χάρισε κανείς. Τους διοργανώνει η ΚΟΕ και ο Δήμος Βόλου. Αυτοί οι αγώνες είναι δικοί μας, είναι οι αγώνες του Βόλου.

Μολονότι κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών μας προκάλεσαν πικρία και αδικία, εμείς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πεισμώσουμε και να παρουσιάσουμε κάτι σπουδαίο. Πρέπει να μετατρέψουμε την αδικία σε μια δημιουργική προοπτική. Καλώ όλο τον κόσμο του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας να γιορτάσουν μαζί μας και εύχομαι η Εθνική μας ομάδα να πάρει τη σκυτάλη από τις γυναίκες και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: «Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει και εγώ κοινωνός μιας κατάστασης που δεν είναι η καλύτερη για την πόλη. Επειδή με αγγίζει, με απασχολεί και αισθάνομαι πολίτης αυτής της πόλης και ό,τι συμβαίνει εδώ, καλό ή κακό, δεν με αφήνει αδιάφορο, θέλω να διευκρινίσω πως το γεγονός που σας ενοχλεί όλους δεν πρέπει να γίνει σημείο αιχμής να λαβώσουμε και να τραυματίσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα σταθούμε όρθιοι και θα την πάμε ως το τέλος τη διοργάνωση. Ο Βόλος το αξίζει, το έχει ανάγκη και έχει αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής και να προβληθεί με θετικό τρόπο αυτό το πρόβλημα.

Η ΚΟΕ έφερε στο Βόλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρώτον, για να τιμήσουμε τη μεγάλη παράδοση και ιστορία που έχει η πόλη στο πόλο και τον υγρό στίβο γενικότερα. Ο Βόλος έχει αναδείξει Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και θα πρέπει να υπερηφανεύεται για την παρουσία του στα αθλήματα του υγρού στίβου. Δεύτερον, διότι μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, θα έπρεπε να αναπληρωθεί κάπως αυτό το κενό και να δοθεί το στίγμα ότι ο Βόλος υπάρχει, αξίζει, διαθέτει τις υποδομές και είναι έτοιμος να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Τα πάντα είναι έτοιμα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Διαθέτουμε μια καλή Εθνική ομάδα και εύχομαι να πάμε καλά.

Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος που φέραμε τη διοργάνωση στην Ελλάδα και το Βόλο. Διότι η ίδια ομάδα το 2009 στο Παγκόσμιο του Σίμπενικ στην Κροατία έχασε στην παράταση το χρυσό μετάλλιο, γνωρίζοντας κατάφορη αδικία. Θέλαμε έτσι να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά. Σας καλώ όλους να είστε κοντά μας. Τέλος, του χρόνου, θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων. Μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση, την οποία θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να τη φιλοξενήσουμε εδώ στο Βόλο».

Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (20:00) στην παραλία Βόλου.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved