«Όχι πάλι το εξιλαστήριο θύμα»

«Όχι πάλι το εξιλαστήριο θύμα»

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, την οποία μάλιστα αποστέλλουν σε ΓΓΑ, ΕΠΟ, Super League, ΕΠΣΘ και σε όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Σε αυτή τονίζεται ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε δικαιωματικά στον αγωνιστικό χώρο τη συμμετοχή του στα play off και την έξοδό του στα προκριματικά του Europa League και για αυτό το λόγο οι φίλαθλοί του δεν θα επιτρέψουν εκ νέου παρασκηνιακές σκοπιμότητες, όπως το 2003, εις βάρος της ομάδας, μια και πλέον «οι φύλακες έχουν γνώση».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η Αθλητική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές οφείλουν να επιτελέσουν το έργο και το καθήκον τους, χωρίς παρεμβάσεις, σκοπιμότητες και βιασύνη, προκειμένου στο τέλος να λάμψει η αλήθεια, δηλαδή η αθώωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ανακοίνωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου:

«Προς:

Γ.Γ.Α
Ε.Π.Ο
Super League
ΕΠΣΘ
Βουλευτές Μαγνησίας
Δήμαρχο Βόλου
Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Εδώ και μερικές ημέρες η Ελληνική κοινή γνώμη καλείται να ξεφύγει από μία δραματική και συνεχώς επιδεινούμενη καθημερινότητα, ώστε να παρακολουθήσει ένα νέο σίριαλ με τα χαρακτηριστικά της υπερπαραγωγής και την ποιότητα της «σαπουνόπερας». Εμείς, ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αποτελούμε μάρτυρες μίας αδυσώπητης προσπάθειας και παραφιλολογίας με σκοπό να πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος της ομάδας μας, έχοντας ως απώτερο στόχο την τιμωρία μέσω του υποβιβασμού της.

Σύσσωμοι, αρχές και ΜΜΕ, έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του εισαγγελέα, δικαστή και τιμωρού. Πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες, «άμεμπτου ηθικής», αδέκαστοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, σπεύδουν να καταδικάσουν ή να αθωώσουν, να υποβιβάσουν ή να προάγουν, να στηλιτεύσουν ή να επαινέσουν ανθρώπους, ομάδες και εταιρίες, ανάλογα βεβαίως με τις προσδοκίες, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες τους. Τα χτυπήματα πολλά και δυστυχώς κάτω από τη μέση. Διάλογοι πολλαπλών και αμφιλεγόμενων ερμηνειών, καφενειακές συζητήσεις, απίθανες κωμικές ατάκες που προκαλούν άφθονο γέλιο, ξεκατινιάσματα μεταξύ μελών ενός δήθεν συνεταιρισμού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για μία πρώτης τάξεως φαρσοκωμωδία, αν δεν επρόκειτο για την ομάδα μας: τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μια ομάδα που δικαιωματικά κατέκτησε στον αγωνιστικό χώρο τη συμμετοχή της στα play offs και την έξοδό της στα προκριματικά του Europa League. Είναι η πρώτη φορά που στα χρονικά του Ελληνικού πρωταθλήματος, επαρχιακή ομάδα από την πρώτη της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία κατορθώνει να πετύχει τέτοια διάκριση, ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ χώρου. Η αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, σεβασμός και εκτίμηση προήλθε από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, ανεξαρτήτως οπαδικών αποχρώσεων και προκαταλήψεων.

Επειδή το παρελθόν πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον, δεν μπορούμε ως φίλαθλοι να επιτρέψουμε εκ νέου παρασκηνιακές σκοπιμότητες εις βάρος της ομάδας μας. Το πάθημα του 2003 και τα νωπά σημάδια της άδικης και καταδικαστικής απόφασης για το σύλλογό μας δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί! Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα αποτελέσει εκ νέου το εξιλαστήριο θύμα στο βωμό οποιασδήποτε μεθοδευμένης σκοπιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή, όποιοι και αν βρίσκονται από πίσω! Οι φύλακες πλέον έχουν γνώση. Διότι είμαστε πλέον περισσότερο από ποτέ ευαισθητοποιημένοι, υποψιασμένοι, συνειδητοποιημένοι και ενωμένοι. Επειδή οι ιδέες πρέπει να προστατεύονται με οποιοδήποτε κόστος, επιτρέψτε μας να εξακολουθήσουμε να αποτελούμε τον θεματοφύλακα της ιδέας που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου.

Τόσο εντός όσο και εκτός έδρας οι φίλαθλοί μας δίδαξαν ήθος και η ομάδα μας εντυπωσιακό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Με σχετικά λίγα χρήματα για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, αλλά με πολύ μεράκι, διάθεση, θέληση και ψυχή, διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι γίναμε ασυνείδητα μία γροθιά. Αντιληφθήκαμε στην πορεία της διαδρομής ότι η ποιότητα μπορεί να επικρατήσει της ποσότητας. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε, όχι μόνο για να διατηρηθεί ψηλά η ομάδα μας, αλλά για να πάει ακόμη ψηλότερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η Αθλητική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές οφείλουν να επιτελέσουν το έργο και καθήκον τους, χωρίς παρεμβάσεις, σκοπιμότητες και βιασύνη, ώστε στο τέλος να λάμψει η αλήθεια. Δηλαδή, η πλήρης αθώωση της ομάδας μας.

Εμείς μέχρι τότε, θα στηρίξουμε τους παίκτες και τη νέα Διοίκηση της ομάδας μας με ακόμη περισσότερη διάθεση. Έμπρακτα, και ουσιαστικά. Γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι περιουσία όλων των Βολιωτών και Μαγνησιωτών, έχοντας πλέον αποκτήσει ανυπολόγιστη ηθική και όχι μόνο αξία.

Μετά τιμής,
οι σύνδεσμοι φιλάθλων».Λιονέλ Μέσι: Πιο αβέβαιο από ποτέ το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν
Λιονέλ Μέσι: Πιο αβέβαιο από ποτέ το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν
Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
Δέσποινα Βανδή: Η κίνηση που έκανε για τον Μπισμπίκη
Δέσποινα Βανδή: Η κίνηση που έκανε για τον Μπισμπίκη
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved