«Καίγεται το σπίτι μας»

«Καίγεται το σπίτι μας»

Η Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μετά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές και πρέπει να προχωρήσει σε επανασύνδεση, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΑΕΚ.

Μετά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έχουν γίνει για την υπόθεση των «στημένων», ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, συνεχάρη τον αρχηγό της αστυνομίας, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (23/06) ο Δικέφαλος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων λοιπόν αναφέρεται πως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αναφερθεί στο παρελθόν σε αυτά τα φαινόμενα, ενώ ζητούν πλέον την επανασύνδεση της Σούπερ Λιγκ με τις βασικές της αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου η ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. και στον εκτελεστικό διευθυντή της Superleague, κ.κ. Μαρινάκη και Κομνηνό, κοινοποιώντας την παράλληλα στην ΕΠΟ, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη ΓΓΑ.
Κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες 24 ώρες το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς στα χρονικά όχι μόνο του ίδιου του ποδοσφαίρου αλλά και της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας εν γένει. Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν έρθει στο φώς πιθανολογείται βάσιμα και υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν έχουμε δει παρά ένα μικρό μόνο μέρος από τη συνολική εικόνα.

Δυστυχώς, όπως προκύπτει από τις πρώτες συλλήψεις και προσαγωγές που έχουν γίνει, η υπόθεση αυτή αγγίζει άμεσα και τον Συνεταιρισμό μας, καθώς εκπρόσωποι και Πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων τουλάχιστον δυο (2) μελών μας έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας, για να μην αναφερθούμε στις εκτεταμένες φημολογίες που κυκλοφορούν και τις οποίες δεν θέλουμε για την ώρα να αναπαράξουμε, όσο και αν η λαϊκή ρήση για τον καπνό και τη φωτιά σπάνια διαψεύδεται.
Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή για τον Συνεταιρισμό μας, διότι ένας (1) από τους συλληφθέντες και κατηγορούμενους είναι και ο εκλεγμένος (χωρίς τη δική μας ψήφο) εκπρόσωπος της Superleague στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. κ. Αχιλλέας Μπέος.

Όλες αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις είναι αναμφίβολα θλιβερές και το πλέον θλιβερό είναι ότι δεν εκπλήσσουν πια κανέναν! Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου (της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας και του κύρους των θεσμών μας), αλλά και του ποδοσφαιρικού κουτσαβακισμού και της αμετροέπειας. Δυστυχώς, ως ΠΑΕ έχουμε το δυσάρεστο προνόμιο να συγκαταλεγόμαστε σε αυτούς που φώναζαν τόσο καιρό αλλά και συγκρούστηκαν με το σύστημα αυτό για να εισπράξουν μόνο δημόσια χλεύη από τους εμπλεκόμενους  και αδιαφορία από τα θεσμικά όργανα που προτίμησαν να βάλουν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, αλλά και να συνδιαλέγονται μαζί τους ως ισότιμοι συνομιλητές!

Ωστόσο, οι κρίσεις γεννάνε ευκαιρίες και οι συγκεκριμένες  εξελίξεις των τελευταίων ωρών μας παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία να διασώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του Συνεταιρισμού μας και της κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά.

Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ, πριν η υπόθεση αυτή εξελιχθεί περαιτέρω και προκύψουν ευθύνες και άλλων προσώπων, άμεσα και με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση αυτού, προκειμένου να δεσμευτούμε με κοινή απόφασή και όλα τα μέλη ξεχωριστά και εγγράφως  ότι:

1 . Ο Συνεταιρισμός μας θα κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της συνδρομής και της ενίσχυσης των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας με κάθε τρόπο και μέσο στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

2. Οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που σχετίζεται με το Συνεταιρισμό μας βρεθεί έστω και αναμεμειγμένο στη συγκεκριμένη υπόθεση, θα απομακρυνθεί άμεσα από το Συνεταιρισμό και από οποιαδήποτε θέση τυχόν κατέχει, από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, μέχρι την αμετάκλητη απεμπλοκή του από την υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

3. Ο Συνεταιρισμός μας, εάν και εφόσον διαπιστωθούν από την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας πράξεις που έβλαψαν το κύρος του με την αλλοίωση αγώνων, θα στραφεί κατά των υπευθύνων ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του.

4. Θα ζητηθεί άμεσα από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα να κινηθεί προκειμένου να λάβει από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το σύνολο της δικογραφίας μαζί με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων που προσβάλλουν το κύρος του αθλήματος και στρέφονται κατά του ποδοσφαίρου και που δεν αφορούν στις ήδη απαγγελθείσες κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό, δωροδοκία, αλλοίωση αγώνων κ.λ.π.

Έχουμε τη βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι τη στιγμή που το «σπίτι» μας καίγεται, εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, ούτε και να καλυπτόμαστε πίσω από φθηνές δικαιολογίες και νομικίστικα επιχειρήματα. Οι στιγμές είναι καθοριστικές και απαιτούν επίσης καθοριστικές και ρηξικέλευθες αποφάσεις όσο δυσάρεστες αυτές και να είναι. Ως ΠΑΕ που σέβεται την ιστορία και τους φιλάθλους της, δεν ανεχόμαστε σε καμιά περίπτωση ούτε να μας εκπροσωπούν κατηγορούμενοι για κακουργήματα, ούτε καν να συνδιαλεγόμαστε ή ακόμα να βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Superleague ως μια προσπάθεια να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τα δίχτυα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, των φατριασμών και  των πελατειακών  σχέσεων, στην κατεύθυνση της ισονομίας, της ανάπτυξης του αθλήματος και της επανασύνδεσής του με τον φίλαθλο κόσμο της χώρας σε υγιείς βάσεις. Και αντί να πετύχουμε να αναδυθεί το ποδόσφαιρο, δυστυχώς πιάσαμε πάτο! Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να μας τραβήξει κανείς στον βούρκο του!

Η συγκεκριμένη υπόθεση μας δίνει την ευκαιρία να επανασυνδέσουμε το Συνεταιρισμό μας με τις βασικές αρχές του. Αλλά πρέπει να το αποφασίσουμε τώρα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο καθένας και όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κατά τρόπο σαφή, ξεκάθαρο και κυρίως αποτελεσματικό».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved