Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνάντηση με τους Big-4 | Τι αλλάζει στα γήπεδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνάντηση με τους Big-4 | Τι αλλάζει στα γήπεδα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τους ιδιοκτήτες των Big-4 - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή

Εξελίξεις και αλλαγές αναμένονται στο χώρο του αθλητισμού έπειτα από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ιδιοκτήτες των Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στόχο να κλείσει η ανοιχτή «πληγή» της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και τουεκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έγινε ειλικρινής και εποικοδομητική συζητήση κατά και ομόφωνή καταδίκη της βίας και από την πλευρά των ΠΑΕ.

Παράλληλα αποφασίστηκαν μέτρα στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στους χώρους των γηπέδων και η ενεργοποίηση της ελληνικής αστυνομίας η οποία πλέον θα γίνεται χωρίς να ειδοποιούνται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και θα είναι στην ουσία έφοδος της αστυνομίας όπου κρίνεται και θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνουν επεισόδια.

Σημειώνεται ότι την κύβερνηση εκπροσώπησαν επίσης στη σύσκεψη οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Έπειτα από το τέλος της συνάντησης οι ισχυροί άνδρες των ΠΑΕ αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών, ένας μόνο σύνδεσμος για κάθε ομάδα

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή με τον πρόεδρο της UEFA και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αυστηροποίηση των πολιτικών έναντι της αθλητικής βίας.

Έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο της UEFA, δεσμεύθηκε πως θα πατάξει τη βία στη ρίζα της.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών και η κάθε ομάδα έχει μόνον ένα σύνδεσμο.

Προειδοποίησε πως ύστατο μέτρο θα είναι ο προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις, διατυπώνοντας όμως την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα», σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και ότι κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» παρατήρησε και προσέθεσε:

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης».

Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε πως απαιτείται η κινητοποίηση όλων και διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος: «Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Αναφορικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, είπε πως βρεθούν οι ένοχοι.

Μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάσει, έστειλε μήνυμα στον Κροάτη πρόεδρο κάνοντας λόγο για άστοχες δηλώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν δέχεται υποδείξεις.

Πρόεδρος UEFA: Καρκίνος του ποδοσφαίρου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν δήλωσε: «Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για να κάνουν εγκληματικές πράξεις».

Αναφερόμενος στη βία και στον χουλιγκανισμό, έκανε λόγο για καρκίνο του ποδοσφαίρου.

Περαιτέρω, αναφερθείς στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, δεσμεύθηκε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι για να μην συμβεί ξανα κάτι τόσο φοβερό»

Οι δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλεξάντερ Τσεφέριν:

 

Πηγή: Newsbomb.grΘρήνος στην Ολλανδία: Πέθανε ο Κις Ράιφερς - Είχε κάνει διεθνείς τους Φαν Μπάστεν και Γκούλιτ
Θρήνος στην Ολλανδία: Πέθανε ο Κις Ράιφερς - Είχε κάνει διεθνείς τους Φαν Μπάστεν και Γκούλιτ
Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει την επιστροφή της Formula 1 και του WRC
Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει την επιστροφή της Formula 1 και του WRC
«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Εντός των ημερών ξεκινάει το πρόγραμμα - Οι προϋποθέσεις
«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Εντός των ημερών ξεκινάει το πρόγραμμα - Οι προϋποθέσεις
Βρετανία: Έκλεψαν τη Ferrari από οδηγό της Formula 1 - Τη βρήκαν μετά από 28 χρόνια
Βρετανία: Έκλεψαν τη Ferrari από οδηγό της Formula 1 - Τη βρήκαν μετά από 28 χρόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved