Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Ντερμπάρα και σπουδαία ανατροπή του «δικέφαλου»!
Intime

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Ντερμπάρα και σπουδαία ανατροπή του «δικέφαλου»!

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Εκπληκτικό ντέρμπι γεμάτο σασπένς στο «Κλ. Βικελίδης» και νίκη του «δικέφαλου με ανατροπή – Το γκολ του Πάλμα «απαντήθηκε» από Σβαμπ (πεν.) και Ζίβκοβιτς για τη μεγάλη νίκη των φιλοξενούμενων – Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου.

Ντέρμπι απ’ αυτά που δε θες να τελειώσουν. Με ρυθμό, ένταση, αρκετές φάσεις, ανατροπή στο σκορ, νεύρα, πέναλτι, δοκάρια, τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το μέγεθός της να αυξάνεται λόγω του τρόπου που ήρθε. Το τελικό 1-2 κάνει την ομάδα του Λουτσέσκου να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω της ποιότητας των ευκαιριών που είχαν. Σκόραραν με τον Πάλμα, είχαν δοκάρια Ιτούρμπε και Φαμπιάνο, σκόραρε ο Καμαρά που ήταν οφσάιντ και ακυρώθηκε. Έτσι η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται. Στο δεύτερο μέρος ο διαιτητής από εξέταση του VAR υπέδειξε πέναλτι με τον Σβαμπ να ισοφαρίζει και πέντε λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς να ολοκληρώνει την ανατροπή. Στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στους 57 βαθμούς, ενώ ο Άρης έμεινε στους 40.

Το ματς άρχισε με αναγνωριστικό παιχνίδι, αλλά και με διάθεση για ρίσκα. Σουτ του Πάλμα και του Ολιβέιρα δεν απείλησαν τις αντίπαλες εστίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης όμως, ήταν αυτός που γρήγορα βρήκε το γκολ. Στο 12ο λεπτό οι «κίτρινοι» με πανέμορφο τρόπο προηγήθηκαν.

Ο Πάλμα κινήθηκε ωραία και με πανέμορφο πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κοτάρσι, ο οποίος παρά την προσπάθειά του δεν μπορούσε να διώξει την μπάλα και τελικά τη μάζεψε απ’ τα δίχτυα του.

Ο ΠΑΟΚ αμέσως θέλησε να πάρει τα ηνία για να δοκιμάσει να ισοφαρίσει. Στο 18’ ο Αουγκούστο βρήκε τον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να αστοχεί. Στο 23’ ο Άρης προσπάθησε να γίνει απειλητικός, με τη σέντρα του Ιτούρμπε που έδιωξε τελικά ο Κουλιεράκης.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καμαρά στο 29’, όμως ήταν οφσάιντ οπότε η φάση ήταν ως μη γενόμενη. Ενδεικτική όμως των αμυντικών προβλημάτων που είχε ο ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι στο 34’ είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους μέχρι τότε, μετά από κόρνερ του Νάρεϊ και κεφαλιά του Κάργα που έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιαμπάνης.

Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ και μάλιστα διπλή στο 38ο λεπτό. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα, ο Ιτούρμπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία το τελείωμα του Νταρίντα έσωσε ο Κοτάρσκι.

Ένα λεπτό μετά, ο Άρης είχε και δεύτερο δοκάρι! Από κόρνερ του Ματέο Γκαρσία, ο Φαμπιάνο νίκησε στον αέρα τον Κεντζιόρα με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και τον ΠΑΟΚ να σώνεται απ’ αυτό. Στο 41’ ο Καμαρά πέτυχε το γκολ, αλλά όταν δέχτηκε την πάσα ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε οφσάιντ οπότε δε μέτρησε το τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 44΄, με τον Ράφα Σοάρες να σεντράρει και τον Ολιβέιρα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Το εξαιρετικό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Άρη δίκαια να προηγείται, ενώ είχε δύο δοκάρια κι ένα ακυρωθέν γκολ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με κάποιες απόπειρες των δύο ομάδων να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολιβέιρα δεν έκανε καλό κοντρόλ στο 53’, ενώ το σουτ του Ετέμπο στο 58’ κόντραρε κι απομακρύνθηκε. Ακολούθησε μικρή διακοπή λόγω κροτίδας πριν συνεχιστεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να διαθέτει ένταση ψάχνοντας την απειλή.

Στο 62’ ο Μπράμπετς έκανε προβολή για να διώξει τη στιγμή που ο Σβαμπ έμπαινε στη φάση. Έστω κι άθελά του φάνηκε να τον βρίσκει. Ο διαιτητής αρχικά δεν υπέδειξε κάτι. Όμως κλήθηκε απ’ το VAR να εξετάσει τη φάση. Το έκανε και τελικά υπέδειξε πέναλτι! Μετά από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ο Αυστριακός εκτέλεσε στο 68’ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο «δικέφαλος» πήρε ψυχολογία και στο 73’ ήρθε η ανατροπή! Μέσα σε λίγα λεπτά ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» και πάλι, με τον Ράφα Σοάρες να κάνει γύρισμα από αριστερά, την μπάλα να καταλήγει στον Ζίβκοβιτς που από πλεονεκτική θέση δεν αστόχησε. Ο βοηθός αρχική ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του μπακ των φιλοξενούμενων. Όμως η εξέταση της φάσης έδειξε πως ο Ετέμπο κάλυπτε τον Σοάρες κι έτσι το τέρμα μέτρησε κανονικά!

Τα λεπτά που ακολούθησαν στο τελευταίο τέταρτο του ματς, δεν έφεραν κάποια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Στα τελευταία λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποβλήθηκε με την αιτιολογία της απόπειρας να πετάξει αντικείμενο, αλλά και την εξύβριση. Ο Θόδωρος Καρυπίδης βρέθηκε κι αυτός στο σημείο, φωνάζοντας στον τεχνικό του «δικέφαλου» να ηρεμήσει και να μην προκαλεί. Η κατάσταση ξέφυγε στους πάγκους για αρκετή ώρα και τελικά ηρέμησε με τον Ρουμάνο να πηγαίνει στα αποδυτήρια.

Νευρικότητα, ένταση, κροτίδες, ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την τελική ευθεία του ματς. Με τον ΠΑΟΚ να φεύγει θριαμβευτής απ’ το «Κλεάνθης Βικελίδης», κόντρα σε έναν Άρη που «πάλεψε» και στάθηκε άτυχος στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζιο, Μαζικού (86' Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (87' Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (86' Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80' Γκρέι), Ιτούρμπε (80' Καμάτσο), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (46' Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (46' Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (88' Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (62' Τόμας).



Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved