Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0: Επιστροφή σε νίκες και κορυφή για το αγχωμένο «τριφύλλι» (Videos)
Intime

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0: Επιστροφή σε νίκες και κορυφή για το αγχωμένο «τριφύλλι» (Videos)

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0: Ματς «ροντέο» στη Λεωφόρο, με πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που νίκησαν 2-0 με γκολ των Κλεϊνχέισλερ και Σπόραρ – Δοκάρι ο Πούχατς, απείλησαν αρκετά οι φιλοξενούμενοι – Αποβλήθηκε ο Στάνκο.

Η αναγκαιότητα νίκης για τον Παναθηναϊκό, του «βάρυνε» αρκετά τα πόδια. Ειδικά στην τελική προσπάθεια κόντρα στη Λαμία, οι «πράσινοι» φάνηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι. Σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες για να νικήσουν ευκολότερα. Τελικά πέτυχαν το σκοπό τους να επιστρέψουν στις επιτυχίες, επικρατώντας 2-0. Σημειώνοντας πανέμορφο γκολ σε συνδυασμό και σκόρερ τον Κλεϊνχέισλερ, ενώ ο Σπόραρ στις καθυστερήσεις «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ούγγρος όπως και ο Μαντσίνι έκαναν ντεμπούτο στην ενδεκάδα των «πράσινων». Απέναντι στη Λαμία που ήταν ξεκάθαρα απελευθερωμένη στο παιχνίδι της. Είχε σκοπό να κλείσει χώρους μεν, αλλά βρήκε τρόπους να απειλήσει δημιουργικά. Ειδικά με τον Βέργο που είχε κάποιες καλές στιγμές. Όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Μπρινιόλι, που όποτε χρειάστηκε έσωσε την ομάδα του.

Ειδικά μετά το 66’ όταν αποβλήθηκε σωστά ο Στάνκο για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέρι, το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις μια και οι «πράσινοι» σχεδόν σε κάθε τους επίθεση δημιουργούσαν καλή ευκαιρία, με τον Πούχατς να έχει δοκάρι! Πολύ καλός ο Ιωαννίδης και ο Βαγιαννίδης για τους «πράσινους», με παραφωνία για τον πρώτο τις χαμένες ευκαιρίες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε το ματς με τον Μπερνάρ σε ρόλο επιτελικού και τον Κλεϊνχέισλερ στα αριστερά, ενώ ο Μαντσίνι ήταν στα δεξιά. Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε να θέλει να πάρει την πρωτοβουλία, να κυκλοφορήσει την μπάλα για να βρει τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Η Λαμία όμως ήταν αυτή που είχε τις προϋποθέσεις στο δεκάλεπτο, λόγω των λαθών απ’ τους «πράσινους». Δύο φορές ο Ρούμπεν και μία ο Σάρλια, παραλίγο να φέρουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα τους, όμως τελικά δεν υπήρξε σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Όλα αυτά μέχρι το 14’. Σε εκείνο το λεπτό ο Παναθηναϊκός όχι απλά στάθηκε όρθιος λόγω του Μπρινιόλι, αλλά κατόρθωσε να μπει και μπροστά στο σκορ στην πρώτη του φάση ουσιαστικά. Αρχικά ο Ιταλός τερματοφύλακας αντέδρασε υπέροχα σε τετ α τετ του Βέργου και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Στη συνέχεια ο Βαγιαννίδης άλλαξε ωραία με τον Μαντσίνι, αυτός έδωσε στον Ιωαννίδη που με υπέροχη κίνηση βρήκε τον Κλεϊνχέισλερ και ο Ούγγρος με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0 σκοράροντας για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα, στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα.

 

Στο 17’ και στο 19’, φάουλ της Λαμίας και εν συνεχεία σουτ του Μαρτίνεθ, δεν απείλησαν τον Μπρινιόλι. Παρ’ όλα αυτά η Λαμία έδειχνε πως βρίσκει τους τρόπους να πλησιάσει στα καρέ του Παναθηναϊκού, δοκιμάζοντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι το ημίωρο είχε δύο στατικές φάσεις, με τη μία στο 25’ να εκτελείται απ’ τον Μπερνάρ και τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να απειλήσει με το τελείωμά του. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 37’ ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά, από κόρνερ ο Σάρλια βρέθηκε αφύλακτος αλλά αντέδρασε άτσαλα πιάνοντας την κεφαλιά, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία.

Το «κλείσιμο» του πρώτου μέρους, βρήκε τη Λαμία να απειλεί. Ο Μαρτίνεθ δοκίμασε να κάνει σέντρα, του βγήκε σουτ και ο Μπρινιόλι αντέδρασε εξαιρετικά διατηρώντας το 1-0. Αμέσως μετά ο Καραντώνης σφύριξε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος ειδικά απ’ το 15’ και μετά, να προηγείται. Κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας που ήταν διαβασμένη τακτικά και αρκετά απειλητική για τα δεδομένα της.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να χάνει σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Στο 49’ ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ιωαννίδης μόνος του δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας σημαντική στιγμή για να «καθαρίσει» τη νίκη.

 

Η Λαμία απείλησε με ισοφάριση στο 51’, όταν από διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, με τον Μπρινιόλι να είναι και πάλι εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Η ομάδα της Φθιώτιδας συνέχιζε να πιέζει μέσω στατικών φάσεων. Στο 53’ ο Βέργος σούταρε, η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Από εκεί ο Έλληνας επιθετικός πήρε την κεφαλιά, χάνοντας την ευκαιρία.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Βέργου, συνεχίστηκε στο 58’. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, με το τελείωμα του επιθετικού τους να είναι άστοχο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 66’. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Στάνκο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέριν. Ο Καραντώνης έβγαλε κίτρινη κάρτα, όμως ειδοποιήθηκε απ’ το VAR για να τσεκάρει τη φάση για ενδεχόμενη αποβολή. Μετά από την εξέταση, άλλαξε την κάρτα σε κόκκινη και έτσι ο Στάνκο στο 66’ πήγε στα αποδυτήρια αφήνοντας με δέκα την ομάδα του.

 

Από το φάουλ αυτό, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Πούχατς εκτέλεσε το φάουλ εξαιρετικά, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της Λαμίας! Στη συνέχεια της φάσης ο Πούχατς νικήθηκε απ’ τον Σαράνοφ, ενώ στην εξέλιξη ο Μαντσίνι γύρισε την μπάλα, με τον Μπερνάρ να αστοχεί.

 

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας ένα ακόμη γκολ. Τσέριν και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν ωραία στο 71’, όμως ο τελευταίος δεν τελείωσε καλά τη φάση όταν βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Τρία λεπτά μετά, ο Παούλεβατς έσωσε την ομάδα του σταματώντας το σουτ του Τσέριν και διώχνοντας σε κόρνερ. Από εκεί, υπήρξε διώξιμο της Λαμίας, με τον Πούχατς να σουτάρει άουτ.

Ο Τσέριν στο 78’ στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπερνάρ γύρισε την μπάλα και ο Βαγιαννίδης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας. Το 1-0 παρέμενε παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν απίστευτα πιεστικός.

 

Στο 88’ ο Τσέριν μετά από ωραία προσπάθεια του Πούχατς, αστόχησε απ’ τα όρια της περιοχής. Ένα λεπτό μετά ο Τσιλούλης για τη Λαμία σούταρε εντός «κουτιού», αλλά αδύναμα και δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.

Τελικά το άγχος του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις, ήρθε να το διώξει ο Σπόραρ. Στο 90+2’ ο Παλάσιος γύρισε για τον Σλοβένο που δεν πρόλαβε αρχικά με προβολή, εν συνεχεία ο Μπερνάρ κατόρθωσε να δώσει στον σκόρερ που αν και πεσμένος με το κεφάλι έκανε το 2-0.

 
Μετά από δύο σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας την τύχη του αγώνα της ΑΕΚ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο, ο Παναθηναϊκός σκόραρε πάνω από 1 γκολ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ (60’ Παλάσιος), Μαντσίνι (81’ Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ).

ΛΑΜΙΑ (Παντελίδης): Σαράνοφ, Παουλέβατς, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος (62’ Τσιλούλης), Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Σίμον, Βέργος (82’ Μανούσος), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς).

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός - Λαμία: Σπάνιο γκολ το 2-0 - Σκόραρε πεσμένος ο Σπόραρ (video)

Παναθηναϊκός - Λαμία: Σπάνιο γκολ το 2-0 - Σκόραρε πεσμένος ο Σπόραρ (video)

Παναθηναϊκός-Λαμία: Κόκκινη ο Στάνκο, δοκάρι ο Πούχατς (Videos)

Παναθηναϊκός-Λαμία: Κόκκινη ο Στάνκο, δοκάρι ο Πούχατς (Videos)

Παναθηναϊκός-Λαμία: Σωτήρας Μπρινιόλι, σκόρερ ο Κλεϊνχέισλερ στη Λεωφόρο (video)

Παναθηναϊκός-Λαμία: Σωτήρας Μπρινιόλι, σκόρερ ο Κλεϊνχέισλερ στη Λεωφόρο (video)

Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved