Super League: Οι «γκέλες» φέρνουν την αγωνία
Intime

Super League: Οι «γκέλες» φέρνουν την αγωνία

Super League: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, έχουν να νικήσουν και οι τέσσερις από την 12η αγωνιστική – Οκτώ σερί αγωνιστικές με «στραβοπατήματα» που φέρνουν τεράστιο σασπένς στη βαθμολογία.

Η φετινή Super League με τα στραβά και τα ανάποδά της, είναι ένα απ’ τα πλέον συναρπαστικά Πρωταθλήματα ιστορικά. Δεν είναι και σύνηθες να «παλεύουν» τέσσερις ομάδες για τον τίτλο, έχοντας η κάθε μία τις δικές της ελπίδες. Όμως αυτή τη στιγμή όποια ομάδα κι αν σας πουν πως θα το κατακτήσει στο τέλος, δε θα εκπλαγείτε.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου με την ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, κάτι τέτοιο έμοιαζε δύσκολο έως ακατόρθωτο. Όμως απ’ την 13η αγωνιστική και μετά, έχουν ξεκινήσει οι «γκέλες». Εδώ και οκτώ αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, δεν υπήρξε ούτε μία φορά που να νίκησαν και οι τέσσερις «μονομάχοι» για τον τίτλο. Στοιχείο που καταδεικνύει και το γιατί υπάρχει τέτοιο σασπένς για τον τίτλο. Πριν καν φτάσουν τα play offs.

Φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις βοήθησαν και τα ντέρμπι που διεξάγονται μεταξύ αυτών των ομάδων. Στα οποία δε γίνεται να νικήσουν και οι δύο, ή δε νικά καμία αν τύχει κι έρθει ισόπαλο το ματς. Οπότε αυτόματα πάμε στις 9 αγωνιστικές χωρίς νίκη και των τεσσάρων, καθώς σε αυτή τη «στροφή» υπάρχει το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, όπου θα προκύψει απώλεια για έναν απ’ τους δύο ή και για τους δύο.

Σε αυτές τις 8 αγωνιστικές, για να έρθει η ανατροπή στην κορυφή χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός να έχει τις περισσότερες γκέλες. Οι «πράσινοι» δε νίκησαν τα 5 απ’ τα 8 τελευταία τους ματς. Δεύτερος σε απώλειες είναι ο Ολυμπιακός, που είχε τρεις ισοπαλίες στα οκτώ ματς. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν από δύο απώλειες, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία απ’ τους τέσσερις της κορυφής.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως μέσα στο 2023 δεν υπήρξε καμία αγωνιστική στην οποία να νίκησαν και οι τέσσερις της κορυφής. Μένει να φανεί αν με τα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν, συν τα play offs που δεδομένα θα υπάρχουν τέτοια ματς σε κάθε αγωνιστική, θα προκύψει έστω και μία «στροφή» που θα βρει και τους τέσσερις να χαμογελούν. Γεγονός που μας δείχνει και το γιατί οι ανατροπές στη βαθμολογία, μόνο απίθανες δεν είναι!

Οι απώλειες των τεσσάρων πρώτων στις 8 τελευταίες αγωνιστικές:

13η

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

14η

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-2

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 1-1

15η

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-1

16η

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

17η

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

18η

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0

19η

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

20η

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved