Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Έδειξε χαρακτήρα και πέρασε! (Videos)
Intime

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Έδειξε χαρακτήρα και πέρασε! (Videos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Πραγματικό ντέρμπι στη Λεωφόρο, ο Τσέριν έδωσε προβάδισμα νωρίς στο «τριφύλλι», με τον Ολιβέιρα να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 78’ – Γεμάτο ένταση και σκληρό το ματς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να το πιστεύει. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα ψυχωμένος και με αυτοπεποίθηση στα ύψη. Η ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας, ήταν γεμάτη σασπένς, είχε ευκαιρίες, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τελικά δεν άλλαξε τη ροή που είχε πάρει η πρόκριση απ’ το πρώτο ματς. Το τελικό 1-1 έστειλε τον «δικέφαλο» στα ημιτελικά για να αντιμετωπίσει τη Λαμία και να γίνει το απόλυτο φαβορί για νέα παρουσία στον τελικό.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με τον Τσέριν σχετικά νωρίς στο ματς. Είχε τη γνωστή δυσκολία στην τελική προσπάθεια, αλλά το 1-0 μετέτρεπε την αναμέτρηση σε… ροντέο. Μέχρι το τελευταίο τέταρτο, όταν ένα χέρι του Τσέριν έφερε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και ισοφάριση σε 1-1. Διώχνοντας το άγχος απ’ τους φιλοξενούμενους και κρίνοντας τα πάντα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, «φρεσκάροντας» την ομάδα του κι αφήνοντας εκτός παίκτες που δεν «τράβηξαν» στα προηγούμενα ματς. Απ’ την άλλη ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είχε λόγο για πολλές διαφοροποιήσεις, έτσι απλά επανέφερε στο βασικό σχήμα τον Ντάντας αντί του Σβαμπ.

Το ματς άρχισε με αρκετό πάθος, γι’ αυτό και υπήρξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ νωρίς-νωρίς. Στο 5ο λεπτό, ο Βαγιαννίδης έκανε το γύρισμα, αλλά ούτε ο Σπόραρ ούτε ο Παλάσιος, ούτε ο Τσόκαϊ κατάφεραν να τελειώσουν καλά τη φάση!

 

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ τρία λεπτά μετά, με τον Ολιβέιρα να κάνει κεφαλιά-ψαράκι και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

 

Οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού κυρίως με γυρίσματα της μπάλα απ’ τα άκρα, δεν έφεραν αποτέλεσμα, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δοκίμαζε να απειλήσει κυρίως με κάποιες στατικές φάσεις που κέρδιζε. Μέχρι το 17’ όταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε λίγο άουτ.

 

Ένα λεπτό μετά, ήρθε η αλλαγή των ισορροπιών στην αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί στο 18’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί, αλλάζοντας τα δεδομένα. Οι «πράσινοι» πέτυχαν ένα εξαιρετικό γκολ, με τον Μπερνάρ να δίνει στον Τσέριν έξω απ’ την περιοχή κι ο Σλοβένος με εκπληκτικό σουτ να κάνει το 1-0!

 

Υπήρξε διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα απ’ τα καπνογόνα, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν εξίσου ψυχωμένα κι έντονα τις «μοναχίες» τους. Στο 28’ ήρθε η επόμενη πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Σπόραρ έχασε το κοντρόλ και μαζί τη σημαντική ευκαιρία.

O ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ στο 37’, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει. Ακολούθησε διάστημα με περισσότερη ένταση παρά φάσεις, μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παναθηναϊκός ξανά έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μπερνάρ στην αντεπίθεση, τελικός αποδέκτης ο Σπόραρ που ακόμη μια φορά έκανε άσχημο τελείωμα! Έτσι οδηγήθηκε η αναμέτρηση στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ των «πράσινων».

 

Το δεύτερο μέρος άρχισε κι αυτό με ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και υπέρμετρο πάθος. Στο 51’ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Νάρεϊ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε απ’ το VAR και παρέμεινε η απόφαση, καθώς ο σκόρερ ήταν εκτός θέσης.

 

Τρία λεπτά μετά, ήρθε η καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαντσίνι. Ο Βαγιαννίδης έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα την ήθελε κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

 

Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε διάταξη ουσιαστικά, μετατρέποντας σε άκρως επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Μπερνάρ στο 65’. Έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν με δύο επιθετικούς, θέλοντας να πιέσουν περισσότερο την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μετά από κάποιες προσπάθειες των «πράσινων» χωρίς ουσιαστικές απειλές, ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός στο 73’. Ο Νάρεϊ εντός περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό μετά, ο Ίνγκασον σούταρε ολομόναχος, με τον Σάντσες να διώχνει σε κόρνερ. Στην αρχή της φάσης όμως, ο Σβαμπ είχε κάνει κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το χέρι του Τσέριν. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και πήγε να ελέγξει τη φάση. Έκρινε πως υπάρχει παράβαση, υπέδειξε το πέναλτι, με τον Ολιβέιρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 78’. Δεν αστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1 κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ.

 

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε νέες αλλαγές, με τον Κλεϊνχέισλερ να πραγματοποιεί κι αυτός το ντεμπούτο του. Στο 81’ ο Ούγγρος μετά από σέντρα του Μαντσίνι σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ολιβέιρα με εξαιρετική έμπνευση απείλησε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 90’. Ο Τόμας που πριν λίγο είχε περάσει στο ματς, δέχτηκε κίτρινη για χτύπημα στον Σάρλια. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και πήγε να δει τη φάση. Αλλάζοντας απόφαση και τελικά έδειξε απ’ ευθείας κόκκινη στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

 

Στις καθυστερήσεις ο Σάρλια έκανε τραγικό λάθος, με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να νικήσει τον Λοντίγκιν. Οι όποιες προσπάθειες του Παναθηναϊκού δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι το ματς έληξε ισόπαλο. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση σε ένα ματς αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων, τόσο σε πάθος όσο και σε φάσεις που δημιουργήθηκαν. Δύο γκολ, αποβολή, πολλές κίτρινες. Και τελικά ο «δικέφαλος» στον ημιτελικό, με ορθάνοιχτο δρόμο για τον τελικό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (65’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πέναλτι μέσω VAR και γκολ πρόκρισης ο «Δικέφαλος» (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πέναλτι μέσω VAR και γκολ πρόκρισης ο «Δικέφαλος» (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Μεγάλη ένταση στη Λεωφόρο με Αουγκούστο - Στα χέρια με Κουρμπέλη (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Μεγάλη ένταση στη Λεωφόρο με Αουγκούστο - Στα χέρια με Κουρμπέλη (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πήρε «φωτιά» η Λεωφόρος - Η γκολάρα του Τσέριν (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πήρε «φωτιά» η Λεωφόρος - Η γκολάρα του Τσέριν (video)

Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved