Πάφος-Παναθηναϊκός 2-2: Τον «ξύπνησε» ο Βέρμπιτς κι έσωσε την ήττα (Videos)
Intime

Πάφος-Παναθηναϊκός 2-2: Τον «ξύπνησε» ο Βέρμπιτς κι έσωσε την ήττα (Videos)

Πάφος-Παναθηναϊκός 2-2: Νωχελικό το «τριφύλλι» για ένα ημίχρονο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, έδωσε ενέργεια και ώθηση ο Βέρμπιτς για να φτάσουν οι «πράσινοι» στο τελικό 2-2 – Πέναλτι του Σλοβένου και γκολ Κρυπαράκου έφεραν την ισοφάριση.

Δύο πρόσωπα για τον Παναθηναϊκό στο φιλικό της Κύπρου κόντρα στην Πάφο. Αρκετά νωχελική η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο μέρος. Δεν είχε σωστές αντιδράσεις, προβληματίστηκε σημαντικά απ’ τους γηπεδούχους που βρήκαν χώρους και τρόπους να διασπάσουν την ανασταλτική λειτουργία του «τριφυλλιού». Γι’ αυτό και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ.

Αντίθετα στο δεύτερο μέρος με πολλές αλλαγές, η εικόνα άλλαξε. Ο Βέρμπιτς κυρίως ήταν αυτός που έδωσε ενέργεια και φαντασία στο «τριφύλλι». Ήταν ορεξάτος ο Σλοβένος, ανέβασε συνολικά και την ομάδα και τελικά κατάφερε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να φτάσει στην ισοφάριση σε 2-2. Γλιτώνοντας την ήττα, ακόμη και σε αυτό το παιχνίδι που δε θα είχε καμία σημασία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως συνηθίζει στα φιλικά, παρέταξε μια ενδεκάδα που δε θα τη δούμε σε επίσημο ματς. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Παλάσιος που επέστρεψε απ’ τον τραυματισμό του.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα απ’ τα πρώτα λεπτά. Στο 7’ ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Χέσταντ σούταρε με τον Λοντίγκιν να κάνει σωστή επέμβαση και να κρατά το μηδέν.

Ο Παλάσιος της Πάφου παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ λίγο αργότερα. Στο 13’ μετά από κόρνερ του Μπερνάρ η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ εκτός περιοχής που σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε σε κάποιον αντίπαλο άλλαξε για λίγο πορεία και τελικά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και όχι στα δίχτυα.

Ο Σαβιέρ στο 18’ είχε σέντρα σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Κυπρίων, οι οποίοι αμέσως μετά έγιναν πιο ουσιαστικοί και έκλεισαν εντυπωσιακά το ημίχρονο. Στο 24’ ο Μπεντανκόρ βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ.

 

Η επόμενη σημαντική φάση στο ματς, ήταν και το γκολ της Πάφου. Με εκπληκτικό σουτ του Βαλακάρι εκτός περιοχής, ο Λοντίγκιν δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι ο Φιλανδός άνοιξε το σκορ στο 39’.

 

Κι ενώ όλοι περίμεναν να κλείσει το πρώτο μέρος με αυτό το σκορ, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» της Πάφου. Ο Μπεντανκόρ κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά, επίσης με πανέμορφο τέρμα για τους Κύπριους.

 

Στο δεύτερο μέρος η Πάφος ουσιαστικά συνέχισε με αρκετούς νεαρούς, ενώ αποχώρησε μέχρι και ο Χένινγκ Μπεργκ λόγω μιας υποχρέωσης που είχε, με τον Ντιμίτρο Μιχαϊλένκο να καθοδηγεί τους γηπεδούχους (προπονητής της Κ19). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε κι αυτός σε αρκετές αλλαγές.

Οι «πράσινοι» είχαν τα ηνία του ματς σε εκείνη το σημείο. Η πρώτη τους σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 57’, όταν ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά, με τον πορτιέρε της Πάφου να σώζει εκπληκτικά.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, με τον Βαγιαννίδη να ανακόπτεται τελευταία στιγμή στο 59’, ενώ στο 62’ το σουτ του Τσόκαϊ κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Βέρμπιτς με κεφαλιά από κοντά αστόχησε, ενώ ο Κυριόπουλος στο 64’ σούταρε άουτ.

Το γύρισμα του Κώτσιρα δεν απείλησε λίγο μετά, ενώ ο Τσόκαϊ είχε κεφαλιά άουτ στο 70’. Δύο λεπτά μετά ο Σιδεράς με σουτ μετά από κόρνερ, απείλησε την Πάφο χωρίς να καταφέρνει να σκοράρει όμως.

Η δυσκολία στο σκοράρισμα λύθηκε στο 76’ με τον Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος έκανε ωραία προσπάθεια, ανατράπηκε από τον Γεωργίου και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1 στο 77’.

 

Δύο λεπτά μετά, ήρθε και η ισοφάριση για τους «πράσινους». Ο Κρυπαράκος που είχε περάσει πριν λίγο στο ματς, με ωραίο σουτ έφερε το φιλικό στα ίσα διαμορφώνοντας με όμορφο γκολ το 2-2.

 

Η απόλυτη ανατροπή ήρθε πολύ κοντά στο 83ο λεπτό. Ο Καμπετσής ήταν αυτός που βγήκε σε θέση τετ α τετ σε κάπως πλάγια θέση, με το τελείωμά του να φεύγει άουτ και να χάνεται σημαντική ευκαιρία.

 

Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε έντονη και παραλίγο να το πληρώσουν οι «πράσινοι» καθώς στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι βγήκαν τρεις με έναν στην αντεπίθεση με τον Μπρινιόλι να σώζει το γκολ. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε 2-2, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην ισοφάριση ενός αγώνα που δεν του πήγαινε καλά.

Έδειξε όμως χαρακτήρα, αρνήθηκε να χάσει για ακόμη μια φορά και διατηρεί τη νοοτροπία που τον οδηγεί μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Ο Βέρμπιτς και τα νέα παιδιά ήταν τα σημεία αναφοράς σε επίπεδο προσώπων.

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Ολαθάμπαλ, Δημητρίου, Μ. Παλάσιος, Μιχαήλ, Χαραμπάτζε, Πελάγιο, Ταβάρες, Χότσκο, Μπετανκόρ, Χέσταντ, Βαλακάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν για την κυπριακή ομάδα οι: Ολαθάμπαλ, Μπουνχ, Κωνσταντίνου, Χρ. Γεωργίου, Ν. Γεωργίου, Νταλ’ Ίνγκα, Εύζωνα, Λίχες, Παπαστυλιανού, Κοέλιο, Ζοάο Πέδρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (63’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σάρλια (52’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (63’ Σιδεράς), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν, Συμεωνίδης (46’ Τσόκαϊ), Σ. Παλάσιος (76’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (63’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (63’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (63’ Καμπετσής).



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved