Άρης-ΟΦΗ 1-1: Τον «μπλόκαρε» και έφυγε με τον βαθμό από το «Κλεάνθης Βικελίδης»
INTIME.GR

Άρης-ΟΦΗ 1-1: Τον «μπλόκαρε» και έφυγε με τον βαθμό από το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα του Άρη που συνεχίζει να προβληματίζει

Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ. Υπό τις οδηγίες του Λιθουανού τεχνικού, οι Κρητικοί απέσπασαν ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Αντίθετα η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της 

Προηγήθηκαν με τον Γιον Τοράλ (49’) οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αντρέ Γκρέι (56’) για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι με τον Ματέο Γκαρσία (20’).

Οι σχηματισμοί

Ο Άρης και ο Άλαν Πάρντιου άρχισαν την αναμέτρηση σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κουέστα στο τέρμα, τους Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν στην άμυνα. Οι Νταμπό, Ετέμπο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Μαντσίνι, Μάνου Γκαρθία και Ματέο Γκαρσία να είναι πίσω από τον προωθημένο Γκρέι.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην ηγεσία της κρητικής ομάδας επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Μανδά στο τέρμα, τους Λάρσον, Διαμαντή, Βούρο, Μπαλογιάννη στην άμυνα, τους Περέα και Μεγιάδο στο κέντρο και τους Τοράλ, Ντιουσέ και Τζόι πίσω από τον Γκερέρο.

Ο αγώνας:

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με τη συμπλήρωση 10 δευτερολέπτων είχε την πρώτη τελική του προσπάθεια στο ματς, με τον Πίρσμαν να προωθείται και να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του απάντησε στις ευκαιρίες στο 10ο λεπτό, όταν βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη με αποτέλεσμα να βγει μπαλιά προς τα δεξιά, με τον προωθημένο Λάρσον να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά να μην προλάβει κάποιος συμπαίκτης του να κάνει την προβολή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Περέα αλλά ο Κουέστα απέκρουσε θεαματικά. Ο Άρης είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ δέκα λεπτά μετά όταν ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά το γκολ του Ματέο Γκαρσία ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, με το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο να ξεκινάει τελείως διαφορετικά.

Συγκεκριμένα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που στο 49ο λεπτό του αγώνα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το το 0-1. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια πολλών παικτών του Νταμπράουσκας, με τον Λάρσον να ανεβαίνει και να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Γκερέρο να στρώνει στον Τοράλ και εκείνον να εκτελεί τον Κουέστα με αριστερό πλασςέ για το 0-1.

Ο Άρης όμως επτά λεπτά αργότερα απάντησε, με εκπληκτικό γκολ του Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός με εκπληκτικό γυριστό σουτ πίσω από το σημείο του πέναλτι, άφησε άγαλμα τον Μανδά και έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια πήρε άγρια ομορφιά με τον ΟΦΗ να σκοράρει με τον Γκερέρο στο 62ο λεπτό αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Οντουμπάγιο στο 82ο λεπτό να κάνει το σουτ που κόντραρε αλλά ο Μανδάς πρόλαβε και έδιωξε προ του Γκρέι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εκ νέου σουτ του Μαντσίνι στο 85΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Καμάτσο σπατάλησε τεράστια ευκαιρία καθώς το σουτ του ήταν από πολύ πλεονεκτική θέση ήταν κακό. Κάπως έτσι δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε του αγώνα και ο ΟΦΗ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο του Άρη. 

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (77΄Μαζικού), Νταμπό (85΄Σέικ), Ετέμπο, Μαντσίνι (85΄Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64΄Καμάτσο), Μανού Γκαρθία, Γκρέι

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (90+2' Θοράρινσον), Περέα, Μεγιάδο (78΄Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64΄Στάικος), Τοράλ (77΄Θεοδοσουλάκης), Τζόι, Γκερέρο



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved