Ολυμπιακός-Λαμία 2-0: Έβγαλαν την υποχρέωση οι μέτριοι Πειραιώτες και τώρα Λεωφόρος (photos)

Ολυμπιακός-Λαμία 2-0: Έβγαλαν την υποχρέωση οι μέτριοι Πειραιώτες και τώρα Λεωφόρος (photos)

Ολυμπιακός-Λαμία: Οι «ερυθρόλευκοι» με σβηστές μηχανές και σκόρερ τους Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού, λύγισαν 2-0 την ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Ολυμπιακός πριν ξεκινήσει το ματς με τη Λαμία ήταν στο -13 από τον Παναθηναϊκό.

Προερχόταν επίσης από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Έτσι, στο «Γ. Καραϊσκάκης», που είχε λίγο κόσμο, κόντρα στην ελλιπέστατη Λαμία, το ζητούμενο ήταν η νίκη για να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή και μία καλή εμφάνιση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Οι Πειραιώτες έπραξαν μόνο το πρώτο. Χωρίς να ενθουσιάσουν, λύγισαν 2-0 την ομάδα της Φθιώτιδας με σκόρερ τους Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού. Αυτοί οι δύο με τον Μπίελ ήταν και ό,τι καλό είχε να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική έχει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που θα κρίνει αρκετά για την πορεία στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, η Λαμία παρά τις απουσίες που είχε, έκανε ένα σχετικά καλό ματς, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και να βάλει μεγαλύτερα προβλήματα στον Ολυμπιακό. 

Σχηματισμοί

Ο Ολυμπιακός είχε τον Πασχαλάκης στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Άβιλα, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ οι Μπα, Ντόι. Στα χαφ οι Σαμασέκου, Χουάνγκ, στα άκρα οι Μασούρας, Μπιέλ και ο Χάμες Ροντρίγκες πίσω από τον Μπακαμπού.

Η Λαμία είχε τον Σαράνοφ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σιμόν, αριστερό ο Γκοράνοφ και στόπερ οι Αντέτζο, Κορνέζος. Στα χαφ οι Τζανδάρης, Σλίβκα, δεξιά ο Νούνιεζ, αριστερά ο Ασκόφσκι και μπροστά οι Ντε Βινσέντι, Γιακουμάκης.

Δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν δυνατά στο ματς, ενώ η Λαμία πίεζε ψηλά και είχε κλείσει τους χώρους. Έτσι, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν με αξιώσεις. Στο 3’ γύρισμα του Άβιλα, η μπάλα έφτασε στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά το αριστερό σουτ εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 16’ από πλάγιο του Ρέαμπτσιουκ, σύγχυση στην άμυνα, το αριστερό σουτ του Μπιέλ απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαράνοφ.

Δύο γκολ με Χάμες, Μπακαμπού

Μετά το 20’ ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ χωρίς να έχει κλείσει τη Λαμία στα καρέ της. Στο 22’ από μπαλιά του Χουάνγκ, δεξιά στην περιοχή ο Χάμες έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά χωρίς να έχει και καλή ισορροπία στο σώμα του, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Στο 28’ έγινε το 2-0. Μπαλιά του Ντόι από την άμυνα, ο Μπακαμπού κέρδισε στη μονομαχία τον Αντέτζο, βγήκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Στο 32’ η Λαμία έχασε την πρώτη της ευκαιρία. Φάουλ του Ντε Βινσέντι, απομάκρυνε ο Μπακαμπού πάνω στον Τζανδάρη, ο οποίος στο ύψος του πέναλτι κοντρόλαρε κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 38’ ο Γιακουμάκης αν και πεσμένος στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα κι έσωσε την ομάδα του.

Στο 43’ ο Μπίελ μπήκε δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το αριστερό σουτ κι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σαράνοφ.

Πιο ζωηρή η Λαμία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ήταν πιο απειλητική κόντρα σε έναν νωχελικό Ολυμπιακό. Απειλούσε, όμως, περισσότερο με στατικές φάσεις, όπου τα γεμίσματα του Ντε Βινσέντι δεν ήταν ιδανικά. Στο 49’ εκτέλεσε φάουλ ο Ντε Βινσέντι η κεφαλιά του Κορνέζου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52’ σέντρα του Νούνιεζ, ο Ασκόφσκι μόνος του με τον Πασχαλάκη βρήκε τη μπάλα με το αριστερά, αλλά αντί για τα δίχτυα την απομάκρυνε!

Στο 56’ αριστερό μακρινό σουτ του Χουάνγκ, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή ενός μέτριου Ολυμπιακού, ενώ ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τους Βαλμπουενά, Μαρσέλο, αλλά ο ρυθμός δεν άλλαξε για τους Πειραιώτες.

Δεξί πλασέ του Χάμες απέκρουσε προσωρινά ο Σαράνοφ, σέντρα με το αριστερό του Κολομβιανού, αριστερό μονοκόμματο σουτ του Μαρσέλο έφυγε άουτ.

Στο 80’ από μπαλιά του Μαρσέλο, ο Ελ Αραμπί έκανε ελιγμούς, αλλά το αριστερό σουτ ήταν άστοχο. Στο 82’ ο Ολυμπιακός που έγινε πιο δραστήριος μετά το 70’ είχε καλές στιγμές για το 3-0. Αριστερό σουτ του Μπίελ, απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαράνοφ. Ο Ισπανός εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Ελ Αραμπί κατέληξε στα χέρια του Σαράνοφ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ (60’ Μαρσέλο), Μπα (11’ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Σαμασέκου, Ινμπεόμ, Μασούρας (60’ Βαλμπουενά), Μπίελ, Χάμες (75’ Βρουσάι), Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ (86' Σαραμαντάς), Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιεζ, Ασκόφσκι (58’ Μαρμεντίνι), Γιακουμάκης (86' Καραμάνος), Ντε Βινσέντι.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved