ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αποδείξεων στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αποδείξεων στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Φωτιά» ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις μόνες αήττητες ομάδες της Super League – Τα τελευταία νέα, οι πιθανές ενδεκάδες των «μονομάχων».

Είχαν περάσει χρόνια απ’ την τελευταία φορά που ένα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είχε τέτοια προσμονή. Τέτοια «λαχτάρα» για τους δύο αντιπάλους. Αναφορικά πάντα με τις αναμετρήσεις Πρωταθλήματος, καθώς το Κύπελλο είναι μια διαφορετική ιστορία. Η Τούμπα θα ανοίξει τις πύλες της, φιλοξενώντας το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής χωρίς καμία αμφιβολία.

Ο 2ος της Super League και αήττητος ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον 1ο της κατηγορίας και με το απόλυτο νικών, Παναθηναϊκό. Ένα ντέρμπι αποδείξεων, διάθεσης, αυτοπεποίθησης. Παρότι διεξάγεται ιδιαίτερα νωρίς στη σεζόν και θα ακολουθήσουν δεκάδες κρίσιμα ματς, το κίνητρο και το δέλεαρ είναι τεράστιο.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ θέλει μια άτυπη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου πριν μερικούς μήνες στο ΟΑΚΑ. Παίζει στην έδρα του, ενώ ταυτόχρονα έχει να διαχειριστεί και τη βαθμολογική διαφορά. Όντας 2ος έχει απόσταση τεσσάρων βαθμών απ’ τους πρωτοπόρους «πράσινους». Σαφώς δε θα ήθελε ο Λουτσέσκου να διατηρηθεί ή ακόμη χειρότερα να αυξηθεί αυτή η απόσταση, έχοντας «σβήσει» μάλιστα και ματς στην Τούμπα κόντρα στο «τριφύλλι».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς εδώ και μέρες έχει τεθεί νοκ άουτ ο Μάλκομ Τόμας, ενώ ούτε ο Κουλιεράκης πρόλαβε το ντέρμπι. Φυσικά εκτός «μάχης» είναι και ο μακροχρόνια απόντας, Μιχαηλίδης.

Σε επίπεδο ενδεκάδας, κάτω απ’ τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κοτάρσκι. Λύρατζης στο δεξιό άκρο της άμυνας, με τον Βιεϊρίνια να έχει προβάδισμα για αριστερό. Ο Ίνγκασον δεδομένα θα είναι ο ένας στόπερ, με τον Νάσμπεργκ να έχει ξεκάθαρα περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί πλάι στον Ισλανδό.

Στα χαφ τώρα, Ντάντας, Κούρτιτς και Αουγκούστο θα είναι οι χαφ, με τους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής. Κορυφή στην επίθεση ο Ολιβέιρα.

Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός απ’ την πλευρά του, έχει διαφορετικά κίνητρα. Ίσως λιγότερη πίεση καθώς ακόμη και με ήττα πρώτος θα είναι, όμως σε κάθε περίπτωση η αυτοπεποίθηση και η συσπείρωση θέλουν οι «πράσινοι» να διατηρηθούν σε υψηλότατο βαθμό. Μια νίκη στην Τούμπα, γνωρίζουν πως θα δυναμώσουν τα στοιχεία αυτά. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το «τριφύλλι» πάει σε μια έδρα όπου δεν έχει επικρατήσει απ’ το 2017.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταστρώσει τα πλάνα του, υπολογίζοντας σε μια σημαντική απουσία. Αυτή του Κώτσιρα. Ο Έλληνας δεξιός μπακ έμεινε εκτός αποστολής και είναι το μόνο πρόβλημα των «πράσινων». Με τους οποίους ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και οι νεοφερμένοι, Τρουιγιέ και Τσόκαϊ.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, τα όποια ερωτηματικά αφορούν την άμυνα. Κάτω απ’ τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μπρινιόλι. Δεξιά ο Σάντσες θα παραμείνει αντί του τραυματία Κώτσιρα. Αριστερά επανέρχεται ο Χουάνκαρ, ενώ δίδυμο στόπερ όλα δείχνουν πως θα έχουμε τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Με τον Πούγγουρα να διεκδικεί τη θέση με τον Ισλανδό.

Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν είναι η τριάδα που δε θα «σπάσει» στα χαφ, όπως κι αυτή της επίθεσης. Αϊτόρ, Παλάσιος στα «φτερά», με τον Σπόραρ κορυφή.

Και οι δύο ομάδες λοιπόν, θέλουν να στείλουν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα. Για την αντοχή και την ικανότητά τους στο φετινό Πρωτάθλημα να πάνε μέχρι τέλους. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δίνουν την δυνατότητα στο νικητή να πάρει την ψυχολογία και συγχρόνως να προχωρήσει με διαφορετική αυτοπεποίθηση. Όσο νωρίς κι αν είναι, το ζητούμενο παραμένει υψηλότατο. Στο πιο σημαντικό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στο Πρωτάθλημα, μετά από πολλά χρόνια.

Η Τούμπα αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο. Τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν απ’ το πρωί, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται και μέσω internet. Περίπου 7.000 «μαγικά χαρτάκια» δεν είχαν διατεθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Πλέον, μας χωρίζουν ώρες από ένα ματς που περιμένει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο πρώτος με τον δεύτερο. Ένας απ’ τους δύο θα διατηρήσει το αήττητο αν υπάρξει νικητής. Δύο εξαιρετικοί προπονητές. Ομάδες με κοινή «δίψα», πάθος και διάθεση. Οι μόνες απ’ τις «μεγάλες» ομάδες που κράτησαν τους ίδιους τεχνικούς και γνωρίζουν την αγωνιστική τους ταυτότητα.

Σέντρα στις 21:30. Τηλεοπτική μετάδοση απ’ το Novasports Prime.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved