ΑΕΚ: Ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στιγμές συγκίνησης στην «OPAP Arena»
INTIME

ΑΕΚ: Ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στιγμές συγκίνησης στην «OPAP Arena»

Σε νέα εποχή μπήκε η ΑΕΚ, με την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη.

Μια βραδιά ονειρική, μαγική και ανεπανάληπτη έζησαν το βράδυ της Παρασκευής οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην «OPAP Arena» ή παρακολούθησαν την εντυπωσιακή τελετή των εγκαινίων από την τηλεόραση. Μετά από 19 χρόνια και 5 μήνες, η Ένωση επέστρεψε στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Η πόλη έζησε στιγμές μεγαλείου, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο ήταν γεμάτοι κόσμο με κασκόλ και σημαίες, που φώναζε συνθήματα ή τραγουδούσε τον ύμνο της ΑΕΚ.

Η εμπειρία του νέου γηπέδου ήταν μοναδική, από την είσοδο σε αυτό έως τις εξέδρες και την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί με συνθήματα μέσα σε αυτό.

Οι τέσσερις πυλώνες με τις φωτογραφίες των Σεραφείδη, Νεστορίδη, Παπαϊωάννου και Μαύρου προκαλούσαν δέος στους φιλάθλους. Το κλίμα συγκίνησης υπήρχε πριν καν αρχίζει η εκδήλωση των εγκαινίων, με το πανό «Παππού γυρίσαμε σπίτι μας», να αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των οπαδών.

Η εκδήλωση ήταν φαντασμαγορική, συνδυάζοντας την προσφυγική καταγωγή της ΑΕΚ και των ιδρυτών της στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές που έζησε η ομάδα στο «Νίκος Γκούμας», κι όλα αυτά πλέον να αποκτούν το εφαλτήριο στην «OPAP Arena» για νέες επιτυχίες.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Αντώνης Αντωνίου παρουσίασαν τη βραδιά, που έβαλε τέλος στη δεύτερη προσφυγιά της ΑΕΚ.

Στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Επαναλαμβάνουμε ό,τι ακριβώς είχαμε αναφέρει με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 80 ετών από την ίδρυση της ιστορικής σας ομάδος ότι «η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν, ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαρά».

«Η ΑΕΚ απέκτησε πλέον γερές βάσεις και δεν έχει ανάγκη κανέναν, μόνο τον κόσμο της», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ομιλία του, γνωρίζοντας την αποθέωση, καθώς τήρησε την υπόσχεσή του και παρά τα πολλά εμπόδια, το γήπεδο είναι πλέον πραγματικότητα.

Οι στιγμές συγκίνησης ήταν πολλές. Η παρουσία και μόνο του τεράστιου Κώστα Νεστορίδη προκάλεσε δάκρυα στα μάτια, με τον ίδιο να σηκώνει στον αέρα το κασκόλ της ΑΕΚ. Το βίντεο με αυτούς που δεν πρόλαβαν να δουν το γήπεδο ολοκληρωμένο, αλλά και την ιστορία της ομάδας μέσα σε επτά λεπτά, γεμάτα επιτυχίες και μνήμες. Οι 23 παλαίμαχοι άσοι που βρέθηκαν στο γήπεδο έζησαν μια μοναδική αποθέωση, από τον κόσμο που δεν ξεχνά την προσφορά τους στην Ένωση.

Η στιγμή που ο Μελισσανίδης, μαζί με τον Μητροπολίτη Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας Γαβριήλ, έκοψε την κορδέλα, σηματοδότησε την αρχή μιας νέας λαμπρής εποχής για την ΑΕΚ.

Ο εθνικός ύμνος που τραγουδήθηκε από τους 32.000 θεατές της «OPAP Arena», αλλά και η στιγμή του ύμνου της ΑΕΚ προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

Η παρουσία του Πόντου ήταν έντονη, με την βραδιά να κλείνει με 60 πυρριχιστές να χορεύουν τον χορό της νίκης στη σέντρα του γηπέδου.

Το σόου των πυροτεχνημάτων ήταν εντυπωσιακό στο φινάλε μιας βραδιάς γεμάτης συναισθήματα.

 


To διήμερο διάλειμμα του Μουντιάλ σαν ευκαιρία να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα
To διήμερο διάλειμμα του Μουντιάλ σαν ευκαιρία να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα
Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει το Netflix με το The Witcher
Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει το Netflix με το The Witcher
Άρης Πετρούπολης: Αναλαμβάνει ο Σταυρακόπουλος
Άρης Πετρούπολης: Αναλαμβάνει ο Σταυρακόπουλος
Εσύ τολμάς να ακολουθήσεις την διατροφή του Κιλιάν Εμπαπέ
Εσύ τολμάς να ακολουθήσεις την διατροφή του Κιλιάν Εμπαπέ