ΑΕΚ: «Ποτέ δεν δόθηκαν 35 εκατ. ευρώ, η αλήθεια για το κόστος της OPAP Arena»
intime.gr

ΑΕΚ: «Ποτέ δεν δόθηκαν 35 εκατ. ευρώ, η αλήθεια για το κόστος της OPAP Arena»

ΑΕΚ: Η εξήγηση για το κόστος του γηπέδου και τα χρήματα που δόθηκαν.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι διέθεσε 35 εκατ. ευρώ για συνοδευτικά έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ OPAP Arena, αλλά και για την κατασκευή και τον εξοπλισμό.

Έκτοτε, ξεκίνησε ένας επικοινωνιακός πόλεμος και αναφερόταν ότι δόθηκαν λεφτά στην Ένωση. Ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα, όπως διαρρέει από την ΑΕΚ:

«Αρχικά, τα χρήματα που μπήκαν από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του γηπέδου είναι 20 εκατομμύρια ευρώ. Και όχι 35 όπως λανθασμένα κάποιοι θέλουν να επικοινωνούν. Με το συνολικό κόστος του γηπέδου για την ιστορία, να φτάνει τα 81 εκ. μαζί με τα δύο μουσεία.

Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια, αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπου συνοδά έργα, βάλτε Υπογειοποίηση και πεζοδρομήσεις. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ. Όπως η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση και με τους διαγωνισμούς. Άλλωστε, τα έργα είναι γνωστό πως διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών της Περιφέρειας σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος.

Αλλά ακόμα και τα 20 εκατομμύρια που πήγαν στο γήπεδο, ουδέποτε τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ. Κι αυτά πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου. Επίσης μιλάμε για χρήματα που δόθηκαν στο εργολάβους για το γήπεδο της ΑΕΚ από έναν ειδικό λογαριασμό που έχει να κάνει με έργα υποδομής και αθλητικά έργα.

 Το ποσό που δόθηκε για την ΑΕΚ είχε αποφασιστεί επί Σγουρού να δοθεί, επίσης το μεγαλύτερο μέρος του ποσού δόθηκε όταν η Περιφερειάρχης η κ. Δούρου και το υπόλοιπο δόθηκε επί των ημερών του τωρινού Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Στην ΑΕΚ επίσης τόνιζαν ότι τα έξοδα για τα συνοδά της έργα, δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα που έπεσαν στο Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα μόνο για τα συνοδά έργα του γηπέδου του Ολυμπιακού.

Τα οποία μάλιστα έχουν πολλαπλάσια αξία σε σχέση με ολόκληρο το γήπεδο της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα που η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου όπως γνωστοποίησε και επίσημα χθες, ολόκληρα γήπεδα αναλαμβάνοντας όλο το κόστος. Όλα αυτά τη στιγμή που η OPAP Arena είναι το μοναδικό γήπεδο που δε θα έχει την παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα, χωρίς δάνεια, με την ΑΕΚ να μην χρωστάει σεντ!».

Άδεια

Στην ΑΕΚ, παράλληλα, έχουν πλήρη εικόνα για όσα χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο. Τα εγκαίνια της OPAP Arena είναι προγραμματισμένα για τις 30 του Σεπτέμβρη και μένουν κάποιες συμπληρωματικές εργασίες, ώστε το γήπεδο να πάρει και την επίσημη άδεια λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία χορήγησης της άδειας από την Περιφέρεια, είναι σε εξέλιξη και από την ΑΕΚ εκφράζουν τη βεβαιότητα τους πως όλα θα πάνε καλά.



Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved