Λάρσον: «Στόχος για τον ΟΦΗ η εξάδα»
intime.gr

Λάρσον: «Στόχος για τον ΟΦΗ η εξάδα»

ΟΦΗ: Οι δηλώσεις του Έρικ Λάρσον στην πατρίδα του.

Ο Έρικ Λάρσον παραχώρησε συνέντευξη ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Ο Σουηδός δεξιός μπακ μίλησε για τον ΟΦΗ, την παρουσία του στην Ελλάδα και την απόφαση να φύγει από τη Μάλμε.

 Αναλυτικά όσα είπε ο Λάρσον: «Πάντα είχα όνειρο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να παίξω στο εξωτερικό. Έζησα πολλά στην καριέρα μου, με την Γκέφλε και την Σούντσβαλ με την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας και στην συνέχεια δύο πρωταθλήματα, συμμετοχές στο Europa League και το Champions League με την Μάλμε. Έζησα πολλά στην Σουηδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωρίμαζα και την ίδια ώρα είχα το όνειρο και την φιλοδοξία να δοκιμάσω κάτι άλλο πέρα από την Σουηδία, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν έτσι τα πράγματα.

Είχα μια φανταστική θητεία στην Μάλμε όπου αγωνίστηκα σε υψηλό επίπεδο και συνέβαλα στις επιτυχίες του club όμως πραγματικά πιστεύω πως δεν ένιωσα ότι είχα τον ρόλο και την εκτίμηση που πιστεύω πως άξιζα. Έπρεπε να παίζω σε πολλές διαφορετικές θέσεις και τελείωνα παιχνίδια στον πάγκο παρότι πιστεύω ότι αγωνιζόμουν σε υψηλό επίπεδο και αυτό που έζησα ήταν δύσκολο στην Μάλμε γιατί έχεις να ανταγωνιστείς πολύ ταλαντούχους παίκτες. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ψάχνοντας την ασφάλεια απέναντι στον ανταγωνισμό και έπρεπε να νιώθω ότι αξίζω να κερδίσω την θέση μου στην ενδεκάδα.

Το 2020 είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση και ξεκίνησα βασικός σε 29 παιχνίδια. Συνδύασα τις εμφανίσεις μου με γκολ, ασίστ και καλές εμφανίσεις όμως όταν ήρθε το 2021 ξεκίνησε διαφορετικά η σεζόν. Έπρεπε να αντιμετωπίσεις την πίεση, κάτι που φυσικά είναι καλό αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία απέναντι στις αποδείξεις. Έδειξα ότι ανήκω στους καλύτερους μπακ του σουηδικού πρωταθλήματος και αναδείχθηκα ως ένας από τους τρεις καλύτερους αμυντικούς, στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς και πραγματοποίησα εμφανίσεις που με έκαναν να σκέφτομαι του στυλ “δεξί μπακ; Αυτός είναι ο Έρικ Λάρσον”. Τότε πίστευα πως θα συνεχιστεί η καλή κατάσταση.

Μετά από λίγο καιρό βρέθηκες σε δύσκολη θέση στην Μάλμε και ένιωσα ότι ήθελα να βελτιωθώ περισσότερο ως παίκτης και να αποκτήσω έναν διαφορετικό ρόλο. Ειλικρινά νιώθω πως αυτό το βρήκα στον ΟΦΗ και αισθάνομαι φανταστικά που βρίσκομαι εδώ. Ο προπονητής με αγαπάει και το club με ήθελε πραγματικά, οπότε εγώ ένιωσα πολύ ωραία με την υποδοχή και την ασφάλεια που μου παρέχουν εδώ. Νιώθω πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ πέρα.

Τώρα κερδίσαμε εκτός έδρας και ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που ένιωσα έτσι μετά από μια νίκη. Ένιωσα σχεδόν το ίδιο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν. Ήταν υπέροχα όταν οι οπαδοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ένιωσα όλη αυτήν την ευφορία και στην συνέχεια όταν ακολούθησε ένα πάρτι και ενώ ακολουθούσε το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γιουβέντους. Υποτίθεται ότι θα γινόταν μια γιορτή με τους παίκτες, τις συζύγους μας αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε επειδή υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω covid με αποτέλεσμα να είναι παρόντες μόνο 100 άτομα.

Πριν υπογράψω στον ΟΦΗ, ένιωσα πως ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος με ήθελαν και αυτό μου έδωσε ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και ισχυρή αυτοπεποίθηση. Πήγα στην ομάδα και ξεκίνησα αμέσως βασικός με δύο – τρεις προπονήσεις. Έπαιξα αμέσως σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και στην συνέχεια ένιωσα πολύ δυνατά απέναντι στον Παναθηναϊκό όπου δυστυχώς χάσαμε. Ένιωσα ωραία που μπήκα στην ομάδα με ωραίους τύπους και μου αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι συνθήκες για μια πολύ καλή σεζόν είναι εξαιρετικές.

Στην Κρήτη είναι υπέροχα. Είχα ρεπό και βρέθηκα στην παραλία το πρωί, την ίδια ώρα η γυναίκα μου ήρθε εδώ από την προηγούμενη εβδομάδα και έχει εγκλιματιστεί αρκετά καλά. Τώρα κοιτάζουμε διάφορα σπίτια, ελπίζω πως σύντομα θα μετακομίσουμε μόνιμα και να γίνουμε κάτοικοι της Κρήτης πραγματικά. Τώρα μένουμε προσωρινά σε ένα ξενοδοχείο, δεν είναι το καλύτερο, αλλά από την άλλη νιώθω πως είναι φανταστικά με το κλίμα και πως όλα είναι κοντά, ενώ η θάλασσα είναι δίπλα σου πάντα. Είναι ένα πολύ αγαπημένο περιβάλλον στο οποίο νιώθω πολύ ωραία.

Ο στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και τα play offs και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Έχουμε καλή ομάδα με καλή ποιότητα. Τώρα έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και πολλούς νέους παίκτες οπότε πρέπει να συνδυάσουμε την ατομική ποιότητα και να λειτουργήσουμε περισσότερο ως ομάδα. Πιστεύω πως θα είμαστε καλοί. Ήταν καλό που καταφέραμε να κερδίσουμε και κρατώντας το μηδέν στην εστία μας».



Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved