Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: «Μπλόκο» στην Αρκαδία (photos)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: «Μπλόκο» στην Αρκαδία (photos)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: Δύο πολύτιμους βαθμούς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» άφησαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, μια και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την εξαιρετική άμυνα των Αρκάδων. Ακυρώθηκε τέρμα των γηπεδούχων με έντονες φωνές.

Την πρώτη του απώλεια βαθμών στο νέο πρωτάθλημα της Super League είχε ο Ολυμπιακός, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν στο 63ο λεπτό με τον Ατιένζα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα. Πάντως, η συγκεκριμένη υπόδειξη του Έλληνα ρέφερι προκάλεσε έντονα παράπονα από τους ανθρώπους του Αστέρα.

Οι Αρκάδες σημείωσαν τη δεύτερη ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, έχοντας ως συγκομιδή δύο βαθμούς, τη στιγμή που οι Πειραιώτες έπεσαν από την κορυφή, μετρώντας 4 βαθμούς στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Την επόμενη «στροφή», ο σύλλογος της Τρίπολης δοκιμάζεται στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία, το απόγευμα του Σαββάτου (17:45) και λίγες ώρες αργότερα, στις 19:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ιωνικό.

Άκαρπη υπεροχή

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Αρκάδες, όταν στο 3’ ο Μπερτόγλιο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Μπαράλες στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ, δίπλα από την εστία του Βατσλίκ.

AstOlyMesa

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, κυρίως από τον άξονα, τη στιγμή που οι Αρκάδες είχαν καλές τοποθετήσεις και δεν άφησαν πολλούς κενούς χώρους. Στο 25’ καταγράφηκε η πρώτη απειλή για τους Πειραιώτες, αλλά το σουτ του Χουάνγκ έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ζινκερνάγκελ έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Αστέρας προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση αλλά ο Σισέ σταμάτησε τη σέντρα του Γκαρντάφσκι προ του Μπαράλες και στο 35’ ο Ρέαμπτσιουκ δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά, καθώς το σουτ που έκανε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζινκερνάγκελ «δοκίμασε» το πόδι του, πολλά μέτρα εκτός περιοχής, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 43’ ο πορτιέρο του Αστέρα ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα, μετά τη βαθιά μπαλιά του Εμβιλά.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στις καθυστερήσεις. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί κατέβασε πολύ ωραία τη μπάλα, αλλά είχε «πλάτη» στην εστία, έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ατιένζα και πέρασε κόρνερ, το οποίο δεν έφερε κάποια απειλή για την εστία του Παπαδόπουλου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το «λευκό» 0-0 στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και αλλά αδυνατούσε να προκαλέσει σημαντική απειλή για την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 51’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και έξι λεπτά αργότερα, ο Ζινκερνάγκελ δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το γύρισμα στον Ελ Αραμπί.

Γκολ ο Αστέρας, επιθετικό φάουλ ο Καραντώνης

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν αλλά στο 58’ ο Χουάνγκ είδε το σουτ που έκανε να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Στο 63’ έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε με τον Ατιένζα, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, όμως, ο Καραντώνης ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόδειξη του Έλληνα ρέφερι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση.

AstFasi

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, όμως, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα, ο οποίος έδειξε πως πρώτος του στόχος ήταν να κρατήσει τους αντιπάλους του μακριά από την εστία του.

Πάντως, οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 84’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Βαλμπουενά, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ουί Τζο Χουάνγκ στο επόμενο λεπτό. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήταν στις καθυστερήσεις, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως και πάλι το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved