Άρης-Γάνδη 1-0: Θετικό δείγμα για τους Θεσσαλονικείς κι εμπιστοσύνη του Μπούργος στα νέα παιδιά!
instagram/arisfc

Άρης-Γάνδη 1-0: Θετικό δείγμα για τους Θεσσαλονικείς κι εμπιστοσύνη του Μπούργος στα νέα παιδιά!

Άρης-Γάνδη: Οι «κιτρινόμαυροι» με πολλά ελληνόπουλα να παίζουν για ένα ημίχρονο, έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία και νίκησαν 1-0 με πέναλτι του Ματέο Γκαρσία. Ντεμπούτο για Ντιόπ και Γκρέι.

Ο Άρης έχει δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι δεν στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες και ειδικά σε νέα παιδιά.

Ο Χερμάν Μπούργος έχει άλλη φιλοσοφία και στο φιλικό με τη Γάνδη ξεκίνησε πολλούς παίκτες από την Ακαδημία του Άρη. Οι νέοι ποδοσφαιριστές στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν εξαιρετικά, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπήκαν μπροστά στο σκορ με 1-0 με πέναλτι του Ματέο Γκαρσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν ως επί το πλείστον βασικοί, ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο, κράτησε άνετα το 1-0 και πήρε την πρώτη του φιλική νίκη. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ηττήθηκε από το Αμβούργο. Στα αξιοσημείωτα ότι από τους νεοαποκτηθέντες έκανε ντεμπούτο ο Ντιόπ, ενώ έπαιξε λίγο και ο Γκρέι.

Σχηματισμοί

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τον Άρη με 3-5-2 με τον Ντιόπ να κάνει ντεμπούτο έστω κι ανεπίσημο.

Ο Σιαμπάνης στο τέρμα, Μπράμπετς, Τανούλης και Χρυσόπουλος τριάδα στην άμυνα, αριστερό μπακ χαφ ο Χαϊροβιτς και δεξί ο Μαρμαρίδης. Ντιόπ, Σγουρός στα χαφ, μπροστά τους ο Ματέο Γκαρσία και στην επίθεση οι Παναγίδης, Χατζηιωάννου.

Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε και η Γάνδη. Κάτω από τα δοκάρια ο Ρουφ, τριάδα στην άμυνα οι Λαχά, Ενγκαντό και Οκούμου. Ο Νούριο αριστερά, ο Καστρομέντες δεξιά, με τους Οφόε και Κουμς στα χαφ. Σε ελεύθερο ρόλο ο Γκουλσάγκερ και στην επίθεση οι Κάιπερς, Μπρούνο.

Άντεξαν οι νεαροί

Ο Άρης είχε έξι νεαρούς Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και αν προσθέσουμε και τον Σιαμπάνη επτά. Θεωρητικά βασικοί είναι οι Μπράμπετς, Ματέο Γκαρσία, Ντιόπ. Οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην πίεση της Γάνδης, η οποία είχε αρκετούς βασικούς.

Στο 2’ διαγώνιο σουτ του Χατζηιωάννου έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 14’ αδύναμο πλασέ του Μπρούνο στην καρδιά της άμυνας, μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Στο 16’ ο Μπρούνο μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε από πλάγια θέση και ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Πέναλτι και 1-0!

Στο 21’ έκανε το ίδιο σε σουτ του Κουμς. Ο Άρης ισορρόπησε σ’ αυτό το σημείο, δεν δέχθηκε φάσεις και στο 37’ άνοιξε το σκορ. Ο Παναγίδης έβαλε ωραία το σώμα του και ανατράπηκε από τον Ρουφ. Ο Ματέο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι άνοιξε το σκορ. Στο 45’+1’ κεφαλιά του Οκούμου κατέληξε στα χέρια του Σιαμπάνη.

Αλλαγές

Ο Χερμάν Μπούργος στο δεύτερο μέρος κράτησε Μπράμπετς, Ματέο Γκαρσία και  Χρυσόπουλο. Ο  Κουέστα ήταν στο τέρμα, ο Εμπακατά δεξί μπακ και ο Πίρσμαν αριστερό, οι Μπράμπετς,  Φαμπιάνο, Χρυσόπουλος τριάδα στην άμυνα, ο Ντουκουρέ εξάρι, εσωτερικοί οι Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε και στην επίθεση οι Μαντσίνι, Πάλμα.

Στο 61’ κεφαλιά του Φαμπιάνο ήταν άστοχη, ενώ στο 67’ γύρισμα του Γκαρσία για τον Μαντσίνι, έκοψαν οι Βέλγοι τελευταία στιγμή.

Ντεμπούτο κι ευκαιρία ο Γκρέι

Στο 81' ο Άρης πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μαντσίνι, όμως, ακυρώθηκε διότι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Φαινόταν, ωστόσο, να καλύπτεται.

Στο 85' ο Γκρέι άγγιξε το 2-0. Ο Τζαμαϊκανός φορ υποδέχθηκε ωραία την κάθετη πάσα και πλάσαρε, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 87' εκτέλεσε ο Φοφανά, αλλά απέκρουσε ο Κουέστα. Στο 92' από κόρνερ του Μαντσίνι, καρφωτή κεφαλιά του Πίρσμαν έφυγε λίγο άουτ.

Άρης: Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Χαϊροβιτς, Μαρμαρίδης, Ντιόπ, Σγουρός, Ματέο Γκαρσία, Παναγίδης, Χατζηιωάννου.

Άρης (β’ ημίχρονο): Κουέστα, Πίρσμαν, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Χρυσόπουλος, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Γκαρσία (79' Γκρέι), Ιτούρμπε, Πάλμα, Μαντσίνι.

Γάνδη (Χέιν Βανχάζεμπρουκ): Ρουφ, Λαχά, Ενγκαντό, Οκούμου, Νούριο, Καστρομέντες, Οφόε, Κουμς, Γκουλσάγκερ, Κάιπερς, Μπρούνο.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved