Ολυμπιακός-Ριντ 0-2: Εκκίνηση με ήττα - Παρουσίασε τα ίδια προβλήματα (photos)

Ολυμπιακός-Ριντ 0-2: Εκκίνηση με ήττα - Παρουσίασε τα ίδια προβλήματα (photos)

Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με το «αριστερό» στα φιλικά παιχνίδια για τους «ερυθρόλευκους» που ηττήθηκαν 2-0 από τη Ριντ στην Αυστρία.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν το πρώτο τους φιλικό τεστ ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε τα ίδια προβλήματα με την περσινή σεζόν. Ένα λάθος του Μπα, που παραχώρησε πέναλτι στον Μοσχάιν και μία ολιγωρία στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στις βασικές του επιλογές την περσινή σεζόν, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους «βασικούς». Όμως, η εικόνα των Πειραιωτών δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, αν και επρόκειτο για το πρώτο ματς της προετοιμασίας.

Μάλιστα, το Σάββατο (25/06) το απόγευμα, σε λιγότερο από 24 ώρες, ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα ακόμα φιλικό, μια και είναι προγραμματισμένο το «τεστ» κόντρα στην Φορτούνα του Ντίσελντορφ στην Αυστρία.

Οι πρώτες επιλογές του Μαρτίνς

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του στο πρώτο φιλικό με πολλά πρόσωπα που δεν ήταν στα βασικά του πλάνα την περσινή σεζόν. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ανδρούτσος και Κούτρης κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα, με τους Μανωλά και Μπα στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά, με τον Καρβάλιο σε ρόλο οργανωτή, ο Ραντζέλοβιτς ήταν στα δεξιά, ο Φαντιγκά στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Καλή «εικόνα» με Ραντζέλοβιτς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να «χτυπήσει» από τα άκρα, κυρίως με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος. Ο Σέρβος είχε την πρώτη απειλή στο 5’ με το σουτ που έκανε αλλά πέρασε άουτ, ενώ στο 13’ οι Αυστριακοί έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Μίκιτς πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Τσάμπι στο 21’ έπειτα από κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι στροφές και στο 29’ ο Φαντιγκά έφτασε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 36’ ο Κούτρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο πορτιέρο της Ριντ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, αυξάνοντας την πίεση προς την περιοχή των Αυστριακών, αλλά και πάλι ο Ράντλινγκερ ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε εντυπωσιακά το απ’ ευθείας φάουλ του Καρνάλιο στο 40’.

Ίδια ενδεκάδα, πρώτο λάθος

Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε στην έναρξη του δεύτερου μέρους τους παίκτες με τους οποίους ξεκίνησε το ματς. Όμως, με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην «επανάληψη», ο Ουσεϊνού Μπα υπέπεσε σε λάθος, μια και ανέτρεψε τον Μονσχάιν εντός περιοχής και ο άσος της Ριντ από τα 11 βήματα νίκησε τον Κρίστινσον, γράφοντας το 1-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι με τον Μονσχάιν, ο οποίος βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, από τα δεξιά, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Πειραιωτών.

Πολλές αλλαγές, δεύτερο τέρμα για τη Ριντ

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει εξ ολοκλήρου την ομάδα του. Ο Πορτογάλος διατήρησε τους Κρίστινσον και Φαντιγκά στο ματς, με τους Μπαγκαλιάνη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Χασάν και Τικίνιο να παίρνουν τις θέσεις των Ανδρούτσου, Μανωλά, Μπα, Κούτρη, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί, αντίστοιχα.

Μάλιστα, οι αλλαγές του κόουτς των Πειραιωτών έφεραν αλλαγή και στο σχηματισμό, από το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τους Τικίνιο και Χασάν να παίζουν ως δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, σχεδόν άμεσα η Ριντ βρήκε τον δρόμο για το δεύτερο τέρμα της στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 68’ οι Πόμερ και Μάρτιν συνδυάστηκαν ωραία από την δεξιά πτέρυγα της άμυνας των Πειραιωτών και ο Νουτζ με πλασέ από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το 2-0.

Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει σ’ ένα τέρμα, αλλά στο 72ο λεπτό ο Βαλμπουενά έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 78’ το μακρινό σουτ του Σισέ δεν βρήκε στόχο, όπως και η κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 85’ έπειτα από σέντρα του Εμβιλά.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, υπήρξε ένταση, όταν ο Στόσιτς έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά, αυτός αντέδρασε, με τον Σισέ να μπαίνει στον «καυγά», ο οποίος τελείωσε με μία κίτρινη για τον αμυντικό του Ολυμπιακού και άλλη μία για τον άσο της Ριντ.

Τα φιλικά των Πειραιωτών στην Αυστρία θα συνεχιστούν το απόγευμα του Σαββάτου (25/06) καθώς στις 19:00 έχει προγραμματιστεί το «τεστ» απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, σε μία ακόμα ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να διαπιστώσει την ετοιμότητα των παικτών του.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος (61’ Μπαγκαλιάνης), Μανωλάς (61’ Παπαδόπουλος), Μπα (61’ Παπασταθόπουλος), Κούτρης (61’ Σισέ), Κανέ (61’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (61’ Μαντί Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (61’ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (61’ Χασάν), Φαντιγκά (75’ Κεϊτά), Ελ Αραμπί (61’ Τικίνιο).

Ριντ: Ράντλινγκερ, Ζίγκλ, Λάκνερ, Μάρτιν, Τσάμπι, Κόσγκουν, Πόμερ, Μίκιτς, Βεμπερμπάουερ, Πλάβοτιτς, Σέιβαλντ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Στην Αυστρία οι Άβιλα και Ζινκερνάγκελ (photos)

Ολυμπιακός: Στην Αυστρία οι Άβιλα και Ζινκερνάγκελ (photos)

Ολυμπιακός: Η πρώτη ενδεκάδα Μαρτίνς για τη νέα σεζόν - Οι επιλογές για Ριντ

Ολυμπιακός: Η πρώτη ενδεκάδα Μαρτίνς για τη νέα σεζόν - Οι επιλογές για Ριντ

Live Chat Ολυμπιακός-Ριντ 0-2 (Τελικό)

Live Chat Ολυμπιακός-Ριντ 0-2 (Τελικό)

Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved