Βέροια-Λαμία 1-2: Προβάδισμα παραμονής με κυνισμό και Μπεχαράνο, Μανούσο (videos+photos)
Intime.gr

Βέροια-Λαμία 1-2: Προβάδισμα παραμονής με κυνισμό και Μπεχαράνο, Μανούσο (videos+photos)

Βέροια-Λαμία: Η ομάδα της Φθιώτιδας με γκολ των Μπεχαράνο, Μανούσου πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί των γηπεδούχων και είναι το ακλόνητο φαβορί για να παίζει και του χρόνου στη Super League. Ισοφάρισε προσωρινά ο Πασάς.

Η Βέροια είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα και περισσότερες φάσεις, η Λαμία είχε κυνισμό κι εμπειρία και με σκόρερ τους Μπεχαράνο, Μανούσο πήρε τεράστια νίκη με 2-1 στην πόλη της Ημαθίας.

Έτσι, από τη στιγμή που μετράνε και τα εκτός έδρας γκολ, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει ασφαλώς το πάνω χέρι για να παίζει και τη νέα σεζόν στη Super League, ενώ η ρεβάνς είναι σε μία εβδομάδα. 

Σχηματισμοί

Η Βέροια παρατάχθηκε με 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Πεταυράκης και στόπερ οι Δημόπουλος, Μαραγκός. Στα χαφ οι Κάτσε, Γαβριηλίδης, δεξιά ο Μούργος, αριστερά ο Φοφανά και στην επίθεση οι Γιακουμάκης, Πασάς.

Η Λαμία ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Σαράνοφ στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, δεξί μπακ χαφ ο Σιμόν, αριστερό ο Σαραμαντάς και στα χαφ οι Τζανδάρης, Μπαχαράνο. Ο Ταϊρόν σε ρόλο επιτελικού ήταν πίσω από τους Μανούσο, Καραμάνο.

Ιδανικό ξεκίνημα η Λαμία με Μπεχαράνο

Το ματς είχε ρυθμό από την αρχή και η πρώτη τελική ήταν για τη Βέροια, αλλά στο 3’ η κεφαλιά του Φοφανά έφυγε άουτ.

Η Λαμία ανέβασε στροφές και στην πρώτη της φάση, στο 7’ άνοιξε το σκορ. Φάουλ από αριστερά με το αριστερό του Ταϊρόν, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μπεχαράνο στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR για το αν επηρέαζε κάποιος παίκτης της Λαμίας που ήταν εκτεθειμένος, αλλά μέτρησε κανονικά στο 11’.

Ευκαιρίες και οι δύο

Η Βέροια άγγιξε το 1-1 στο 20’. Ο Κάτσε έκανε την κάθετη στον Μούργο, ο οποίος με το κοντρόλ απέφυγε τον Μαρτίνεθ, αλλά το αριστερό πλασέ ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Στο 24’ σε κόρνερ του Ταϊρόν, πρώτη κεφαλιά του Σιμόν, δεύτερη στο δεύτερο δοκάρι του Μπεχαράνο, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μεγάλες φάσεις η Βέροια

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 40’ πάλι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.  Ο Πασάς με πλάτη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πεταυράκη, αλλά το δεξί πλασέ του απέκρουσε ο Σαράνοφ και κράτησε το 0-1.

Στο 45’+5’ ο Γιακουμάκης έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το αριστερό σουτ απέκρουσε ο Σαράνοφ. Γύρισμα του Γιακουμάκη στην εξέλιξη, το σουτ του Μπουκουβάλα κόντραρε και στη συνέχεια νέο σουτ του Μούργου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Πίεσε η Βέροια

Η Βέροια μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ σέντρα με το αριστερό του Μπουκουβάλα, κεφαλιά του Φοφανά στο ύψος της μικρής περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52’ βολέ του Πεταυράκη με το αριστερό, έδιωξε σε κόρνερ ο Σαράνοφ, ενώ στο 54’ σουτ του Πασά κόντραρε στον Αντέτζο κι έφυγε κόρνερ. Στο 56’ το δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μούργου ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Η ομάδα της Ημαθίας δεν είχε κόρνερ στο πρώτο μέρος και κέρδισε πέντε στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου. Στο 58’ ο Σαράνοφ απομάκρυνε κόρνερ με τις γροθιές, ο Κάτσε έκανε το αριστερό βολέ από τα 25 μέτρα, αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 63’ όταν η προβολή του Ρόμανιτς κόντραρε στον Δημόπουλο κι έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Τζανετόπουλου.

Στο 74’ σε φάουλ με το δεξί του Γκέντσογλου, το πλασέ του Ρόμανιτς στο ύψος του πέναλτι, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ σε μία οριακή φάση.

Γκολ η Βέροια!

Στο 77’ η Βέροια πέτυχε αυτό που κυνηγούσε με λύσσα. Σε βαθιά μπαλιά του Πεταυράκη, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σαράνοφ απομάκρυνε προ του Γιακουμάκη, αλλά ουσιαστικά έδωσε στον Πασά κι αυτός με αριστερό πλασέ σε κενή εστία, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ισοφάρισε!

Εκτελεστής Μανούσος!

Η Βέροια πλέον έδειχνε αποφασισμένη να κυνηγήσει την ανατροπή και τη νίκη, αλλά στο 84’ ο έμπειρος Μανούσος πάγωσε τους γηπεδούχους. Βολέ του Σαράνοφ, συνδυάστηκαν στο κέντρο Νούνιες, Καραμάνος, κάθετη του τελευταίου στον Μανούσο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 1-2!

 

Στο 92' αριστερό σουτ εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Σαράνοφ, ενώ το ίδιο έκανε στο 93' ο Παπαδόπουλος σε διαγώνιο αριστερό σουτ του Ρόμανιτς. Στο 96' σουτ του Μπουκουβάλα δεν βρήκε στόχο, ενώ πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Καπνίδης αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή!

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (81’ Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77’ Μπλέτσας), Μούργος (81’ Καπνίδης), Φοφανά (59’ Κουατένγκ), Γιακουμάκης, Πασάς.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Σαραμαντάς, Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57’ Νούνιες), Μπαχαράνο (70’ Γκέντσογλου), Ταϊρόν (46’ Ρόμανιτς), Μανούσος (89' Προβυδάκης), Καραμάνος.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved