ΠΑΟΚ: Φετινός MVP ο Πασχαλάκης – «Εξελίχθηκα σαν άνθρωπος»

ΠΑΟΚ: Φετινός MVP ο Πασχαλάκης – «Εξελίχθηκα σαν άνθρωπος»

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, όντας ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2021-22.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ο Players’ Player of the Year της σεζόν 2021-22, όπως αναδείχτηκε από τον ΠΑΟΚ. Ήρθε το καλοκαίρι του 2017 με σκοπό να συμπληρώσει την τριάδα κάτω από τα γκολπόστ. Σταδιακά και μέσα από σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο πήρε την ευκαιρία του από τον Ράζβαν Λουτσέσκου και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Μετά το τελικό του ΟΑΚΑ ανακοίνωσε την απόφασή του ν’ αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Όπως είπε ο ίδιος, ήρθε ένα παιδάκι με ξανθά μαλλιά και φεύγει άντρας, διεθνής και έχοντας κατακτήσει τρία Κύπελλα Ελλάδας κι ένα αήττητο πρωτάθλημα. Η φετινή σεζόν μπορεί να έκλεισε χωρίς τίτλο, αλλά ίσως ήταν η κορυφαία του σε προσωπικό επίπεδο. Πιο ώριμος από ποτέ ήταν ένας πραγματικός ηγέτης της αμυντικής γραμμής, έδωσε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα, ενώ με την τρέλα του και τις φωνές του κράτησε τους πάντες σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν. Οι συμπαίκτες του, οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράστηκε τα αποδυτήρια σε μία… θεότρελη σεζόν, τον τίμησαν με την ψήφο τους και του χάρισαν το βραβείο του πολυτιμότερου.

Ο Goldkeeper κέρδισε τον απολαυστικό Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος ήρθε δεύτερος στην εσωτερική ψηφοφορία και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που επίσης έκανε μια γεμάτη και πολύ καλή σεζόν. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στην τελευταία του long form συνέντευξη παρέλαβε το βραβείο Players’ Player of the Year και μίλησε για τα πέντε χρόνια του στην Τούμπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πασχαλάκη:

Τι θυμάσαι από την πρώτη σου στιγμή στον ΠΑΟΚ;

«Τα αποδυτήρια, όλη αυτή τη διαδρομή την έκανα την πρώτη ημέρα».

Πόσο διαφορετικός είσαι σήμερα;

«Θέλοντας και μη όλη αυτή η εμπειρία σε εξελίσσουν και σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Νιώθω ότι ήρθα ένα μικρό παιδάκι και φεύγω άντρας με εμπειρίες, με πολύ όμορφες στιγμές, με στιγμές που εξελίχθηκα ως άνθρωπος. Δεν μπορώ να μην θεωρήσω τον εαυτό μου τυχερό που έζησα όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την ομάδα».

Πώς βίωσες όλη αυτή την αλλαγή;

«Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να εξελίσσομαι κάθε μέρα, αλλά αυτή την εξέλιξη δεν την καταλαβαίνεις. Είναι τρομερές οι εικόνες μου, μέσα σε πέντε χρόνια έζησα πράγματα που άλλοι ποδοσφαιριστές τα ζουν σε 10 χρόνια. Είμαι πάρα πολύ τυχερός και ευγνώμων».

Ποια είναι η πρώτη στιγμή που σου έρχεται στο μυαλό;

«Είμαι ένας άνθρωπος που ζει την καθημερινότητά του στα άκρα, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου να ζω την κάθε στιγμή στα άκρα».

Τι σου έχει μείνει από αυτή τη διαδρομή;

«Ότι και αν έχει συμβεί στη ζωή μου, το αντιμετώπισα σαν θετικό, είμαι ευγνώμων ακόμη και για τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε σε αυτή την ομάδα, γιατί στην πίεση λάμπουν τα διαμάντια».

Ποια είναι η δική σου παρακαταθήκη;

«Κλείσαμε έναν πολύ όμορφο κύκλο με πολύ ωραίες εμπειρίες και τρόπαια. Αυτό που μένει στο τέλος είναι τα τρόπαια. Σε ανθρώπινο επίπεδο είναι η εξέλιξη. Βλέπω πώς έχουν περάσει τα χρόνια, πως ήμουν και πώς έγινε. Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι οικογένειά μου».

Πώς έφτασες στο σημείο να αποφασίσεις ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε;

«Είναι οι προκλήσεις που έρχονται στη ζωή και σου λένε ότι πρέπει να δεις τις δυνατότητές του πέρα από το safe που είναι η οικογένειά σου. Έτσι το ένιωσα και είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Το αν θα πάει καλά δεν με απασχολεί, μου αρέσουν οι προκλήσεις».

Το συζήτησες με τους δικούς σου ανθρώπους;

«Έξι μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό μου έκανα κάποιες σκέψεις, ότι ίσως είναι το τελευταίο διάστημά μου και ήθελα να ζήσω το τελευταίο μου εξάμηνο δίνοντας ότι καλύτερο έχω. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο σαν πρόκληση να κάνω ένα βήμα στην καριέρα μου, δεν είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ. Τώρα είναι το διάστημα που πρέπει να τα βάλω κάτω και να σκεφτώ ποια θα είναι η επόμενη πρόκληση».

Νιώθεις γεμάτος;

«Φουλ. Πιο γεμάτος δεν θα μπορούσα να νιώσω, είχα στιγμές των άκρων. Απολάμβανα και τις θετικές και τις αρνητικές στιγμές μου».

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι οι τελευταίες σου ημέρες στον ΠΑΟΚ;

«Όχι, θα το συνειδητοποιήσω μετά από μέρες, που θα έχω φύγει από αυτή την πανέμορφη πόλη. Πρέπει οποιοσδήποτε θέλει να πετυχαίνει στη ζωή του να πηγαίνει στο άγνωστο και να μην φοβάται».

Τι θα σου λείψει περισσότερο;

«Είναι πάρα πολλά που θα μου λείψουν. Πιο πολύ θα μου λείψει η στιγμή να βγαίνουμε όλοι μαζί με τους συμπαίκτες μου στον αγωνιστικό χώρο και να δίνουμε τον όρκο για τη νίκη».

Πώς το αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες σου;

«Δεν το πίστευε κανείς. Με έχουν συνδυάσει με αυτή την ομάδα, άρχισαν να το καταλαβαίνουν κάνα δίμηνο πριν που δεν είχα υπογράψει. Κάποια στιγμή όλα τελειώνουν, είναι μια μικρογραφία της ζωής μας αυτή η πορεία στον ΠΑΟΚ».

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς Ιβάν Σαββίδης;

«Ο πρόεδρος είναι μια πατρική φιγούρα, που κάθε φορά που τον βλέπεις θέλεις απλά να σου διηγηθεί μια ιστορία, νιώθω πολύ ευγνώμον για αυτόν τον άνθρωπο, μας έδωσε πολύ αγάπη, μας έχει σαν παιδιά του. Μας βοήθησε πάρα πολύ, μας έδωσε κίνητρα και όλη την αγάπη που έχει για αυτή την ομάδα, δεν μπορείς να μην την ανταποδώσεις στο γήπεδο».

Πώς βίωσες την τελευταία σου σεζόν;

«Τη βίωσα σα να είναι η τελευταία μου σεζόν, ήθελα να ρουφάω την κάθε στιγμή, αυτή θεωρώ ότι ήταν και η καλύτερη σεζόν μου στον ΠΑΟΚ».

Μιλώντας με το βραβείο ανά χείρας, είπε: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο που έχω κερδίσει. Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από το να σε πιστεύει η οικογένειά σου. Ευχαριστώ για ότι έχουμε περάσει μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Σας εύχομαι ότι καλύτερο, πλέον θα σας παρακολουθώ σαν οπαδός και θα τα ακούτε από εμένα φυσικά…».



ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved