ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: Πήρε εκδίκηση και σφράγισε το 47ο στην Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: Πήρε εκδίκηση και σφράγισε το 47ο στην Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Μουργκ, όμως, οι Πειραιώτες με τις αλλαγές του Μαρτίνς ήταν εμφανώς ανώτεροι στο δεύτερο μέρος και με γκολ των Λόπες, Ρέαμπτσιουκ νίκησαν 2-1 και πανηγυρίζουν το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο τίτλος ήταν δεδομένος. Ο Ολυμπιακός έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και πήρε μία τεράστια διαφορά.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, οι Πειραιώτες ήταν κακοί, όμως, είχαν ήδη χτίσει τη διαφορά και δεν μπορούσε να τους απειλήσει ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έριξαν το βάρος στην Ευρώπη, πήραν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και παράλληλα έχουν βγάλει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Ο ΠΑΟΚ έχει αδειάσει, ο Λουτσέσκου κάνει διαχείριση σκεφτόμενος τον τελικό και να μην βγουν άλλοι τραυματισμοί. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μουργκ, μόλις στο 10’, έβγαλε πείσμα και με τις τρεις αλλαγές του Μαρτίνς ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε το καλύτερό του μισάωρο εδώ και μήνες και γύρισε το σκορ σε 1-2 κόντρα στους ελλιπείς γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός αν και χρειαζόταν έναν βαθμό, πήρε νίκη-εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ για τον αποκλεισμό και σφράγισε στην Τούμπα τον τίτλο. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε για όγδοο ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη!

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Λύρατζης κι αριστερό ο Σίντκλεϊ. Στόπερ οι Ίνγκασον, Κρέσπο, στα χαφ οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς, δεξιά ο Μουργκ, αριστερά ο Μιτρίτσα και ο Σοάρες πίσω από τον Τσόλακ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Βατσλίκ στο τέρμα, δεξί μπακ τον ο Λαλά κι αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ. Στόπερ ήταν οι Μπα, Παπασταθόπουλος, στα χαφ οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, δεξιά ο Λόπες, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Γκολ με Μουργκ!

Το ντέρμπι ξεκίνησε με αρκετά λάθη κι από τις δύο ομάδες, παιχνίδι κέντρου, αλλά και με γκολ στην πρώτη φάση!

Στο 10’ ο Σοάρες, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισάωρο, πέρασε τον Μπα και γύρισε, ο Βατσλίκ απομάκρυνε προ του Τσόλακ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μουργκ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Απείλησε ο Ολυμπιακός

Μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, οι Πειραιώτες έψαξαν την ισοφάριση, είχαν πιο πολλές τελικές και άγγιξαν το γκολ. Στο 13’ αριστερό σουτ του Λόπες έφυγε άουτ, ενώ στο 21’ σουτ του Τσόλακ έβαλε την κόντρα ο Μπα και η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 23’, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Τικίνιο έφυγε  άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 31’ για τον Ολυμπιακό. Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου και λάθος του Τσιγγάρα, ο Καμαρά βρέθηκε μόνος του με τον Πασχαλάκη, αλλά από κοντά αστόχησε.

Στο 36’ σε φάουλ του Μουργκ, πήρε την κεφαλιά ο Κούρτιτς και τον κόντραρε ο Μπα. Στο 41’ αριστερό σουτ του Μασούρα δεν βρήκε στόχο, όπως και στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Τικίνιο.

Αλλαγές και ισοφάριση

Ο Μαρτίνς με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε τρεις αλλαγές. Πέρασε του Ελ Αραμπί, Αγκιμπού και Ροντρίγκες και στο 46’ ο τελευταίος σούταρε πάνω αδύναμα πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 47’ μακρινό σουτ του Εμβιλά ήταν άστοχο.

Ο Ολυμπιακός με τρεις ποιοτικούς παίκτες πήρε τα ηνία και στο 51’ ισοφάρισε. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε την πάσα στον Ροντρίγκες, αυτός γύρισε στον Λόπες, ο οποίο από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 54’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και σουτ του Σίντκλεϊ ήταν άστοχο, ενώ στο 58’ σουτ του Ροντρίγκες απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ανατροπή με Ρέαμπτσιουκ!

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε ν’ αντιδράσει στην πίεση του Ολυμπιακού και στην ανωτερότητά του στο δεύτερο μέρος και πέρασε Σβαμπ και Ζίβκοβιτς.

Μέχρι, όμως, να ισορροπήσει ο ΠΑΟΚ έγινε το 1-2 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος. Στο 62’ μπαλιά του Ρέαμπτσιουκ πέρασε και κατέληξε στον Λαλά, αυτός βρήκε ξανά τον Μολδαβό αριστερό μπακ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-2!

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του επιχείρησε να βάλει φρένο στην επιθετικότητα του Ολυμπιακού, ενώ οι τελικές είχαν φτάσει 3-12 υπέρ των Πειραιωτών. Στο 68’ ο Παπασταθόπουλος κόντραρε σουτ του Μιτρίτσα και στο 70’ ο Ρουμάνος σε νέο σουτ αστόχησε.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την πίεσή τους κι έπαιξαν 4-4-2 με την είσοδο του Ολιβέιρα. Στο 78’ σουτ του Ζίβκοβιτς δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ. Στο 80’ φάουλ του Μουργκ πέρασε απ’ όλους κι έφυγε λίγο άουτ. Στο 83’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-2. Κεφαλιά του Ολιβέιρα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Μέχρι το τέλος του ματς, οι Πειραιώτες άντεξαν στην πίεση και πήραν μία μεγάλη νίκη και τον τίτλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Σίντκλεϊ, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Τσιγγάρας (60’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα), Σοάρες (60’ Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (63’ Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (63’ Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Α. Καμαρά), Μ. Καμαρά, Λόπες (78’ Βρουσάι),  Μασούρας (46’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Σήκωσαν στα χέρια τον Μαρτίνς - Ξέσπασμα με κούπα και σαμπάνιες στην Τούμπα

Ολυμπιακός: Σήκωσαν στα χέρια τον Μαρτίνς - Ξέσπασμα με κούπα και σαμπάνιες στην Τούμπα

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «47 και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» (photos)

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «47 και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» (photos)

Λουτσέσκου: «Είμαστε ξεζουμισμένοι – Ξεκάθαρος ο στόχος μας»

Λουτσέσκου: «Είμαστε ξεζουμισμένοι – Ξεκάθαρος ο στόχος μας»

Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved