Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι Λόπες τον γλίτωσε από «γκέλα»

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι Λόπες τον γλίτωσε από «γκέλα»

Ο Ολυμπιακός είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να επιστρέφει από το 2-0 σε 2-2 αλλά ο Ρόνι Λόπες γλίτωσε τους «ερυθρόλευκους» από την γκέλα (3-2) στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων - Έξαλλοι οι φιλοξενούμενοι με τον Καραντώνη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε ανεπιτυχή σερί αποτελέσματα καθώς λύγισε με 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τρομερό κεραυνό του Ρόνι Λόπες στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (ο Καραντώνης είχε δείξει έξι λεπτά των καθυστερήσεων).

Οι «ερυθρόλευκοι», που μετρούσαν πέντε σερί ματς χωρίς νίκη (τρία στο πρωτάθλημα και τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), προηγήθηκαν 2-0 με τους Ελ Αραμπί (6΄) και Ροντρίγκες (43΄), αλλά η ηπειρωτική ομάδα απάντησε με τον Περέα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και τον Σνάιντερ στο 80΄, πριν «μιλήσει» ο Πορτογάλος, που έφερε τους Πειραιώτες πιο κοντά στον τίτλο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βρουσάι σε ρόλο δεξιού μπακ, αντί του τραυματία Λαλά, ενώ ο Μπα πήρε τη θέση του Σισέ στο κέντρο της άμυνας και ο Ελ Αραμπί επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τικίνιο, με τον Αγκιμπού Καμαρά να μένει όχι απλά εκτός ενδεκάδας, αλλά και εκτός αποστολής.

Το γρήγορο γκολ, που ήταν ο εμφανής στόχος των «ερυθρολεύκων», επιτεύχθηκε μόλις στο 6ο λεπτό, με αρκετή δόση τύχης. Ο Ροντρίγκες δοκίμασε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ο Ελ Αραμπί έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα του Λοντίγκιν, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 43΄, με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μασούρα και ωραίο τελείωμα από τον Ροντρίγκες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική του ενέργεια, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Περέα να μειώνει με πλασέ στην κίνηση.

Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «καθαρίσουν» οριστικά τον αγώνα και στο 61΄ ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του Ελ Αραμπί νωρίτερα. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ «άγγιξε» την ισοφάριση, καθώς ο Γκαρντάβσκι βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, αλλά «σημάδεψε» τον Τσέχο γκολκίπερ που απέκρουσε.

Ο Λοντίγκιν στο 68΄ έδιωξε το δυνατό σουτ του Μασούρα, στο 74΄ η ανάλογη προσπάθεια του Εμβιλά πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία και οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού... τιμωρήθηκαν στο 80΄. Ο Στάνκο από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σνάιντερ έπιασε με τη μία το σουτ και ισοφάρισε σε 2-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη ό,τι είχε και δεν είχε (Τικίνιο ως δεύτερο φορ, Βαλμπουενά, Κούντε), αλλά το νικητήριο γκολ ήρθε από έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα. Ο Ρόνι Λόπες, αφού είδε τον Λοντίγκιν να «βγάζει» το εξαιρετικό φαλτσαριστό του σουτ στο 95΄, δοκίμασε για δεύτερη φορά την τύχη του στο 98΄ και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας, χαρίζοντας στην ομάδα του το «τρίποντο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι, Καρβάλιο (83΄ Τικίνιο), Μπουχαλάκης (56΄ Μ. Καμαρά), Εμβιλά (83΄ Κούντε), Μασούρας (73΄ Λόπες), Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες (83΄ Βαλμπουενά)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (38΄ Σάλιακας), Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (85΄ Οικονομόπουλος), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (62΄ Λώλης), Περέα



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved